Gündem T.C kimlik no ile SSK prim borç ve SGK hizmet dökümü, gün sorgulama

T.C kimlik no ile SSK prim borç ve SGK hizmet dökümü, gün sorgulama

08.04.2016 - 10:30 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sorgulama işlemleri vatandaşın işini oldukça kolaylaştırmıştır. SSK ve SGK sorgulama işlemlerini SGK yardımıyla yapabiliyorsunuz. SSK ve SGK sorgulamalarınız ile ilgili tüm bilgiler yazımızın içeriğinde mevcuttur.

T.C kimlik no ile SSK prim borç ve SGK hizmet dökümü, gün sorgulama

Çalışan kişilerin en çok önem verdikleri konulardan birisi SGK’dır. Bunun nedeni ise çalıştıklarının karşılığını ileri ki zamanlar da yaşları ilerledikleri zaman çalışamayacak duruma gelecekleri için bir güvencelerinin olmasını ister. Tabi ki bu durum doğrultusun da çalıştıkları yerin SSK ve SGK’ların düzenli olarak yattığını kontrol etmek isteler. Bunun için artık SGK’ ya giderek sorgulamanıza gerek kalmamıştır. Bunun nedeni ise teknolojinin ilerlemesi ile birlikte akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlardan internete bağlı olarak SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler. Oldukça kolay bir sistem olan SSK ve SGK sorgulama sistemi E-Devlet şifresi alarak çalışmaktadır. E- Devlet sistemine giriş yaparak sorgulama işlemini gerçekleştirirken, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağladığı kolaylık ile onların sisteminden de kimlik bilgileriniz ile sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Şimdiye kadar çalışmış olduğunuz gün ve primlerinizin tamamını SSK ve SGK sorgulama sayesin de kolayca görebilir ve inceleyebilirsiniz. Teknolojinin gelişmesi ve teknolojiden faydalanmak oldukça yararlı bir durum haline gelmiş olup, günümüz de hemen hemen herkesin evin de internet bulunması olası bir durum haline gelmiştir. İnternet sadece sosyal paylaşım siteleri için değil devlet ve şahsi işleriniz için de büyük kolaylıklar tanımıştır. Bizlere oldukça büyük fırsatlar sunarken, gitmemiz gereken ve sıra bekleyerek halledilen işlemlerinizi internet üzerinden 5 dakika kadar kısa bir zaman da halledebilir haline geldik. Çalışanlar ve emekliliğini bekleyenler için de kolay ve kaçınılmaz bir yöntem olan SSK ve SGK sorgulama sistemi günümüz de en çok memnun kalınan durumlardan birisi haline gelmiştir. İnsanlar için emekli olmak Türkiye üzerin de oldukça önemli bir konudur. Bunun için istediğiniz her an SSK ve SGK sistemini kullanarak prim ve günlerinizi inceleyebilir ve ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Aynı zaman da son zamanlar da hemen hemen herkesin her işlemini ve sorgulamasını sağladığı E- Devlet üzerinden de TC numaranızı ve şifrenizi kullanarak giriş yapabilir SSK ve SGK sorgulama işleminizi oradan da gerçekleştirebilirsiniz. E- Devlet üzerinden sadece SSK ve SGK sorgulama işlemini değil birçok işlemi ve merak ettiğiniz her bilginizi görebilirsiniz. Devletin tanıdığı birçok imkândan sadece tablet, akıllı telefon ve bilgisayarlarınızı internete bağlayarak kolayca halledebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sistemin de SSK ve SGK sorgulama işlemi için gerekli olan bilgileriniz ise; TC numaranız, SSK sicil numaranız, baba adınız, nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve doğum tarihiniz gün, ay, yıl şeklin de girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girerek sorgula kısmına tıkladığınız anda SSK ve SGK bilgilerinize bakabilir ve gerekli incelemeyi istediğiniz her zaman yapabilirsiniz. Bu şekil de SGK’ya gitmeden her yerde sorgulamanızı tek tuş ile gerçekleştirme imkânına sahip olacaksınız.