Gündem YKS başvuruları başladı

YKS başvuruları başladı

02.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üniversite adaylarının beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvurular, dün başladı. Başvurular 26 Şubat’a kadar devam edecek.

YKS başvuruları başladı

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - ÖSYM tarafından açıklanan 2024 YKS Kılavuzu’na göre YKS’nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran’da; ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve üçüncü oturumu Yabancı Dil Testi (YDT) 9 Haziran’da düzenlenecek.  

Haberin Devamı

Adaylar başvurularını ÖSYM merkezleri veya ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapabilecekler. 

YKS’de her bir test için 2023’te 115 TL olan sınav ücreti bu yıl 295 TL’ye yükseldi. Bu durumda ÖSYM’nin sınav ücretlerinde yüzde 156 artışa gittiği görülüyor. Adayların TYT, AYT ve YDT’nin üçüne birden girmesi durumunda cebinden 885 TL çıkacak. 

ÖSYM geç başvuruları 5-7 Mart tarihleri arasında kabul edecek. Ancak adaylar, YKS’ye geç başvurmaları durumunda sınav ücretini yüzde 50 artırımlı olarak ödeyecekler. Bu durumda üç teste girmek isteyen bir adayın sınav ücreti toplam 1.327,5 TL’yi bulacak. 

YÖK geçen yıl 6 Şubat depremlerden etkilenen 11 ilde ikamet eden adaylardan başvuru ücreti almayarak, devlet ve vakıf üniversitelerinde toplam 24 bin 677 ek kontenjan ayırmıştı. Bu yıl da depremzede adaylar için 2024 YKS’de merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programlarda kontenjan ayrıldı. 

Haberin Devamı

YÖK tarafından geçen yıl hayata geçirilen 34 yaş üstü kadınlara ek kontenjan uygulaması bu yıl da devam ediyor.