Gündem İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşten çıkarma yasağı kanunu süresi ne kadardı?

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşten çıkarma yasağı kanunu süresi ne kadardı?

02.03.2021 - 10:01 | Son Güncellenme:

Koronavirüs salgını ile mücadele dönemi süresince işten çıkarma yasağı getirilmişti. Normalleşme sürecine adım adım yaklaşırken tekrar gündeme gelen işten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşten çıkarma yasağı kanunu süresi ne kadardı? soruları ilgi görmeye başladı. Pandemi döneminde işsiz kalma endişesi yaşayan vatandaşlar, işten çıkarma yasağı 2021 ne zaman bitecek? Resmi Gazete'de yayımlandı mı, işten çıkarma yasağı uzadı mı? İşte detaylar...

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor İşten çıkarma yasağı kanunu süresi ne kadardı

2020 Yılında ülkemizde görünen koronavirüs vakaları ardından peş peşe önlemler alınmaya başladı. Alınan tedbirlerin yanında olumsuz yönde etkilenen sektörlerin sayısı da günden güne arttı. Devlet ise çalışan vatandaşların mağdur olmaması için işten çıkarma yasağı getirdi. Bu zorlu dönemde iş yerleri, çalışanını işten çıkaramadı. Bugün itibariyle gündeme gelen normalleşme süreciyle ilgili tekrar gündeme gelen işten çıkarma yasağı ne zaman bitecek, işten çıkarma yasağı uzayacak mı?

Haberin Devamı

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

İşten çıkarma yasağı en son yapılan uzatma ile birlikte 17 Mart 2021 tarihinde bitiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haziran ayına kadar uzatma yetkisi de bulunuyor.

İşveren yasağa aykırı olarak fesih yapar ise fesih tarihindeki brüt asgari ücret tutarında idari para cezası ile cezalandırılacak. Yani 2020 yılı tamamlanana kadar her bir haksız fesih için işveren 2 bin 943 lira para cezası kesilecek.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZAYACAK MI?

İşten çıkarma yasağının uzayıp uzamayacağı bugün yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda tekrardan ele alınabilir. Konuya ilişkin detaylı bilgi verildiğinde haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.