Erol Mütercimler

Erol Mütercimler

Türk yazar, araştırmacı ve televizyon programcısıdır. Hayatı   Erol Mütercimler, 1954 yılında Kars'ta doğdu, tüm öğrenim yaşamı İstanbul'da geçti. Liseyi İstanbul Gazi Osman Paşa Plevne Lise'sinde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu. Deniz Kuvvetleri'nde bir süre Fizik öğretim üyeliği, Beşiktaş Deniz Müzesi (İstanbul Deniz Müzesi)Müdürlüğü yaptı ve bunun ardından Avustralya'ya gitti. SBS devlet radyosunda programcılık yaptı. "Çok kültürlülük" konusundaki doktora alan çalışmasını Avustralya'da yapıp, akademik çalışmasını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Deniz tarihi çalışmalarıyla tanınan Mütercimler, Türkiye'ye dönüşünde çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptı. TRT Radyosu ve çeşitli TV kanallarında programcı ve yönetici olarak çalıştı. Belgeseller hazırladı. Halen üç ayrı üniversitede (Yeditepe, İstanbul Ticaret, Doğuş, İstanbul Aydın) Strateji ve Devrim Tarihi dersleri vermektedir. Şu anda Cem TV'de Aynanın Arkası ve Komplo Teorileri adlı haber programını yapmaktadır. Bugüne kadar kısa radyo oyunları, çeşitli dergilerde yazıları ve belgesel senaryolarının yanı sıra yirmi bir kitaba imza atmıştır. Ontvhaber.com isimli İnternet televizyonunda program yapmaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Son olarak Suna adlı sinema filminde 68 kuşağından bir karakteri canlandırmıştır. Erol Mütercimler 1 Temmuz 2008 günü Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Sorgusu yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. 5 Ağustos 2013 günü karar bağlanan davada 8 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı. Yapıtları Destanlaşan Gemiler Milli Mücadelenin Kahraman Gemisi Alemdar Bilinmeyen Yönleriyle Kıbrıs Barış Harekatı Kurtuluş Savaşı'na Denizden Gelen Destek - Sovyet Yardımları Gaspedilen Gemi Sultan Osman 21. Yüzyılın Başında Türkiye - Türk Cumhuriyetleri İlişkiler Modeli 21. Yüzyılın Eşiğinde Türkiye-Japonya İlişkisi Ertuğrul Faciası 21. Yüzyıl ve Türkiye - "Yüksek Strateji" İmparatorluğun Çöküşüne Denizden Bakış Kadınlar Gemiler Otomobiller Düşler ve Entrikalar Gelibolu 1915 Komplo Teorileri, Alfa Yayınları, 2005 Satılık Ada: Kıbrıs Bu Vatan Böyle Kurtuldu(Onlar Bizim İçin Öldüler) Fikrimizin Rehberi Gazi Mustafa Kemal Komplo Teorileri & Aynanın Ardında Kalan Gerçekler Akıl Oyunu / Komplo Teorileri 2 Stratejik Düşünme & Geleceği Yönetmek ve Kazanmak İçin Aynadaki Tarih & Komplolar, Suikastler, Provakasyonlar, İsyanlar

Erol Mütercimler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 101 erol mütercimler haberi bulunmuştur.
Bosna Hersek hatırası
Bosna Hersek hatırası Cemiyet hayatının tanıdık simaları, önceki gün yazar fizikçi Erol Mütercimler vesilesiyle Bosna Hersek turuna çıktı.
20.04.2022 Cadde
"Herkesi değişim ve dönüşüme zorlayan bir sürecin içinden geçiyoruz"
"Herkesi değişim ve dönüşüme zorlayan bir sürecin içinden geçiyoruz" İstanbul, geçtiğimiz günlerde pek çok önemli esere imza atmış olan ressam Asım İşler'in resimlerinin yer aldığı bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Serginin gerçekleştirildiği Artsclub'ın kurucu ortağı Yeşim Alemdar Manav ile hem Asım İşler hem de diğer çalışmaları hakkında konuştuk.
14.10.2021 Kültür Sanat
Son dakika... RTÜK'ten Erol Mütercimler açıklaması! Konunun takipçisi olacağız
Son dakika... RTÜK'ten Erol Mütercimler açıklaması! Konunun takipçisi olacağız Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, katıldığı bir televizyon programında imam hatip lisesi mezunları hakkında sarf ettiği sözlerinden yargılanan Erol Mütercimler'e 10 ay hapis cezasının iptal edildiğini açıkladı. Uslu, “Talihsiz ve hatalı bulduğumuz bu iptal kararını Üst mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesine taşıyacağız. Ve konunun takipçisi olacağız” dedi.
3.08.2021 Gündem
Erol Mütercimler’e 10 ay hapis cezası
Erol Mütercimler’e 10 ay hapis cezası Yazar ve Akademisyen Erol Mütercimler hakkında, katıldığı bir televizyon programında İmam Hatip Liseleri ile ilgili söylediği sözler nedeniyle “halkın bir kesimini alenen aşağılama” suçundan 9 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
20.04.2021 Gündem
Son dakika... Erol Mütercimler'e hapis cezası
Son dakika... Erol Mütercimler'e hapis cezası Son dakika gelen habere göre; yazar ve akademisyen Erol Mütercimler’e, imam hatip lisesi mezunlarına yönelik sözleri nedeniyle hakkında açılan davada 10 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, Mütercimler’in bir daha suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluştuğu gerekçesiyle cezanın ertelenmesine karar verdi.
19.04.2021 Gündem
Erol Mütercimler imam hatip mezunlarına yönelik sözleri nedeniyle ikinci kez hakim karşısında
Erol Mütercimler imam hatip mezunlarına yönelik sözleri nedeniyle ikinci kez hakim karşısında Katıldığı bir televizyon programında imam lisesi mezunları hakkındaki sözleri nedeniyle "Halkın bir kesimini sosyal sınıf din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar kadar hapis istemiyle yargılanan Erol Mütercimler'in yargılanmasına devam edildi. Erol Mütercimler, "Hiçbir suç işlemedim" diyerek beraatini talep etti. Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi.
22.02.2021 Gündem
Erol Mütercimler imam hatiplerle ilgili sözleri nedeniyle hakim karşısına çıktı!
Erol Mütercimler imam hatiplerle ilgili sözleri nedeniyle hakim karşısına çıktı! Katıldığı bir televizyon programında İmam Hatip Lisesi mezunları hakkında söylediği sözler nedeniyle 1,5 yıla kadar hapsi istenen Dr. Erol Mütercimler hakim karşısına çıktı. Sanık Mütercimler savunmasında, “Konuşmalarımda ne bu okulları, ne de öğrencileri aşağılamadım” dedi.
13.11.2020 Gündem
Son dakika... Erol Mütercimler hakkında iddianame! Hapsi isteniyor
Son dakika... Erol Mütercimler hakkında iddianame! Hapsi isteniyor İmam hatip lisesi mezunları hakkında bir televizyon programında söylediği sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkındaki savcılık soruşturması tamamlandı. Mütercimler hakkında "Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din, Mezhep, Cinsiyet ve Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama" suçundan 1 yıl 6 aya kadar kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
23.09.2020 Gündem
Son dakika... RTÜK'ten Erol Mütercimler kararı
Son dakika... RTÜK'ten Erol Mütercimler kararı Gelen son dakika haberine göre; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Erol Mütercimler'in imam hatiplilerle ilgili ifadelerini yayımlayan Haber Global'in de aralarında bulunduğu bazı televizyon kanallarına program durdurma ve para cezası verdi.
16.09.2020 Gündem
İçişleri Bakanı Soylu'dan Erol Mütercimler açıklaması
İçişleri Bakanı Soylu'dan Erol Mütercimler açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erol Mütercimler'in imam hatiplilere yönelik sözlerine ilişkin; "Milletimiz gerekli cevabı verdi. Türkiye'yi bu kadar farklı düşüncelere savurmak iyi niyetli bir girişim değil. Ben tüm bunların ahlaki boyutu olduğunu ama aynı zamanda hukuki boyutunun da olması gerektiğini düşünenlerdenim." dedi.
11.09.2020 Siyaset
İmam Hatipliler Derneğinden Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu
İmam Hatipliler Derneğinden Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu ADANA (AA) - Adana Önder İmam Hatipliler Derneği, imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.
11.09.2020 Gündem
Son dakika... Skandal sözler sonrası Erol Mütercimler hakkın flaş gelişme!
Son dakika... Skandal sözler sonrası Erol Mütercimler hakkın flaş gelişme! Gelen son dakika haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığı, imam hatiplerle ilgili açıklamaları nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.
10.09.2020 Gündem
Mütercimler’e suç duyurusu
Mütercimler’e suç duyurusu ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı  (TÜGVA) ile  Kadın ve Demokrasi Derneğince (KADEM), katıldığı bir televizyon  programında imam hatip okullarında okuyan ve mezun olanlar hakkında söylediği  sözlerle ilgili Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
10.09.2020 Gündem
Amasya'da Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunuldu
Amasya'da Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunuldu Amasya'nın Merzifon ilçesinde İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (MİMDER), bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.
9.09.2020 Gündem
Bakan Mustafa Varank'tan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu
Bakan Mustafa Varank'tan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.
9.09.2020 Siyaset
AK Parti İl Gençlik Kolları'ndan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu
AK Parti İl Gençlik Kolları'ndan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, katıldığı bir televizyon programında imam hatip mezunları hakkında sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.
9.09.2020 Gündem
Mustafa Destici'den Doğu Akdeniz açıklaması
Mustafa Destici'den Doğu Akdeniz açıklaması Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin, "Biz bütün problemlerimizi hukuk zemininde çözmek istiyoruz. Türkiye'yi savaş tehdidi ile hizaya getirmek isteyen olursa; onlara zamanlamayı iyi yapmalarını, Ege'nin sularının özellikle kış aylarında çok soğuk olduğunu hatırlatmak isterim" dedi.
9.09.2020 Siyaset
Son dakika... Skandal sözlerin ardından Erol Mütercimler'den yeni açıklama!
Son dakika... Skandal sözlerin ardından Erol Mütercimler'den yeni açıklama! Katıldığı bir programda imam hatip mezunları için “Cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız” ifadelerini kullanan yazar Erol Mütercimler, “Toplumun bir kesiminde oluşan yanlış bir algıyı dile getirmek istedim. Yanlış anlaşıldım, özür dileyeceğim” dedi. Öte yandan Haliç Üniversitesi, Öğretim Üyesi Erol Mütercimler hakkında, 'İmam Hatip Liseleri' ile ilgili yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma başlattı.
9.09.2020 Gündem
Bakan Gül'den imam hatiplilerle ilgili sözlere tepki
Bakan Gül'den imam hatiplilerle ilgili sözlere tepki Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Geleceğimiz gençlerimiz, art niyetli çirkin genellemeleri değil, övgü sözlerini hak ediyor." ifadelerini kullandı.
8.09.2020 Siyaset
MEB Erol Mütercimler hakkında yasal süreç başlattı
MEB Erol Mütercimler hakkında yasal süreç başlattı Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözleri dolayısıyla Erol Mütercimler hakkında gerekli yasal süreci başlattıklarını bildirdi.
8.09.2020 Galeri
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan imam hatiplilerle ilgili sözlere tepki
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan imam hatiplilerle ilgili sözlere tepki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bir televizyon kanalında imam hatip lisesi öğrencilerimiz için dile getirilen ifadeler kabul edilemez. Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı
8.09.2020 Siyaset
Son dakika! RTÜK'ten 'Erol Mütercimler' incelemesi
Son dakika! RTÜK'ten 'Erol Mütercimler' incelemesi RTÜK'ten yapılan açıklamada "Bir televizyon kanalında Erol Mütercimler'in imam hatip camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatılmıştır." ifadeleri yer aldı.
8.09.2020 Gündem
"artsclubistanbul’da paylaşmak işin özü"
"artsclubistanbul’da paylaşmak işin özü" Berna Ülger ve Yeşim Manav'ın ortak girişimiyle hayata geçen artsclubistanbul, şehrin sıkışmışlığına bir alternatif olarak insanları Bebek'teki tarihi köşkte ağırlıyor. Tarih, müzik, gastronomi, güzel konuşma ve daha pek çok alanda uzman kişilerin eğitimlerinin yanı sıra seyahat programlarıyla dikkat çeken artsclubistanbul'un kurucuları Berna Ülger ve Yeşim Manav ile projelerini konuştuk.
21.01.2020 Kültür Sanat
Erol Mütercimler Ata’yı anlatacak
Erol Mütercimler Ata’yı anlatacak Karşıyaka Belediyesi’nin ‘Ayın Konuğu’ etkinliklerine, araştırmacı-yazar ve programcı Erol Mütercimler ‘Fikrimizin Rehberi: Atatürk’ başlıklı söyleşiyle katılıyor...
7.11.2019 Ege
Buket Aydın ile '40'ın konuğu Nedim Şener
Buket Aydın ile '40'ın konuğu Nedim Şener CNN TÜRK’te, 7 Kasım Çarşamba günü saat 21.00’de, Buket Aydın'ın sunduğu '40'a, Gazeteci Nedim Şener konuk olacak. Buket Aydın, gazeteci Nedim Şener’e de 40 cesur soru soracak, 40 cesur yanıt alacak.
7.11.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Erol Mütercimler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.