Gündem Online SSK ve SGK sorgulama hizmeti detayları 2016!

Online SSK ve SGK sorgulama hizmeti detayları 2016!

11.10.2016 - 09:32 | Son Güncellenme:

Sigortasının en güncel hizmet bilgilerini merak eden vatandaşlar için SSK ve SGK sorgulama hizmeti sunuluyor. Sigorta mükellefleri internette SSK ve SGK sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. E-Devlet Kapısı üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemi haftanın 7 günü 24 saat gerçekleştirilebiliyor.

Online SSK ve SGK sorgulama hizmeti detayları 2016

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun modern yüzyıl teknolojilerini etkin biçimde kullanarak hizmete sunduğu internet hizmetleri modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşın çağdaş ve modern sigorta hizmetleri alabilmesini sağlıyor. Özelikle de internetin günlük yaşamın her alanında kullanılmakta olduğu modern yüzyıl Türkiye’sinde her kamu kurum ve kuruluşu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da internet ortamı üzerinde geniş kapsamlı bir e-SGK ağı oluşturmasıyla birlikte Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri online SSK ve SGK sorgulama yapabilme şansına sahip olabiliyor. SSK sigortalısı günümüzde internet üzerinden yapabildiği bu işlem sayesinde SSK sigortalılığının hizmet süresi, müstahaklık durumu, sicil numarası, prim ödeme gün sayısı ve SSK ilk işe giriş gibi bilgileri öğrenebilme şansını yakalıyor.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sigorta mükellefleri artık internet ortamı erişimini sağlayabildiği her noktadan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak sadece dakikalar içerisinde SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin internet ortamı üzerinden online SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri pek çok alanda olduğu gibi SSK sigortası hizmet dökümü bilgilerini almak istediklerinde de internet hız ve işlem kolaylıklarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor.

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişen modern yüzyıl teknolojisi sayesinde nerede olursa olsun internete erişim sağlayabilen SSK’lılara yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete sunulan e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile birlikte SSK ve SGK sorgulama işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de SSK sigortası mükelleflerinin çalışma saatleri yani mesai saatleri içerisinde çalışmakta olmasından dolayı son derece uzun süreler alabilen sıra bekleme çilesinin oluştuğu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçe müdürlüklerinde SSK sigortasının hizmet durum bilgilerini alınabilmesi pek mümkün olmuyordu. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu mükellefleri hem SSK sigortalılarına daha kolay bir şekilde sigorta bilgilerine ulaşabilmelerini sağlamak hem de kurum içi iş yükünün hafifletilerek, daha hızlı bir işlem yapısının oluşturulabilmesi amacı ile internet ortamı üzerinde e-SGK ağı hizmet uygulamaları kullanılmaya başlandı.

İnternet ortamı üzerinde yer alan e-SGK ağı hizmet uygulamaları çerçevesinde SSK sigortası mükellefleri sanal devlet portalı e-Devlet sisteminden SSK ve SGK sorgulama işlemi gerçekleştirebiliyor. Bu çerçevede e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek online SSK ve SGK sorgulama işlemi için öncelikli olarak e-Devle kimlik doğrulaması gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu şekilde e-Devlet kimlik doğrulaması işlemi için ‘sisteme giriş’ ekranı üzerinde sigorta mükellefleri tarafından ‘e-Devlet şifresi’, ‘e-imza’, ‘mobil imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ gibi 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanarak, sisteme giriş yapabiliyor. Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri e-Devlet sisteminin ‘e-hizmetler’ kategorisi altında yer alan e-SGK hizmet uygulaması ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.