Gündem CHP İstanbul yarışında adam adama markaj

CHP İstanbul yarışında adam adama markaj

04.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP’de Genel Merkez ve değişimciler arasında İstanbul İl Kongresi öncesinde kıran kırana bir mücadele yaşanıyor.

CHP İstanbul yarışında adam adama markaj

Mehtap Gökdemir  - CHP İstanbul İl Kongresi 8 Ekim Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Kongrede değişimcilerin desteklediği Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve Genel Merkez’in desteklediği Cemal Canpolat karşı karşıya gelecek. Sandıklar kurulana kadar ikna turlarının devam edeceği, stratejik müdahalelerin yapılacağı, delegelerle bire bir görüşmelerin olacağı belirtiliyor. Parti kulislerinde kurultay sonucunda “burun farklıyla” bir adayın kazanacağı ifade ediliyor. 

Haberin Devamı

İmamoğlu müdahil iddiası 

Partili bir kurmay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun il kongresine müdahil olduğunu iddia ederek, “Ekrem Bey delegeleri arıyor, arattırıyor. Kokteyllerde delegelerle biraraya geliyor. Evet İmamoğlu partimiz içerisinde bir siyasetçi ama kongreden sonra yerel seçim çalışmaları olacağından Ekrem Bey’in bu kadar gövdesiyle bu işin içerisinde olması yerel seçim çalışmalarındaki birlikteliği zayıflatacak. Bu artık taraflaşma gibi. Bir tarafta Ekrem Bey var, Özgür Özel bile yok. İstanbul’un kendi iç hesaplaşması. Bu tamamen Ekrem Bey ile Kemal Bey arasındaki bir konuya dönüştürüldü” yorumunu yaptı. 

‘Kazanan Kılıçdaroğlu olur’ 

Kurmaylar, İstanbul’u değişim grubu alsa bile delegenin, 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini düşünüyor.  

Haberin Devamı

İstanbul İl Başkan adayı Özgür Çelik’i destekleyen İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın kurultayda Kılıçdaroğlu’nun yanında olacağını savunan kurmaylar, “İstanbul’da değişimciler kazansa da kurultayda delege Genel Başkan’a oy verir. Hangi taraf kazanırsa kazansın, kazanan Kılıçdaroğlu olur” iddiasında bulunuyor.