Gündem Ayı ailesi piknikçilerin sofrasına oturdu: Biraz da bize bırak

Ayı ailesi piknikçilerin sofrasına oturdu: Biraz da bize bırak

21.09.2023 - 12:36 | Son Güncellenme:

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü civarlarında yaşayan ayılar, bu kez piknikçilerin sofrasına oturarak yiyeceklerini yedi.

Nemrut’a piknik yapmak için gelen bir grup, ayıların yanlarına gelmesiyle kamp yerlerini bırakarak uzaklaştılar. O esnada piknikçilerin yemeklerini yiyen anne ayı ve iki yavrusu vatandaşları korkuturken, piknikçilerin “Biraz da bize bırak” demeleri ise komik anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Kır yürüyüşüne çıkan Dr. Öğr. Üyesi Cihan Önen, o anları cep telefonu kamerasıyla kayda aldı.

Ayı ailesi piknikçilerin sofrasına oturdu: Biraz da bize bırak

Ayıların piknikçilerin sofrasına oturduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Cihan Önen, “Geçenlerde Nemrut’ta kır yürüyüşüne çıktım. O esnada bir bağrışmalar geldi. Bağrışmaların olduğu yöne gitti. Davetsiz anne ayı ve yavruları piknikçilerin sofrasına oturmuş ve sofrada bulunan pastaları, börekleri tüketmektelerdi. Tabi insanlar bir şoka girdiler, ne yapacaklarını bilemediler. Daha sonra bağırarak uzaklaştırmaya çalıştılar. Tabi ben uzun yıllardan beri bölgede olduğum için insanlara, ayılar konusunda nasıl davranacakları hakkında gerekli telkinlerde bulundum. Çok şükür herhangi bir kaza bela olmadan ayılar da bir süre sonra oradan uzaklaştılar” dedi.

Haberin Devamı

Ayı ailesi piknikçilerin sofrasına oturdu: Biraz da bize bırak

 BOZ AYILAR KIŞ UYKUSU ÖNCESİNDE BESİN DEPOLUYOR

Öte yandan Kars’ın Sarıkamış ilçesinde vatandaşlarla iç içe yaşayan ayılar, yaklaşan uzun kış mevsimi öncesinde bol bol besin alıyor, cadde ve sokaklarda sık sık görünen ayılar, karınlarını doyurmak için ilçe çöplüğü tercih ediyor. Ayıların gece yarısı çöplüğe yoğunlukta geldiğini bilen vatandaşlar ise tehlikeye aldırış etmeden, çöplüğe giderek ayılarla selfiye yapıyor, sosyal medyadan canlı yayın yaparak arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Ayı ailesi piknikçilerin sofrasına oturdu: Biraz da bize bırak

 

“BİR BİRİMİZE ALIŞTIK”

Ayılarla ile birbirlerine alıştıklarını ifade eden vatandaşlar, “Sarıkamış’ta havaların soğumasıyla ayılar sezonun son günlerinin tadını çıkarıyorlar. Kış uykusuna yatmadan önce çöplerden bol bol besin depoluyorlar. Hemen hemen bir birimize alıştık diyebiliriz. Evlerin önüne kadar geliyorlar” dedi. Öte yandan Sarıkamış çöplüğünde beslenen ayılar, Aralık ayında Sarıkamış ormanlarında kış uykusuna yatıyor. Boz ayıların çöplükte yiyecek araması cep telefonuyla kaydedildi. Cep telefonuyla sosyal medyadan canlı yayın yapan bir vatandaş ise o anları arkadaşlarıyla paylaştı.

1/3

2/3

3/3