Gündem Tanju Özcan'dan 'değişim' yürüyüşü! CHP'den açıklama: Ateş olsa cirmi kadar yer yakar

Tanju Özcan'dan 'değişim' yürüyüşü! CHP'den açıklama: Ateş olsa cirmi kadar yer yakar

03.07.2023 - 17:15 | Son Güncellenme:

 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne 'Değişim ve Adalet' yürüyüşü başlatırken, CHP'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçen yıl partisinden 1 yıl süreyle, geçici olarak ihraç edildi. Geçici ihraç süresi dolan Tanju Özcan, 13 Haziran’da CHP’ye geri döndü. Özcan, partiye dönüşünün ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘değişim’ çağrısı yaptı. Daha sonra Tanju Özcan, sosyal medya paylaşımlarının parti tüzüğünün ilgili maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle 'kesin ihraç' talebiyle ikinci kez yüksek disiplin kuruluna sevk edildi.

Haberin Devamı

'DEĞİŞİM VE ADALET' YÜRÜYÜŞÜ

İkinci kez partiden ihraç istemi üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’dan Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne ‘Değişim ve adalet yürüyüşü’ başlattı. Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 'değişim' çağrısında bulunan Özcan, Atatürk Anıtı'nda kendisini bekleyen kalabalığın yanına Atatürk'ün otomobilinin replikası olan klasik bir otomobille geldi. Özcan, burada belediye bandosu tarafından çalınan marşlar eşliğinde kalabalığı selamladı.

YÜRÜYÜŞÜNÜ ATATÜRK ANITI'NDAN BAŞLATTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Atatürk heykelinin önünde konuşma yapan Özcan, Atatürk'ten özür dileyerek sözlerine başlayıp, "Atam, şu anda senin kurduğun Cumhuriyet Halk Partisi başarısız insanlar tarafından yönetiliyor. Hatta bu gaflet içindeki CHP yönetimi partiyi 10 Aralıkçılara, Sorosçculara, terör sevicilere ve badem bıyıklılara peşkeş çekmeye çalışıyor. Hatta benim gibi Atatürkçüleri ihraç etmek suretiyle yıllardır mobbing ile partiden uzaklaştırmaya çalışıyor. İstiyorlar ki Atatürkçü gömleği çıkarsınlar. İşte ben de bu yüzden sizin huzurunuzda CHP genel merkezine az sonra yürümeye başlayacağım. Bu yürüyüş hakkı yenen örgüt emekçileri için olacak, bu yürüyüş başarısız olduğu halde senin koltuğundan kalkmayı reddeden Kemal Kılıçdaroğlu’nu oradan indirmek için olacak. Bu yürüyüşü partiyi tekrar Atatürkçü çizgiye oturtmak için başlatıyorum. Bu yürüyüşü Atatürkçü olduğu için hem partiden hem devletten dışlanan için gerçekleştiriyorum. CHP genel merkezine Köroğlu’nun diyarından sesleniyorum ve buradan çoban ateşini yakıyorum. Bu adımları kendi geleceğim için değil cumhuriyetimiz için, gelecek nesiller için yapıyorum. Gücümü halktan alıyorum ve siz ebedi liderim Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
1/13

2/13

3/13

4/13

5/13

6/13

7/13

8/13

9/13

10/13

11/13

12/13

13/13

"DEĞİŞİM" PANKARTLARI

Başkan Özcan, daha sonra İzzet Baysal Caddesi üzerinden yürüyüşüne başladı. Yürüyüşü sırasında çok sayıda kişi de Tanju Özcan'a eşlik edip destek verdi. Özcan, yürüyüşü sırasında başına 'Adalet' yazılı bir şapka takıp, elinde de 'Değişim' yazılı döviz taşıdı. Tanju Özcan'a eşlik eden gruptakiler de 'Değişim' ve 'Adalet' yazılı dövizler taşıyıp şapkalar taktı.

Haberin Devamı

"ATEŞ OLSA CİRMİ KADAR YER YAKAR"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, bugün başlattığı 'Adalet ve Değişim Yürüyüşü'ne ilişkin konuştu.

Faik Öztrak, "Belediye Başkanları öncelikle kendi illerinin, ilçelerinin sorunlarını çözmeli, hemşerilerine en iyi hizmeti vermeye çalışmalı. Tanju Özcan, vereceği hizmetlerde hükümet engel çıkardığı için yürüseydi başımızın üstünde yeri vardı. Kendisinin iddiaları akıl işi değildir. Ama bilinen bir söz vardır, 'yollar yürümekle aşınmaz, ateş olsa da cirmi kadar yer yakar.' Bolu'nun dünya kadar sorunu var, Tanju bey yürümekle vakit harcayacağına Bolu'nun sorunlarını çözsün." dedi.

YÜRÜYÜŞÜNE YÜZLERCE KİŞİ EŞLİK ETTİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP Genel Merkezi’ne ‘Değişim ve Adalet' yürüyüşüne yüzlerce kişi eşlik etti. Özcan’ın D-100 karayolundan yürüyüşü sırasında uzun araç kuyrukları oluştu. Polis ekipleri yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemleri alırken, sıcak hava nedeniyle her 5 kilometrelik yürüyüşün ardından mola verildi. Molalarda, yürüyüşe katılanlara karpuz ve su ikram edildi. Başkan Özcan da molalar sırasında karavanda kısa süreli istirahat etti.

Haberin Devamı

'TAM FAİK ÖZTRAK'A YAKIŞAN ÇAPSIZ AÇIKLAMALAR OLMUŞ'

Yürüyüşünün 12’nci kilometresindeki mola noktasında açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın kendisine yönelik “Bilinen bir söz vardır; yollar yürümekle aşınmaz, ateş olsa da cürmü kadar yer yakar. Bolu'nun dünya kadar sorunu var. Tanju Bey yürümekle vakit harcayacağına Bolu'nun sorunlarını çözsün” şeklindeki açıklamalarına cevap verdi. Öztrak’ın açıklamalarını çapsız açıklamalar olarak değerlendirdiğini belirten Özcan, şunları söyledi:

“Tam Faik Öztrak’a yakışan çapsız açıklamalar olmuş. Aslında ona cevap vermeye bile değmez ama birkaç şey söyleyeyim. Faik Bey bahçıvan ama biberi yok, sözcü ama hiçbir şeyden haberi yok. Bolu’da anketçiler, 'Bolu’nun en büyük sorunu nedir?' diye soruyorlar. 'Sorun yok' cevabı çıkıyor. Son 4 yılda yapılan bütün anketlere bakarsanız Türkiye’nin en başarılı 5 belediye başkanından biri olduğumu görürsünüz. Türkiye’nin en temiz şehrinde yaşıyoruz. Faik Öztrak’ın bunlardan haberi olmadığı için, fildişi kulelerinden çıkmadığı için bir de Öztrak sonradan CHP’li olmuş bir adam. Bürokrasi koltuğundan gelmiş milletvekili olmuş, MYK’da hızlı bir şekilde yükselmiş. Benim siyaseten badem bıyıklı dediğim adamlardan birisi de kendisi. İşte Abdullatif Şener’i gördük. Yarın koltuğu elinden alırsanız partiyi ilk eleştirecek kişi bu olur. Başarısız olduk seçimi kaybettiniz, Siz ve Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kaybettiniz. Gençlerin moralini bozdunuz. Ülkenin geleceğini kararttınız. Hala orada oturmakta ısrar ediyorsunuz. Değişim isteyenlere utanmadan sıkılmadan tepki gösteriyorsunuz. Hala örgütleri görevden alma peşindesiniz. İl başkanları neden korkuyorsunuz kardeşim. Yanlışları söyleyin. Senin fikrin alınmamış ama fırçayı yiyen sen olmuşsun. Haydi bir cesaret haydi canlanın. Ankara’ya vardığımızda cürmü kadar yer yakar diyenlere bir gösterelim CHP’de tabanın ne istediğini. Büyük bir dip dalga geliyor. Faik Bey ben Ankara’ya geldiğimde genel merkezde olmasın, kalbi dayanmaz."