Dünya Rus komutanın son koşusu! Katil judocu çıktı

Rus komutanın son koşusu! Katil judocu çıktı

13.07.2023 - 12:33 | Son Güncellenme:

Rus ordusunda denizaltı komutanı olarak çalışan 42 yaşındaki asker rutin koşusunu yaptığı rota üzerinde kurşuna dizildi. Olay anına ilişkin görüntüler ise tam 2 gün sonra ortaya çıktı.

Rus komutanın son koşusu Katil judocu çıktı

Rusya’da eski bir denizaltı kaptanı olan 42 yaşındaki Stanislav Ruzhitsky için salı günü her zamanki gibi başlamıştı. Sabahın erken saatlerinde spora giden Ruzhitsky yıllardır aynı rota üzerindeki koşusuna başladı. Ruzhitsky'ın rotası Rusya Özel Kuvvetleri FSB'ye sadece birkaç yüz metre uzaklıktaydı.

Haberin Devamı

Ruzhitsky spora başlamasından kısa bir süre sonra 30-40 yaş arasındaki, mavi şapka, kot pantolon ve siyah tişört giyen biri tarafından saldırıya uğradı. Vücuduna 7 kurşun giren Ruzhitsky, olay yerinde hayatını kaybetti.

Rus komutanın son koşusu Katil judocu çıktı

TEŞHİS EDECEK TANIK YOK'

Ukrayna Savunma Bakanlığı Askeri İstihbarat Dairesi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Denizaltı komutanı, Krasnodar'daki 'Zaferin 30. Yıldönümü' parkında koşu yapıyordu. Sabah saat 06.00 sıralarında Makarov marka bir tabancayla 7 kez vuruldu. Aldığı kurşun yaraları sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Şiddetli yağmur nedeniyle park boştu, bu yüzden ayrıntı verebilecek veya saldırganı teşhis edebilecek tanık yok" ifadeleri kullanıldı.

48 SAATTE YAKALANDI JUDOCU ÇIKTI

Aradan geçen 48 saatte Rzhitsky'nin son anlarının görüntüleri ortaya çıktı. Aynı zamanda Rzhitsky'in katilinin 64 yaşındaki Ukraynalı judo eğitmeni Sergei Denisenko olduğu da belirlendi. Denisenko, Avrupa'ya kaçmak üzereyken yakalandı. Rus medyasında çıkan haberlerde Denisenko'un Ukrayna ordusundan emir alan bir asker olduğunu öne sürüldü.

Haberin Devamı

Rus komutanın son koşusu Katil judocu çıktı

FITNESS UYGULAMASI SONU OLDU

Rus Telegram kanalı Baza'ya göre Denisenko, Rzhitsky'nin hareketlerini, düzenli yürüyüş rotasının ayrıntılarını paylaştığı fitness uygulaması üzerinden takip etti. Denisenko'nun arkadaşları ise dostlarının böyle bir olaya karışmayacağını ve bir yanlış anlaşılma olduğuna inandıklarını bildirdi.

Öte yandan Denisenko'nun Rus Özel Kuvvetleri tarafından evinde basıldığı anlar da ortaya çıktı. Yarı çıplak bir şekilde yere oturtulan Denisenko'nun evinden tabanca ve birçok susturucu çıktı.

Rus komutanın son koşusu Katil judocu çıktı

FARKLI İDDİALAR ORTAYA ATILDI

Olayın ardından hem Rusya hem de Ukrayna basınında farklı iddialar ortaya atıldı. Ukrayna basını Temmuz 2022'de Ukrayna'nın Vinnytsia kentine düzenlenen ve en az 27 kişinin ölümüne neden olan füze saldırısında Stanislav Ruzhitsky'in de aktif rol almış olabileceğini, Ukrayna istihbaratının da uzun zamandır dikkatini çektiğini öne sürdü. Rus medyası ise Ukrayna basınında yer alan bilgiler doğrultusunda Ruzhitsky'in failinin Ukrayna istihbaratından bir kişi olabileceğini iddia etti.

Rus basınına açıklama yapan Stanislav Ruzhitsky'in babası ise oğlunun 2021 yılında ordudaki görevinden ayrıldığını ve Ukrayna'daki savaşa katılmadığını söyledi.