Gündem 5 günlük rapor yayımlandı! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar

5 günlük rapor yayımlandı! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar

20.05.2023 - 18:08 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan rapora göre çok sayıda il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yapıldı. Öte yandan Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ile İran sınırında bulunan dağlar, Mayıs ayının son haftasında yağan karla beyaza büründü.

5 günlük rapor yayımlandı Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; hava sıcaklıklarının batı bölgelerde mevsim normalleri altında diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

SARI KODLU SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Hakkari, Kastamonu, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Kırıkkale, Batman, Şırnak için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Ankara-Kırıkkale yolunda sel nedeniyle trafik durdu

Sel felaketi sebebiyle araç trafiğine kapanan Ankara-Kırıkkale karayolu, ekiplerin müdahalesiyle yeniden ulaşıma açıldı.

Kuvvetli yağıştan dolayı meydana gelen sel ve su birikintileri sebebiyle çamurla kaplanan Ankara-Kırıkkale karayolunda ulaşım aksadı. Kayadibi mevkiinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Karayolları ve Yahşihan Belediyesi ekipleri tarafından iş makinalarıyla selin yola taşıdığı çamurlar ve su birikintileri temizlendi. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kara yolu yeniden ulaşıma açıldı.

Haberin Devamı

Kırıkkale'nin Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, sel sebebiyle 5 kilometrelik araç kuyruğunun oluştuğunu söyledi. Başkan Türkyılmaz, "Ankara-Kırıkkale arasındaki Kayadibi mevkiindeyiz şu anda. Aşırı yağıştan dolayı Yahşihan ve Elmadağ sınırı olan yerde yaklaşık 5 kilometre kadar yol tıkanık. Yahşihan Belediyesi olarak bizde yolun açılmasına destek sağladık. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın" dedi.

Yüksekova’nın yüksek kesimleri beyaza büründü

5 günlük rapor yayımlandı Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz hafta ortalarında etkisini gösteren soğuk hava ve ardından gelen yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı ile birlikte Esendere beldesindeki dağların yüksek kesimleri beyaza büründü. İlçe genelinde hava sıcaklığı hissedilir derecede düşerken, Yüksekova'da yağışlar aralıklarla devam ediyor.

5 günlük rapor yayımlandı Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Niğde’de etkili olan dolu tarım arazilerini vurdu

Şehirde öğleden sonra başlayan sağanak sonrası dolu meydana gelirken hayat olumsuz etkiledi. Dolu nedeniyle Aktaş, Ovacık, Yeşilova Hüyük ve Karaatlı beldeleri beyaza büründü, tarım arazileri zarar gördü. Ziraat Odası Niğde İl Başkanlığı da sosyal medya hesabından, "İlimizde etkili olan sağanakla birlikte Aktaş, Ovacık, Yeşilova ve Hüyük bölgelerimizde dolu etkili oldu. Bölge çiftçilerimize geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

5 günlük rapor yayımlandı Meteorolojiden peş peşe uyarılar

ZARA'DA HORTUM ÇATILARI UÇURDU

Sivas'ın Zara ilçe merkezinde Kızılırmak Nehri yakınlarında öğle saatlerinde hortum çıktı. Hortum, civardaki binalardan birinin çatısını parçaladı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Zara Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilçede kısa süreli etkili olan hortum nedeniyle bazı elektrik direklerinin devrildiği, 3 evle 4 ahırın da çatısının zarar gördüğü duyuruldu. Olayda yaralanan olmadığı bildirildi. (Eraydın AYTEKİN/DHA)

IĞDIR'DA EVE DÜŞEN YILDIRIM KAMERADA

Iğdır’da etkili olan şiddetli yağmur öncesinde tek katlı bir eve düşen yıldırım, cep telefonuyla görüntülendi.

Iğdır, iki günden beri yağmurlu bir havanın etkisi altında. Bugün de kapalı havayla uyanan kentte yağmur öncesi Emek Mahallesi'nde bir kişi; evinin penceresinden cep telefonuyla görüntü alırken birden karşıdaki tek katlı, bahçeli eve yıldırım düştü. Alevlerden korkan vatandaşın bağırarak cep telefonunu bırakması görüntülere yansıdı.

Haberin Devamı

Bu arada yıldırımın düştüğü Emek Mahallesi’ndeki evde bulunan bir kişinin yaralandığı öğrenildi. El ve ayaklarında yaralanma olan kişinin Iğdır Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

5 günlük rapor yayımlandı Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Sivas’ta akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kuvvetli yağış caddeleri göle çevirdi.

5 günlük rapor yayımlandı Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Ceylanpınar’da dolu hayatı felç etti

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde gece saatlerinde yağan ceviz büyüklüğündeki dolu hayatı felç etti. Doluya kırsal bölgede yakalanan sürücüler, otomobillerinin camları kırılmasın diye elleriyle alttan destek verdi. Şehir merkezindeki sürücüler ise araçlarını petrol istasyonlarındaki gölgeliklerin altına park edip zarar görmesini engellemeye çalıştı.

5 günlük rapor yayımlandı Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Çatı çöktü, eve yıldırım düştü

Dolunun şiddetiyle bir binanın teras katındaki çatı çöktü. Şans eseri yaralanan olmazken yağışın etkisiyle bazı ağaçların da devrildiği görüldü. Bir evin üstündeki güneş enerjisi paneline de yıldırım düştü. Evdekiler büyük korku yaşarken paneller kullanılamaz hale geldi.
Suya kapılan güvercini kurtardı
Cadde ve sokakların gole döndüğü ilçede bazı mahallelerde elektriklerin kesildi. Suya kapılan bir güvercin ise genç bir vatandaş tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

5 günlük rapor yayımlandı Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Ekipler anında müdahale etti

Yağışın başlamasıyla birlikte sahaya erken inen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ ekipleri ise yaşanabilecek su baskınlarına anında müdahale etti.