Dünya Paramparça cesetler sokak ortasından çıktı! Mide bulandıran görüntü, tüyler ürperten not

Paramparça cesetler sokak ortasından çıktı! Mide bulandıran görüntü, tüyler ürperten not

25.05.2024 - 11:13 | Son Güncellenme:

Sabah işe gitmek için evlerinden çıkanları korkunç bir manzara bekliyordu. Paramparça edilmiş cesetler siyah muşambalara sarılmış halde sokak ortasına bırakılmıştı. Yanlarına iliştirilen 'not' ise gözlerden kaçacak gibi değildi...

Paramparça cesetler sokak ortasından çıktı Mide bulandıran görüntü, tüyler ürperten not

Kartellerin hüküm sürdüğü Meksika'da şiddet olaylarının sonu gelmiyor. Kimliği belirsiz tetikçiler dört parçalanmış cesetten geriye kalanları sokak ortasına bıraktı. Guerrero eyaletine bağlı olan turistik şehri Acapulco'da 24 saatten daha kısa sürede işlenen 10 vahşi cinayetle sarsıldı.

Haberin Devamı

KAN DONDURAN MANZARAYI İŞE GİDERKEN GÖRDÜLER

Cuma sabahı erken saatlerde işe giden vatandaşlar korkunç manzarayla karşı karşıya kaldı. Siyah muşambalara sarılan paramparça edilmiş cesetler bırakılmıştı. Vatandaşlar hemen polislerle iletişime geçip korkunç suçu bildirdi.

Aldıkları ihbar üzerine, güvenlik güçleri, savcılık ve adli tıp çalışanları, derhal ön soruşturmalara başlamak ve gerekli önlemleri almak için polis karakoluna 150 metreden daha yakın bir mesafede bulunan olay yerine gitti.

'ATIP KAÇTILAR'

Cesetlerde şiddetli işkence yapıldığına dair işaretler vardı. Ayrıca yanlarına bir 'not' bırakılmıştı, ancak yetkililer mesajda ne yazdığını açıklamadı. Yerel medyaya yansıyan bilgilere göre, görgü tanıkları silahlı adamların cesetleri cadde ortasında hareket halindeki araçlardan atıp kaçtıklarını öne sürüyor. Şu ana kadar herhangi bir tutuklama bildirilmedi ve yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi.

Haberin Devamı

Guerrero Savcılığı yaptığı açıklamada cesetlerden beşinin erkek ve birinin ise kadın cesedi olduğunu belirtti.
Meksika basını, 23 Mayıs'ta Guerrero eyaletinde, altısı Acapulco'da olmak üzere toplam 10 cinayetin gerçekleştiğini bildirdi.

ŞİDDET OLAYLARI TIRMANIYOR

Paramparça cesetler sokak ortasından çıktı Mide bulandıran görüntü, tüyler ürperten not

Acapulco'daki altı cinayete ek olarak, eyaletin bir diğer şehri olan Iguala'daki boş bir arsada üzerlerine uyuşturucu bırakılan ve elleri ile gözleri bağlanmış halde üç gencin daha öldürüldüğü bildirildi.

21 yaşındaki başka bir genç de Iguala'da vücudunda çok sayıda kurşun yarasıyla bulundu. Geçtiğimiz Perşembe günü ise, yerel bir belediyesi yakınında bir kişi daha ölü bulundu. Son şiddet olayı da parçalanmış bir ceset bulunmasıyla Acapulco'da kayıtlara geçti. 

Yerel raporlara dayanan veriler, 2024'ün ilk dört ayında Guerrero'da 442 cinayeti gösteriyor. Şubat ayı 162 cinayetle en şiddetli ay oldu. Mayıs ayında eyalette 68 kişi öldürüldü, ancak bu aydaki suçların yaklaşık yarısı, 19 Mayıs'tan bu yana yoğunlaşan şiddet sırasında meydana geldi.