Gündem Saadet Partisi'nde Kılıçdaroğlu çatlağı! 'CHP liderinin adaylığını tanımıyoruz'

Saadet Partisi'nde Kılıçdaroğlu çatlağı! 'CHP liderinin adaylığını tanımıyoruz'

09.03.2023 - 17:51 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanmasının ardından 6'lı Masa'daki Saadet Partisi'nde görüş ayrılıkları ortaya çıktı. Saadet Partisi'nde Haymana Heyeti yayınladığı bildiride Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının tanınmadığı aktarıldı.

Saadet Partisi içindeki Haymana Mutabakatı Heyeti bildiri yayınladı. Bildiride, "6 Mart Milli Görüş tarihine kara bir leke olarak geçmiştir." denildi.

Haberin Devamı

6'lı Masa'nın Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamasının ardından Saadet Partisi'nde Haymana Mutabakatı Heyeti bir bildiri kaleme aldı. Bildiri, heyetin yürütme kurulu başkanı Hasar Yaşar imzası taşıyor.

"DAVAMIZ ADINA UTANÇ VERİCİ"

Bildiride 6 Mart'ta Genel Merkez önündeki görüntülere tepki gösterildi. Açıklamada "Davamız adına üzüntü verici olan bu görüntüler ve sloganların genel merkez yönetimi tarafından makul karşılanması yarım asırlık davamızın inkârı olmuştur. Saadet Partisi yönetiminin davamıza, Milli Görüşçülere ve milletimize güveni kalmamıştır." denildi.

"TASVİP ETMİYORUZ"

Saadet Parti yönetiminin ittifaka yönelik almış olduğu kararın sadece parti genel merkezini bağladı belirtildi. Açıklamada, "Her ne kadar açıkça ifade etmeseler de teşkilat mensuplarımızın büyük bir çoğunluğu bu durumu asla tasvip etmemektedir." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

"KILIÇDAROĞLU KARARINI TANIMIYORUZ"

Bildiride, "Saadet Partisi yönetiminin CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermesi ile ilgili kararını tanımadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Bundan böyle Saadet Partisi yönetiminin hiçbir sözü ve kararı bizim için muteber ve geçerli değildir." denildi.

"Haymana mutabakatı heyeti, seçim tarihinin açıklanmasının akabinde toplanacaktır." denilen bildiride, "Partimizin mevcut gidişatından rahatsız olan camiamızın önemli şahsiyetlerini toplantıya davet ederek, seçimlerde izleyeceği yolu geniş katılımlı bir istişareyle belirleyecektir." denildi.