Ekonomi 500 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

500 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

12.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ziraat Bankası, uluslararası piyasalarda 500 milyon dolar tutarında, beş yıl vadeli ve yüzde 8.125 faiz oranıyla sürdürülebilir tahvil ihracı gerçekleştirdi.

500 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

Yurtdışı yerleşik yatırımcıya yönelik bu ihraç için Abu Dhabi Commercial Bank, BNP Paribas, Citigroup, ING Bank N.V., J.P. Morgan Securities ve Mizuho International yetkilendirildi. İhraç Amerika, Avrupa, Körfez Bölgesi ve Asya’daki nitelikli yatırımcılardan ihraç tutarının 4 katı talep gördü. Bankadan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Haberin Devamı

“Bankamız, tahvil ihracından elde edilecek kaynağı sürdürülebilir finansman çerçevesinde belirlediği uygun alanlardaki çevresel ve sosyal kredilere aktararak, sürdürülebilirlik yaklaşımına uyumlu şekilde düşük karbon ekonomisine geçişi desteklemeye devam etmektedir. Ziraat Bankası, sürdürülebilir ve çeşitlendirilmiş dış finansmana erişim stratejisine devam ederken, Ülkemizde uygulanan politikalar ve artan kredibilite ortamında gelişen ve güçlenen Türkiye ekonomisine desteğini sorumlu, etkin ve sürdürülebilir bankacılık anlayışı doğrultusunda önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürecektir.”