Dünya Beyinleri hedef alan sonik silah! ABD doğruladı, Ruslardan akılalmaz plan

Beyinleri hedef alan sonik silah! ABD doğruladı, Ruslardan akılalmaz plan

01.04.2024 - 10:21 | Son Güncellenme:

Yıllardır gizemini koruyan ve ABD'yi alt üst eden enerji saldırılarının arkasından Rusya çıktı. Uluslararası basına yansıyan haberlerde saldırının ve gizli silahın detayları dünyada ses getirdi.

Beyinleri hedef alan sonik silah ABD doğruladı, Ruslardan akılalmaz plan

Yaklaşık üç yıl önce ABD yönetimi, Avusturya'nın başkenti Viyana'da görev yapan ABD'li diplomatlar arasında yayılmaya başlayan hastalıkla ilgili inceleme başlattı. Şehirdeki 20'den fazla Amerikalı yetkili ve diplomatta, beyinde oluşan ve henüz detayları bilinmeyen bir sağlık sorunu olan Havana sendromuna benzeyen semptomlar görüldü. Semptomların yayılması yeni değil, ancak Ocak ayından bu yana bildirilen vakalar son dönemde 20'yi aştı.

Haberin Devamı

Sendromun sebepleri ve detayları açıklanamasa da Amerikalı bilim insanları, mikrodalga radyasyonu sebebiyle oluşabileceği görüşünde. İlk olarak 2016 ve 2017'de Küba'da görüldüğü için Havana sendromu adı veriliyor. Havana'daki ABD'li ve Kanadalı diplomatlar, o dönem baş dönmesi, denge kaybı, duyma yetisinin kaybolması ve endişe bozukluğu gibi semptomlar görüldüğünü bildirmiş, "bilişsel sis" adı verilen bu vakaların sebebi bulunamamıştı. O dönem ABD, Küba'yı "sonik saldırılar" düzenlemekle suçlamıştı. Küba ise suçlamaları reddetmişti.

CIA BAŞKANI DOĞRULADI

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, 100 CIA çalışanının, Havana sendromu olarak anılan rahatsızlığı yaşadığını söyledi. Bir radyo yayınında konu ile ilgili soruyu yanıtlayan CIA Başkanı Burns, rahatsızlığın nedeninin belirlenmesi için derinlemesine araştırma başlatıldığını duyurdu. William Burns, olayda Rusya'nın sorumlu olabileceğini ancak kesin yargıya varmadan soruşturmanın ilerlemesini beklemek gerektiğini söyledi. Moskova bu iddialarla ilgili sorumluluğu olmadığını savunuyor.

Haberin Devamı

Beyinleri hedef alan sonik silah ABD doğruladı, Ruslardan akılalmaz plan

"PERDE ARKASINDAN RUSLAR ÇIKTI"

ABD basınında çıkan haberlerde ise gizemli hastalığın arkasından Rus askeri suikast timinin çıktığına dair kanıtlar bulunduğu yazıldı. Yapılan araştırmalara göre Rusya'nın GRU Birimi 29155 birimi ilk olarak iki yıl önce Almanya'nın Frankfurt kentinde ipuçları bıraktı. Frankfurt'ta görev alan bir ABD hükümeti çalışanı konuyla ilgili yaptığı açıklamada güçlü bir enerji ışınına benzer bir şey tarafından bilinçsizce vurulduğu ve bunun sağlık durumunu etkilediğini kaydetti.
Konuyla ilgili ilk kez açıklamalarda bulunan ABD ordusundan yeni emekli olmuş Yarbay Greg Edgreen "Bu saldırıların Rusya ile her zaman bir bağı vardı" dedi. Bir başka yetkili ise desibel yoluyla yapılan bu saldırının insanların dayanabileceğiden fazla bir acı verdiğini belirtiliyor. (160'a 130)

Beyinleri hedef alan sonik silah ABD doğruladı, Ruslardan akılalmaz plan

HAVANA SENDROMU BELİRTİLERİ

Havana Sendromu her ne kadar belirsizliğini korusa da başlıca belirtileri arasında; kulak çınlaması, kafa içi basınç, baş ağrısı, mide bulantısı, sersemlik, unutkanlık, halsizlik, uykusuzluk bulunur. Yönlendirilmiş mikrodalgalar, ultrasonik veya infrasonik ses dalgaları, Zika virüsü, kimyasal nedenler, kitlesel psikojenik hastalık, abartılı kullanılan sivrisinek ilacı, nedeni tespit edilemeyen iç kulak hasarı veya beyin hasarının belirtilere neden olabileceği değerlendirilmiştir.