Gündem TEOG soruları ve cevapları açıklandı! (TEOG soru ve cevaplarını sorgulama)

TEOG soruları ve cevapları açıklandı! (TEOG soru ve cevaplarını sorgulama)

27.04.2017 - 09:41 | Son Güncellenme:

TEOG soru ve cevapları EBA üzerinden erişime açıldı. Maratonun dün sona ermesi ile birlikte yüz binlerce aday sınavın soru ve cevaplarını merak eder oldu. TEOG sınav soru ve cevapları dün 14:00 itibariyle eba.gov.tr adresinden erişime açıldı. TEOG sınav sonuçlarının ise Haziran ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

TEOG soruları ve cevapları açıklandı (TEOG soru ve cevaplarını sorgulama)

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB), ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik dün ve bugün yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavların tamamlandığı bildirildi. İşte TEOG sınav soruları ve cevaplarıyla ilgili tüm detaylar...

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığının yazılı açıklamasında, ikinci dönem merkezi ortak sınavların yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik dün ve bugün yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavlar tamamlandı. Birinci ve ikinci gün oturumlarının soru ve cevapları bugün saat 14.00’te www.odsgm.meb.gov.tr adresinde paylaşılacak. Ayrıca soru ve cevaplar, aynı saatte öğretmenlerin anlatımıyla video ortamında Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) www.eba.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacak. Sınav sonuçları haziran ayında açıklanacak."

Açıklamada, herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrencilerin, bu durumlarını okul müdürlüklerine belgelendirmeleri halinde 20-21 Mayıs'ta sadece il merkezlerinde yapılacak mazeret sınavına alınabileceği vurgulanarak, "Okul müdürlüklerinin mazeret sınavına girecek öğrencilerin bilgilerini en geç 5 iş günü içerisinde e-okul sistemine işlemeleri gerekmektedir." bilgisine yer verildi.

Haberin Devamı

MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

Ortak sınav/sınavlara girmeyen öğrencilerden mazeretleri 20-21 mayıs 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri sınavlar tamamlandıktan sonra e-Okul Sistemi’ne 5 (beş) iş günü içerisinde girilecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra gelen talepler işleme alınmayacak olup sorumluluk okul müdürlüğüne ait olacaktır.

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26-27 Mayıs tarihinde yapılan TEOG 2. dönem sınavlarının sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu takvime göre Haziran ayı içerisinde açıklanacak.

TEOG PUAN HESAPLAMA 2017

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Hesaplaması

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Haberin Devamı

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır