Gündem Tüm parti genel başkanlarını al, kol kola Filistin’e gidelim

Tüm parti genel başkanlarını al, kol kola Filistin’e gidelim

29.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Türkiye’deki tüm siyasi parti genel başkanlarını al, kol kola Filistin’e gidelim. Türkiye’nin duruşunu dünyaya gösterelim” dedi.

Tüm parti genel başkanlarını al, kol kola Filistin’e gidelim

ANKARA Milliyet - PM’nin af kararıyla CHP’ye geri dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da grup toplantısına katıldı. Meclis’teki Adalet Nöbeti’nin perşembe akşamı 21. gününde 500’üncü saatinde sona ereceğini duyuran Özel özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

FİLİSTİN’E GİDELİM: Filistin’e gitmek, bu büyük katliamı dünyaya duyurmak için gerekli başvuruları yaptım. Burada esas görev Erdoğan’a düşüyor. Türkiye’deki bütün siyasi partilerin genel başkanlarını alarak, Mısır ile herhalde bu teması yaptığında Türkiye’yi geri çevirecek durumları yok. Bizim mutlaka sınır kapısına gitmemiz, oradan geçmemiz ve hani çok millisiniz çok yerlisiniz ya Türkiye’deki tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla kol kola gidip orada duruşumuzu gösterelim. Erdoğan bu konuda cevap bekliyorum.

‘Kürtler, Aleviler daha az eşittir kardeşim’: Şöyle bir cümle kurdum; Türkiye’de bu dönemde herkes eşittir ama Kürtler daha az eşittir. Devlet Bey de grup toplantısında eleştirmiş... Ben şunu söylüyorum; benim memleketim Manisa’da, sizin memleketiniz Osmaniye’de, Tayyip Bey’in hemşerileri Rize’de istediği başkanı seçebiliyor ama Diyarbakır’da, Batman’da, Van’da, Mardin’de toplam 54 merkezde Kürtler belediye başkanı seçiyor, siz kayyum atıyorsunuz Bu yüzden Kürtler Türkiye’de daha az eşittir kardeşim. Cemevleri ibadethane kabul edilmiyor. Aleviler daha az eşittir kardeşim.

Haberin Devamı

SOY YANITI: Devlet Bey’in konuşmasında birçok hakaret var. Benim cümlelerimi söyleyip diyor ki; ‘Bu soysuz iddia tümüyle bühtandır’. Hani Türkçeye çok saygılıyız ya iddia soysuz olmaz; iddia asılsız olur, gerçek dışı olur. Özgür Özel’in soyunu arıyorlarsa; Selanik’te Makedonya’dadır... Dedem  Hüseyin Menemenlizade Osmanlı’nın son defterdarı... Siz devlete önem verirsiniz, adınız Devlet. Soyumuzda Osmanlı’ya hizmet eden devlet adamları var.

‘CHP’nin kapılarını ardına kadar açıyoruz’

Özel, iki haftada partiye 7 bin 900 yeni üye kaydı olduğunu bunların yüzde 88,5’inin 30 yaş altı gençler olduğunu söyledi. Partiye üye olan bir gruba toplantıda rozetlerini takan Özel,”Hani dedim ya baba evidir CHP, kapıları ardına kadar açıyoruz. Bütün gençleri Atatürk’ün partisine bekliyoruz” dedi.

Güç birliği, iş birliği daveti

CHP’YE EMANET EDİN: CHP’li belediyeler birbirleri ile sosyal yardımlar noktasında adeta yarışıyor. Bütün vatandaşlarım şunu görsün, eğer CHP’li belediye seçerseniz sosyal belediyecilik yapan  başkanınız olacak. Herkesi 31 Mart seçimlerinde sosyal belediyecilik nedir diye gösteren CHP’li belediye başkanlarına oy vermeye, memleketlerinizi onlara emanet etmeye davet ediyorum.

Haberin Devamı

İSTANBUL MESAJI: Bu belediyeleri geçmişte sadece CHP’lilerin oylarıyla kazanmadık. Biz bu belediyeleri İstanbul’da İstanbul ittifakıyla, Türkiye’nin belli coğrafyalarında Millet İttifakı’yla aldık. Bundan sonraki süreçte de hem siyasi partilerle iş birliklerini konuşmaya hem de bütün Türkiye’yi bu dürüst namuslu ve çalışkan insanların yönettiği belediyeleri korumaya, daha fazlalarını katmaya davet ediyoruz.