Eğitim LGS tercih yapma (Tercih Robotu): 2022 LGS tercih nasıl, nereden yapılır? LGS tercih işlemleri ne zaman bitiyor, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

LGS tercih yapma (Tercih Robotu): 2022 LGS tercih nasıl, nereden yapılır? LGS tercih işlemleri ne zaman bitiyor, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

05.07.2022 - 01:00 | Son Güncellenme:

Liselere Geçiş sistemi sınavı 5 Haziran günü gerçekleşti ve sonuçlarda 30 Haziran günü erişime sunuldu. Sınavın ardından tercih işlemleri için beklenen tercih kılavuzu yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, LGS tercih robotu...

LGS tercih yapma (Tercih Robotu): 2022 LGS tercih nasıl, nereden yapılır LGS tercih işlemleri ne zaman bitiyor, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak

2022 LGS tercih işlemleri başladı! MEB tarafından lise tercih ve yerleştirme kılavuzu erişime sunuldu. Tercih işlemleri 4 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Öğrenciler ise yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde lise tercih sürecini bekliyor. İşte, 2022 LGS tercihi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

2022 LGS TERCİH TARİHİ

LGS kapsamında yapılacak tercihler 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 20 Temmuz saat 17.00'ye kadar sürecek.

LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN...

LİSE TERCİHİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

MEB'in yayımladığı LGS tercih kılavuzuna göre lise tercihlerinin nasıl ve nereden yapılacağına dair detaylar belirtildi:

a) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
c) Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
ç) Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır, tercihte bulunmuş olanların ise tercihleri geçersiz sayılacaktır.
d) Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
e) Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 (on) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 20 (yirmi) okul tercihinde bulunabilecektir.

Haberin Devamı

LGS TERCİH (YERLEŞTİRME) SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberin Devamı

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz 2022 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

LGS LİSE TERCİH ROBOTU

Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebiliyor. Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2021 yıllına ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.

LGS TERCİH ROBOTU 2022