Dünya Ölen eşinden yıllar sonra çocuk yaptı! Dondurulmuş spermler hayata döndü

Ölen eşinden yıllar sonra çocuk yaptı! Dondurulmuş spermler hayata döndü

07.08.2023 - 17:05 | Son Güncellenme:

Avustralya'da bir kadın 3 yıl önce kaybettiği eşinden çocuk sahibi olmayı başardı. Söz konusu gelişme dünya basınında kısa sürede viral oldu.

Ölen eşinden yıllar sonra çocuk yaptı Dondurulmuş spermler hayata döndü

Eşini bağırsak ve karaciğer kanseri nedeniyle 3 yıl önce kaybeden Avustralyalı kadın son günlerin belki de en ilginç olaylarından birini gün yüzüne çıkardı. Sian Goodsell isimli kadın eşiyle 2014 yılında internet üzerinden tanıştı. Uzun süren birlikteliklerinden sonra Sian ve Jason 2020 yılında evlenme kararı aldı. Kanseri nedeniyle yaşamını düğünden tam bir gün önce kaybeden Jason, o dönem hayatının aşkını üzüntüye boğdu.

Haberin Devamı

SPERMLERİNİ DONDURDU

Kanser olduğu dönem Jason, her ihtimale karşı eşinin kendisinden bir parçaya sahip olması için spermlerini dondurdu. 3 yıl sonra bu spermleri embriyosuna transfer ettiren Sian mucize bir şekilde hamile kaldı. Hamileliği normal seyrinde giden genç kadın için 5. aya geldiğinde kabus başladı. 4 ay erken doğum yapan talihsiz kadının bebeği hemen küvöze alındı.

Ölen eşinden yıllar sonra çocuk yaptı Dondurulmuş spermler hayata döndü

'BEKAR ANNE OLMAK ZOR'

Kızının sadece 15 dakika boyunca kendi kendisine nefes alabildiğini söyleyen Sian, 'Onu kucağıma alamadım. 15 dakika kendi kendisine nefes aldı ve ardından yoğun bakım ünitesine götürüldü. Bebeğim tam 17 hafta boyunca tedavi gördü. Ardından taburcu edildi' ifadelerini kullandı. 

Bekar bir anne olmanın zorlukları olduğunu belirten Sian, hayatını kaybeden eşinden çocuk sahibi olduğu için mutlu olduğunu ancak eşini her gün daha da özlediğini kayıtlara geçirdi. Sian ayrıca bebeğinin sağlık durumunun erken doğum sonrası hızla iyileştiğini ve şimdilerde herhangi bir sorununun olmadığını kayıtlara geçirdi.

Haberin Devamı

Ölen eşinden yıllar sonra çocuk yaptı Dondurulmuş spermler hayata döndü