Eğitim Mangal Kömürü Nasıl Yapılır? Torluk Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?

Mangal Kömürü Nasıl Yapılır? Torluk Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?

12.06.2021 - 13:03 | Son Güncellenme:

Türk kültürü içerisinde en önemli unsurlardan biri mangal yapmaktır. Evin balkonu ya da bahçesi ile beraber piknik alanlarında her ilkbahar ya da yaz yapılır. Peki mangal kömürü nasıl yapılır? Torluk nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Mangal Kömürü Nasıl Yapılır Torluk Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir

 Bir mangalın en önemli unsurları içerisinde şüphesiz kömür gelir. Daha lezzetli yiyecekler hazır hale getirebilmek için mutlaka kaliteli kömür kullanmak gerekmektedir. Tabii bunun püf noktalarını bilmek, kolayca kömür yapma imkanı sağlayabilir.

Haberin Devamı

 Mangal Kömürü Nasıl Yapılır?

 Mangal kömürleri genelde yaylalarda üretimi gerçekleştirilen ürünlerdir. Aynı zamanda suni bir işlem olduğunu söylemek mümkündür. Yani mangal kömürü üretmek için gerçek kömür değil, odun parçaları yakılmak suretiyle kullanılmaktadır.

 - Öncelikle kullanacak olan odunlar için budama gerçekleştirilir.

 - Daha sonra odunlar dinlenmeye bırakılır.

 - Ardından kesilmiş olan ağaçların üzerine saman ve kömür tozu atılır.

 - Ağaçlar ateşe verebilir ve bir süre sonra ağaçlar mangal kömürü haline gelir.

 İşte bu uygulamaları gerçekleştirmek suretiyle bireysel olarak da mangal kömürü hazırlamak mümkündür.

 Torluk Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?

 Mangal kömürü hazırlama yöntemi aynı zamanda torluk olarak bilinmektedir. Bunun için öncelikle ağaçlar üzerinden budama yapılmalı ve bekleme gerçekleştirilmelidir. Özellikle devletin belirlemiş olduğu ormanlık alanlarda budama gerçekleşir. Daha sonra saman ve kömür tozu kullanılarak yapılacak karışım üzerinden, kolayca torluk hazır hale getirilebilir. Püf noktalarından biri ise, küçük miktarlarda malzeme kullanarak kolayca istenilen miktar kadar mangal kömürü hazırlanmasıdır.