Gündem Bağkur ve GSS online prim borcu sorgulama işlemleri

Bağkur ve GSS online prim borcu sorgulama işlemleri

11.06.2015 - 09:48 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yaparak prim borcunuz olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi nasıl yapılır ve GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Bağkur ve GSS online prim borcu sorgulama işlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte artık çok daha pratik bir şekilde internet üzerinden sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme kolaylığından yararlanılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan web tahsilat uygulaması üzerinden SGK borç sorgulama işlemlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Türkiye’de kamu kurumları arasında internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan devlet kurumu olması, sigorta mükelleflerinin pek çok işleminde internet kolaylıklarından ve yeni nesil fırsatlardan yararlanabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan geniş online hizmet uygulamalarını kullanarak, sigorta mükellefleri oldukça pratik bir şekilde sigorta işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile sigorta bilgilerinin en güncel haline kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olunabildiği gibi aynı zamanda da pek çok resmi sigorta işlemini 7 gün 24 saat mesai saati ve resmi tatil gibi şartlar olmadan gerçekleştirebilme fırsatına sahip olunabiliyor. Bu gibi avantajları bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki online hizmet uygulamalarından birisi olan web tahsilat uygulamasından kolay bir şekilde GSS, BAĞ-KUR ve SSK borç sorgulamalarını gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat uygulamasında daha yüksek güvenlik sağlayabilmek amacı ile yapılacak SGK borç sorgulama işlemlerinde artık e-Devlet sistemi yönlendirmesi ile sisteme giriş yapılmasını istiyor. Vatandaşlar e-Devlet sistemine yönlendirme üzerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri borç bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor.

SGK borç sorgulama için sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçeneğinin, sorgu tipi kısmında yapılacak işlem tipinin seçilmesi gerekiyor. En son olarak SSK sicil numarası ve güvenlik kodu doğrulamasının girilmesi gerekiyor. Böylelikle güncel SGK borç bilgilerine erişim sağlanabiliyor. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi de web tahsilat uygulamasından yapılabildiğinden e-Devlet yönlendirmesinde giriş yaptıktan sonra sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ seçimi, sorgu tipi kısmında yapılacak sorgulama tipinin seçilmesi gerekiyor. BAĞ-KUR borç sorgulama için en son 4B sicil numarası ve güvenlik kodu doğrulamasının girilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

GSS borç sorgulama işlemi için ise vatandaşların sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’ seçeneğini, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçeneğini seçmelidir. Daha sonra GSS borç sorgulama için T.C. kimlik numarası ile birlikte sayfadaki güvenlik kodu doğrulamasındaki karakterleri girmeleri yeterli olmaktadır. Vatandaş Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir tespiti yaptırmamaları veya GSS prim ödemelerini gerçekleştirmemeleri nedeni ile karşı karşıya kalabildikleri GSS prim borcu sorgulamalarını bu şekilde internet kolaylığında yapabiliyor.

Yazarlar