B Harfiyle Başlayan Atasözleri Balık Baştan Kokar

Balık Baştan Kokar

25.11.2020 - 16:08 | Son Güncellenme:

Atasözleri geçmişten günümüze kadar gelmeyi başarmış söz gruplarıdır. Balık baştan kokar da günlük konuşmalarda kullanılan bir atasözüdür. Atasözünün anlamı nedir sizler için yazımızda derledik. Alt konularımızda atasözü açıklaması, konusu detaylı olarak bulabilirsiniz. Öğüt ve bilgi verme amaçlı olan atasözleri kimi zamanda kişi tasvirinde de kullanılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Balık Baştan Kokar

 Bazı durumların gidişatı en baştan belli olur. Olumlu ya da olumsuz olacağını sinyallerini verir. Aynı durum kişiler içinde geçerlidir. Bir insanın nasıl biri olduğunu en başından anlayabilirsiniz. Bu durum içinde kullanılmış atasözlerimiz bulunmaktadır. Balık baştan kokar atasözünün anlamı nedir bakalım.

Haberin Devamı

 Balık Baştan Kokar Atasözünün Anlamı Ne Demek?

 Aslında mecazi anlamda kullanılan balık baştan kokar atasözünde kastedilen bir kişinin kendini en baştan belli etmesidir. Genellikle toplumların yönetiminde bulunan kişiler için kullanılan bir söz grubu olup olumsuz bir anlam içermektedir.

 Kısaca Atasözü Açıklaması

 Kısaca balık baştan kokar atasözünü açıklayacak olursak en net cümle bir tutumun, davranışın yanlış olması devamını da yanlışa sürükleyecektir. Yani olumsuzluklar süregelmeye devam eder, nasıl başlarsa öyle gider.