Gündem Bedelli askerlik başvuru süresi uzatılacak mı? İşte son başvuru tarihi

Bedelli askerlik başvuru süresi uzatılacak mı? İşte son başvuru tarihi

31.10.2018 - 12:08 | Son Güncellenme:

Bedelli askerlik başvuruları için artık son günler başladı. Binlerce kişiyi yakından ilgilendiren bedelli askerlik başvurularının sona ermesine kısa bir süre kala adaylar askerlik başvuru süresi uzatılacak mı ve bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyor. İşte bedelli askerlik ile ilgili merak edilen soruların cevapları...

Bedelli askerlik başvuru süresi uzatılacak mı İşte son başvuru tarihi

Bedellli askerlik başvurularının bitmesine artık çok kısa bir süre kaldı. Bedelli askerlik için sürenin kısalması ve askerlik şubelerinde yoğunluk yaşanması nedeniyle geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar şubelerin 24 saat hizmet vereceğini duyurdu. Dün akşam bu kapsamda bazı askerlik şubelerini denetleyen Akar, işlem yaptıran vatandaşlarla sohbet etti. Peki Bedelli askerlik başvuru süreci uzatılacak mı?

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU SÜRESİ UZATILACAK MI?

Bedelli askerlik başvuruları için artık çok az bir zaman dilimi kaldı. 3 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarılan yasa Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girmişti. Bedelli askerlik başvuruları için kalan son günlerde askerlik şubelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle Hulusi Akar tarafından 24 saat hizmet verileceği duyurulan askerlik şubeleri vatandaşların işlemlerini aralıksız sürdürüyor. Hulusi Akar yaptığı açıklamasında Bakan Hulusi Akar, "Şu ana kadar 672 bin 306 gencimiz internet üzerinden, elektronik postayla müracaatlarını gerçekleştirdi. Dekontlarını askerlik şubelerine teslim edenlerin sayısı bugün itibariyle 377 bin 410. Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Askerlik şubelerimiz gerekli yerlerde 24 saat görev yapacak. 3 Kasım'dan önce bütün müracaatların bitmesini sağlayacağız." dedi.

Haberin Devamı

'Bedelli askerlik başvuru süresi uzatılmalı'

SİVİL Memurlar Sendikası (SİME- SEN) Genel Başkanı Serdar Dursun, bedelli askerlik başvuru süresiyle ilgili "3 Ağustos'tan bugüne kadar bedelli askerlikte toplam 380 bin kişinin sevki yapıldı. Şimdi 1 haftada 300 bin kişinin daha sevkinin yapılması zorunluluğu ortaya çıktı. İstatistiklere göre bu imkansız görünüyor. Bedelli askerlik başvuru süresi makul bir kısa zaman daha uzatılmalı" dedi.

SİME- SEN Genel Başkanı Dursun, yaptığı yazılı açıklamada, bedelli askerliğe başvuranlardan yalnızca yarısına yakın kısmının başvurusunun tamamlandığını belirtti. Türkiye'de, şu anda 368 askerlik şubesince hizmet verildiğini ve bu şubelerde 4 bine yakın memur çalıştığını belirten Dursun, açıklamasında şunları kaydetti:

"3 Ağustos'tan bugüne kadar bedelsiz askerlikte sevki yapılanlar göz önünde bulundurulduğunda, şu anda 1 haftada 300 bin kişinin daha sevkinin yapılması zorunluluğu ortaya çıktı. '24 saat çalışma' denildi. Ancak istatistiklere bakıldığında bu sevklerin 24 saat esası ile dahil yapılma ve belirtilen tarihe yetişme imkanı yok görünüyor. Bedelli askerlik süresinin makul bir kısa zaman daha uzatılması gerekiyor. Bu uzatılma, hem şubelerdeki çalışanların hem, Milli Savunma Bakanlığının hem de başvuruda bulunan ve bulunacak vatandaşların kesinlikle faydasına olacak bir ihtiyaçtır. Süre uzatılırsa problem ortadan kalkacaktır."