Ekonomi Araç sahipleri dikkat! Motorinde indirim beklentisi

Araç sahipleri dikkat! Motorinde indirim beklentisi

11.04.2022 - 09:40 | Son Güncellenme:

Petrol fiyatlarında geçen hafta dalgalı bir seyir izlenirken, yeni hafta düşüşle başladı. Hal böyle olunca motorinin litre fiyatına indirim beklentisi oluştu. Peki ne kadar indirim yapılacak? İşte detaylar...

Araç sahipleri dikkat Motorinde indirim beklentisi

Petrol fiyatlarında tüm dünyayı etkisi altına alan sert dalgalanmanın ardından yeni haftaya aşağı yönlü başladı. Petrol fiyatları Çin'de kontrol altına alınamayan salgının talep tarafında yarattığı baskının etkisiyle yeni haftanın ilk işlem gününde düşüş kaydetti.

Haberin Devamı

PETROL HAFTAYA DÜŞÜŞLE GİRDİ

ABD ham petrolü ve Brent petrol yeni haftaya yüzde 2'yi aşan kayıpla başladı. Brent petrolde haftanın ilk işlemleri 100 dolar civarındaki seviyelerden geçti.

Çin'de devam eden salgın talep tarafında piyasayı baskılamaya devam ediyor.

MOTORİNİN LİTRE FİYATINA İNDİRİM BEKLENİYOR

Hal böyle olunca motorinin litre fiyatında indirime gidilecek. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre motorinin litre fiyatında bu gece yarısı itibarıyla 1 lira 4 kuruş indirim bekleniyor.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Araç sahipleri dikkat Motorinde indirim beklentisi

UBS PETROL TAHMİNİNİ YAYIMLADI

UBS yayınladığı raporda haziran ayı için brent petrolü fiyat tahminini 10 dolar/varil düşürürken, Aralık 2022 ve Mart 2023 tahminlerini 10 dolar yükseltti. Tüm vadeler için petrol fiyatı öngörüsü 115 dolar/varil oldu.

Haberin Devamı

UBS küresel petrol talebinin toparlandığı bir dönemde stratejik rezervlerden petrol satışının petrol piyasasındaki yapısal dengesizliği gidermek için yeterli olmayacağını da savundu.