Gündem Kılıçdaroğlu’nun ‘17/25 Aralık ses kayıtları’na ilişkin açıklamalarına tepki: Montajı biliyordun niçin dinlettin?

Kılıçdaroğlu’nun ‘17/25 Aralık ses kayıtları’na ilişkin açıklamalarına tepki: Montajı biliyordun niçin dinlettin?

07.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan, “Madem montaj olduğunu biliyordun, niçin bunları meydan meydan millete dinlettin? O yalanların üzerinde tepindin? Bay bay Kemal gerçekten helalleşmek istiyorsa önce buradan başlamalıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ‘17/25 Aralık ses kayıtları’na ilişkin açıklamalarına tepki: Montajı biliyordun niçin dinlettin

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri mitinginde vatandaşlara seslendi. Kürsüye eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları Cengiz Kurdoğlu’nun “Duyanlara Duymayanlara” şarkısıyla selamladı. Erdoğan, AK Parti’ye geçen, Deva Partisi’nin kurucu il başkanı Begüm Başmısırlı ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanlığını yapmış Hasan Sami Özvarinli’ye de parti rozeti taktı. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

135 BİN KİŞİ ALANDA: Şu muhteşem katılım bir şey söylüyor gümbür gümbür 14 Mayıs’a yürüyoruz. Sizlerin şu sevdasını, aşkını görüp de duygulanmamak mümkün mü? Kayseri gibi yoldaşı olanın evellalah sırtı yere gelmez. Havalimanından buraya gelirken yoldakiler hariç, şu anda bu meydan bir rekor kırdı, 135 bin kişi bu alanda. Bay bay Kemal, bak Kayseri ne diyor? 14 Mayıs’ta da bu cevabı verecek miyiz? . Bizim aşkımız, milletimizin aşkıdır.

PETROL PEKMEZ GİBİ: Muhalefetin fasa fiso dediği Karadeniz doğal gazını milletimizin evine kadar getirdik. Kayseri’nin kışı artık eskisi kadar meşakkatli geçmeyecek. Bu ay doğal gaz ücretsiz, bir sene boyunca da 25 metreküp doğal gaz ücretsiz, 1 yıl boyunca mutfaklarda bayram olacak. Kardeniz’deki doğal gazımızın kalitesi çok iyi. Gabar’daki petrolümüz de Kayseri’nin dillere destan üzüm pekmezi kıvamında, gerçekten çok temiz. Ülkemizin günlük ihtiyacının onda birini karşılayacak önemli bir kaynağa sahip olduk.

Haberin Devamı

TORUNUNU SGK’LI YAPTI: Kardeşlerim, daha ağzı süt kokan torununu SGK’lı yapan birisi utanmadan millete hak, hukuk, adalet dersi veriyor. Bize ve ailemize attığı iftiranın haddi hesabı yok, sonra dürüstlükten, erdemden, ahlaktan, kul hakkı yememekten bahsediyor. Şimdiye kadar istikrarlı olduğu tek konu var meydanda verdiği sözlerin hiçbirini tutmaması. Gazi Mustafa Kemal’in partisini marjinal örgütlerin, mezhep fanatiklerinin, LGBT savunucularının, milletin inancına ortaçağ karanlığı diyen edepsizlerin, manda ve himaye heveslilerin yuvası haline dönüştürdü. 

NABZA GÖRE ŞERBET: Herkese duymak istediğini söyleyen, kelimenin tam anlamıyla bir ‘nabza göre şerbet’ ittifakıdır bu koalisyon. Bu ittifakta ilke yok, kırmızı çizgi yok, hassasiyet yok, devletin ve milletin bekasına dair hiçbir duruş yok, proje ve vizyon zaten yok. Bolca yalan, palavra, sahte gülüş, maske, renkten renge girme alışkanlığı var. Dün kara çaldığına, eleştirdiğine bugün sahip çıkma yüzsüzlüğü var. Bir de bol bol bölücülere ve FETÖ’cülere verilmiş sözler var. Şimdi sormak lazım. Amerika’daki hamburgercide yenen büyük dolmalar var. O lokmalar? Kimlerle paylaşıldı? Bölücü örgütün uzantılarına verilmiş gelecek tehlikeli tavizler var. Her gün terör örgütünün bir elebaşı sözcüsü çıkıyor, bay bay Kemal için açıkça oy istiyor. Şu Avrupa Fransa’sı, Almanya’sı, İngiltere’si acaba bu kardeşinize niye saldırıyor? Türkiye’yi sevdikleri için mi? FETÖ’cüler yurt dışında bay bay Kemal’in parti delegesi gibi koşturuyor. Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergiler zaten bunun için çalışıyor.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ: Bay bay Kemal önceki gün çıkmış, 10 yıl sonra 17/25 aralık girişimindeki herşey montajdı diyor. Şimdi ben bu iftiracıya Kayseri’den soruyorum, madem montaj olduğunu, iftira olduğunu bal gibi biliyordun, niçin bunları meydan meydan millete dinlettin? Madem yalan, uydurma olduğunu biliyordun, niçin aylarca Meclis kürsüsünde o yalanların üzerinde tepindin? Madem 17/25’in FETÖ’nün bir kumpası olduğunu biliyordun bu darbe girişimine neden ortak oldun? Seni bu yalan ve iftira furyasına öncülük etmeye kim zorladı? Seni bu çamur siyasetine kim bulaştırdı? 15 Temmuz destanına kontrollü darbe diyerek lekelemeni senden kimler istedi?Bay bay Kemal’in artık bu sorulara cevap verme vakti gelmiştir. Bay bay Kemal bu millete ve Türk siyasetine bir iyilik yapamk istiyorsa üzerindeki şüphe bulutlarını cesaretle kaldırmalıdır. Şayet gerçekten helalleşmek istiyorsa önce buradan başlamalıdır. Biz ülkemize ve milletimize sorumluluğumuzun gereği olarak bu meseleyi sonuna kadar takip edeceğiz.​

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun ‘17/25 Aralık ses kayıtları’na ilişkin açıklamalarına tepki: Montajı biliyordun niçin dinlettin

Esnafa prim müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafın beklediği prim müjdesini de Kayseri’den verdi. Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi: “Buradan kuaför, manav, bakkal, tesisatçı, pazarcı gibi küçük esnaflarımıza bir müjde vermek istiyorum. Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SGK’lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Yeni dönemde yapacağımız ilk işlerden biri olacak bu çalışmadan 1 milyon küçük esnafımız faydalanacak. 21 yıllık karnemizi gösterdik, 5 yıllık hedeflerimizi de sıraladık. Bizim sözümüz adı yalancı çobana çıkmış bay bay Kemal’in ‘sana sözüne’ benzemez.”

Haberin Devamı

‘Bunlarda hizmet aşkı yok’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri mitinginden ardından Mersin’e geçti. Mersin Millet Bahçesi’nde düzenlenen mitingde halka hitap eden Erdoğan “Bu seçim ülkemizde uzun süredir farklı görünümlerle defalarca denenip de bir türlü milletin sinesini bizim kararlığımızı aşamayan senaryoların bir kez daha devreye alınma teşebbüsüdür. HDP’lilerin başımıza en büyük Kemalci kesilmesinin sebebi budur. Ülkede ne kadar devlet-millet düşmanı LGBT’ci çeşitli görünümler altında yıkıcı faaliyet yürüten varsa sebebi budur. İYİ Parti, HDP, CHP ve bunların yanındaki LGBT’ci. AK Parti’ye MHP’ye LGBT sokulamaz. Çünkü bizde aile kurumu kutsaldır. Koalisyon masası teslimiyet masasına dönüşmüş durumda. Belediyenin Mersin’e hizmeti var mı? Bunlarda hizmet aşkı yok. Bunlar, ellerine tutuşturulan senaryoda kendisine hangi rol verilmişse sahneye çıkıp oynuyor iniyor” dedi.