Gündem ‘Dijital dede!’

‘Dijital dede!’

19.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu’na faaliyetlerine ilişkin sunum yaptı.

‘Dijital dede’

ÖNDER YILMAZ Ankara - 73 alanda 3 bin 814 kurs programı yürüttüklerini aktaran Dülger, Türkiye genelinde 2022 yılının ilk beş aylık döneminde 45-64 yaş arası 699 bin 793, 65 yaş üstü de 67 bin 475 kursiyere ulaşıldığını söyledi. Dülger, yaşlıların gelişen internet çağını yakalamaları amacıyla 2022’de iki yıl sürecek “Yetişkinlerin Eğitim Projesini” planladıklarına işaret ederek, “İki temel amacımız var; yetişkin ve yaşlıların aktif vatandaş olarak topluma katılımının sağlanması, bununla ilgili çıktıları analiz edeceğiz. Sağlıklı yaşlanma ve teknolojiye uyum ile karşılaştıkları sorunların ve çözüm yollarının ortaya konması hedeflerini bu proje kapsamında açığa çıkaracağız” dedi.

Haberin Devamı

 100 YAŞINDA BAŞLADI

Yetişkinlerin yüzde 82’sinin internet kullandığını ifade eden Dülger, yaşlıların dijital eğitimi konusunda Manisa Gördes Halk Eğitim Merkezi’nce başlatılan kursa yapılan ilginç başvuruyu örnek gösterdi. 100 yaşındaki bir vatandaşın dijital okur-yazarlık kursuna katıldığını ve halen devam ettiğini belirten Dülger, 1922 doğumlu olan ve huzurevinde yaşayan bu vatandaşın iki ay sonra 100 yaşını dolduracağını kaydetti ancak kim olduğunu açıklamadı.

DOLANDIRICILARA ÖNLEM

Milliyet, 100 yaşında “dijital dünya da ben de varım” diyen ismin izini sürdü. “Dijital Dede”nin Manisa Gördes Huzurevi’nde kalan Ispartalı Süleyman Ayyıldız olduğu ortaya çıktı. Kimsesi olmayan Ayyıldız daha önce de vazo işlemeciliği gibi bir çok kursa katılmış ve eğitimlerini başarıyla tamamlamış. Dijital okur-yazar olmaktaki amacı ise hem internet çağını yakalamak hem de dolandırıcılıklara karşı bilgili olmak. Gördes Halk Eğitim Merkezi’nce bilişim teknolojileri kapsamında dijital okur-yazarlık kursu açıldığında tereddüt etmeden başvuru yapan Ayyıldız, Bilişim Eğitmeni Ezgi Ser gözetiminde 20’ye yakın kursiyer arkadaşı ile birlikte dijital dünyayı öğreniyor.