Gündem İlk ziyaret KKTC ve Azerbaycan’a

İlk ziyaret KKTC ve Azerbaycan’a

30.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

13. Cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası ilk yurt dışı ziyaretlerini geleneksel olarak KKTC ve Azerbaycan’a gerçekleştirecek. Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan mazbatasını teslim aldıktan sonra TBMM’de yemin ederek 5 yıllık yeni görev dönemine başlayacak.

İlk ziyaret KKTC ve Azerbaycan’a

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Cumhuriyetin yüzüncü yılının yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni de açıkladıktan sonra Erdoğan, geleneksel olarak ilk yurt dışı ziyaretleri için KKTC ve Azerbaycan’a gidecek.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın ayrıca Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinde kendisine verdiği desteği ikinci turda artırarak sürdüren deprem bölgesine de teşekkür ziyaretinde bulunması bekleniyor.

İstisnai ziyaret

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“Geleneksel olarak ilk yurt dışı ziyaretlerimiz aslında yurt dışı sayılmayan iki ülkeye, yani bizim parçamız olan Kıbrıs ve Azerbaycan’a yapılıyor. Dolayısıyla onlar yurt dışı ziyaret sayılmaz aslında. Bunlar bizim bir anlamda geniş Anadolu coğrafyamıza yapılan ziyaretler. Gene usul böyle, fakat bu perşembe Kişinev’de yani Moldova’nın başkentinde Avrupa Siyasi Topluluğu’nun bir zirvesi var. Daha önce Prag’da yapılmıştı, Cumhurbaşkanımız da katılmıştı. Ona katılıp katılmayacağı henüz kesin değil, yarınki programına bağlı. Katılması durumunda orada Avrupa liderleriyle, yanılmıyorsam AB artı 20 kadar ülke davetli, oradaki liderlerle görüşmesi söz konusu olabilir. Böyle bir defalığına mahsus bir istisna söz konusu olabilir ama gitmeme yönünde bir karar oluşursa da biz normal programımızı burada devam ettireceğiz. Bütün bu süreçler yemin töreni, Kabine vesaire bittikten sonra da Kıbrıs ve Azerbaycan’a ziyaretlerimiz olacak.

Haberin Devamı