Gündem Bilal Erdoğan: 10-15 yıla Nobel’i yakalarız

Bilal Erdoğan: 10-15 yıla Nobel’i yakalarız

15.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İlki 2019’da gerçekleştirilen ve 2 yılda bir düzenlenen 3. İlim Yayma Ödülleri tanıtım toplantısı düzenlendi.

Bilal Erdoğan: 10-15 yıla Nobel’i yakalarız

Aleyna Sevim İstanbul - Toplantıda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri’ni uluslararası boyuta taşımaya çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, “Başarılı akademisyen ve araştırmacılarımızın ödüllendirilerek teşvik edilmesi ülkemizin geleceği için önemli. İlim Yayma Ödülleri, ilim yayma geleneğinin 72 yıldır akademik dünyaya olan katkılarını taçlandırmak için kurgulanmış Türkiye’nin en büyük akademik ödül törenidir. İlim Yayma Ödülleri’ndeki maksadımız Türkiye’deki akademik çalışmanın kalitesinin artırılması, başarılı akademisyenlerin ödüllendirilmesiyken diğer taraftan kariyer kararlarını verme noktasındaki başarılı öğrencilerimize akademik kariyerin de özendirilmesini sağlamaktır” dedi.

Haberin Devamı

50. yıla özel ödül

“Büyük Ödül”, “Sosyal Bilimler” ve “Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri” olmak üzere 3 farklı kategoride ödül verileceğini kaydeden Erdoğan, Büyük Ödül’ün Türk Lirası cinsinden olmayacağını, ödülün itibarını ve sürdürülebilirliğini sağlamak açısından 150 tam altın, diğer 2 ödülün de 50’şer tam altın cinsinden verileceğini açıkladı. Erdoğan, “Bu sene İlim Yayma Vakfımızın 50. yılı münasebetiyle 50. yıl özel ödülü olarak da bir 4. ödülün takdimini gerçekleştireceğiz” dedi. Bilal Erdoğan, bir basın mensubunun İlim Yayma Vakfı Ödülleri’nin Nobel’i yakalayabilme ihtimali hakkındaki sorusuna, “Kafamda bir tarih yok ama üç ödüldeki hızımıza bakarsanız herhalde 10-15 yıl içinde Nobel’i de yakalayabileceğimizi düşünebiliriz, şu anki trendle” yanıtı verdi.

Haberin Devamı

Başvurular 14 Temmuz’a kadar

İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan da 2023 yılı ödülleri için 16 Mayıs’ta başlayan başvuruların 14 Temmuz’da sona ereceğini bildirdi. Savaşan, “Sosyal Bilimler ve Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri kategorisindeki ödüle en az doktorasını yapmış akademisyenlerimiz kendileri başvurabiliyor veya en az doktorasını yapmış diğer akademisyenler tarafından aday gösterebiliyorlar. Büyük ödülde de rektörlerimiz, ticaret odalarımız, sanayi odalarımız, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölge müdürleri aday gösterebiliyor. Akademisyenlerimiz yaptıkları orijinal, özgün, alana katkısı olan ve topluma katkısı olan eserlerini online sistem üzerinden değerlendirilmek üzere yüklüyorlar” bilgisini verdi.