Omurga Eğriliği

Omurga Eğriliği

Son dakika omurga eğriliği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan omurga eğriliği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan omurga eğriliği haber sayfamızda...

Omurga Eğriliği

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 112 omurga eğriliği haberi bulunmuştur.
'Kelime-i Tevhid' bayrağı taşıyan kişiye yumruk atmıştı! Ege Akersoy ilk kez hakim karşısında
'Kelime-i Tevhid' bayrağı taşıyan kişiye yumruk atmıştı! Ege Akersoy ilk kez hakim karşısında İstanbul'da düzenlenen Filistin'e destek mitinginde "Kelime-i Tevhid" bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'e yumruk attığı gerekçesiyle 17 gün tutuklu kalan 25 yaşındaki üniversite öğrencisi Ege Akersoy, 4 yıla kadar hapis istemiyle bugün hakim karşısına çıktı.
14.02.2024 Gündem
Skolyoz bilindiği gibi değil! Başka hastalıkları da tetikliyor, fark edilmezse sıkıntı büyük
Skolyoz bilindiği gibi değil! Başka hastalıkları da tetikliyor, fark edilmezse sıkıntı büyük Daha çok çocuk yaşlarda fark edilen, tedavi edilmediğinde cerrahi müdahale gerektirebilen skolyoz hastalığı hakkında bilinmesi gerekenleri Ortopedi ve Travmotoloji Hekimi Op. Dr. Evren Fehmi Atay aktardı.
4.11.2023 Genel Sağlık
'Anne babalar farkına varamayabilir' diyerek uyardı! Erken teşhis çok önemli
'Anne babalar farkına varamayabilir' diyerek uyardı! Erken teşhis çok önemli Skolyoz günümüzde birçok kişi için gündelik hayatı önemli derecede etkileyen ciddi bir problem. Uzmanlar, gerekli müdahale yapılmadığı durumlarda ilerleyen omurga eğriliğinde erken teşhisin önemini vurguluyor ve skolyoz hastalarının kaçınması gerekenleri anlattı.
29.08.2023 Genel Sağlık
'Yanlış uygulamalar ek problemler yaratır' diyerek açıkladı! Uzmanlardan skolyoz uyarısı
'Yanlış uygulamalar ek problemler yaratır' diyerek açıkladı! Uzmanlardan skolyoz uyarısı Günümüzde milyonlarca kişi bel ve sırt rahatsızlıklarından muzdarip durumda. Bu rahatsızlıklar kimi zaman değişen günlük rutinler ve çalışma şekillerinden kaynaklanıyor olsa da kimi zaman da doğum öncesi dönem kaynaklı ya da bazı sinir-kas hastalıklarına bağlı olarak gelişebiliyor. Bu rahatsızlıklardan birisi de skolyoz olarak bilinen omurga eğriliği. Uzmanlar, ileri seviyede sırt ve bel ağrıları hatta nefes darlığına sebep olabilen skolyoza erken müdahalenin oldukça önemli olduğunu belirtiyor.
2.08.2023 Genel Sağlık
SMA'lı Melih, 2 kilo daha alırsa tedavi göremeyecek
SMA'lı Melih, 2 kilo daha alırsa tedavi göremeyecek Kayseri'de, Fatma-Osman Ceylan çiftinin Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-2 tanısı konulan çocukları Melih Eymen'in (5) tedavisinde gereken 1 milyon 822 bin doların toplanması için başlatılan kampanyada yüzde 55'e ulaşıldı. Fatma Ceylan, "Evladımızın alacağı tedavinin kilo kriteri var. Bu yüzden evladımızın son 2 kilosu kaldı. Oğlumuz için geç kalmak istemiyoruz. Melih Eymen'i birlikte ilacına kavuşturabiliriz. Lütfen, desteklerinizi esirgemeyin" dedi.
3.01.2023 Gündem
Rus kızın yüzü Türkiye’de güldü
Rus kızın yüzü Türkiye’de güldü Avrupa’da birçok ülkede tedavi gören ancak sağlığına kavuşamayan Modelina Alexandra’nın, yüzü Türkiye’de güldü. Bıçak altına yatmaktan korkan Rus Aleksandra, Robotik Skolyoz Cerrahisi ile sağlığına kavuştu.
27.10.2022 Gündem
Dünyanın en uzun boylu kadını Rumeysa ilk kez uçağa binerek ABD'ye gitti
Dünyanın en uzun boylu kadını Rumeysa ilk kez uçağa binerek ABD'ye gitti Dünya'nın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 2 metre 15 santim boyundaki weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi, ABD'ye gitti. Hayatında ilk kez uçak yolculuğu yapacak olan Gelgi'nin, San Francisco yolcuğu 13 saat sürecek.
28.09.2022 Haberler
Dünyanın en uzun boylu kadını Rumeysa ilk kez uçağa binerek ABD'ye gitti
Dünyanın en uzun boylu kadını Rumeysa ilk kez uçağa binerek ABD'ye gitti Dünya'nın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 2 metre 15 santim boyundaki weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi, ABD'ye gitti. Hayatında ilk kez uçak yolculuğu yapacak olan Gelgi'nin, San Francisco yolcuğu 13 saat sürecek.
28.09.2022 Gündem
23 yıl sonra iyileşti
23 yıl sonra iyileşti Akhisar’da yıllarca bir bacağı kısa olduğu için yamuk durduğunu zanneden Eda Ar’ın skolyozu, Medicana Internatinol Hastanesi’nde yapılan ameliyatla düzeltildi.
26.07.2022 Ege
Tedavi edilmeyen skolyoz yaşamsal tehdit oluşturabilir!
Tedavi edilmeyen skolyoz yaşamsal tehdit oluşturabilir! Skolyoz ya da daha yaygın kullanılan ismiyle Omurga Eğriliği, tedavi edilmediği zaman yaşamsal sonuçları da olabilen bir sağlık sorunu. Skolyoz hastalığının yaklaşık %85-90’ının ergenlik döneminde başladığına dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cem Sever bu konuda ailelerin dikkatli olmaları gerektiğini aksi durumda çok ağır deformitelerin görülebildiğini belirtti.
20.07.2022 Çocuk Sağlığı
Doğuştan skolyoz hakkında bilinmesi gereken 6 önemli nokta
Doğuştan skolyoz hakkında bilinmesi gereken 6 önemli nokta Omurganın yana doğru eğriliği anlamına gelen skolyozun doğuştan olan şekli, son yıllarda teknoloji ve tıptaki gelişmeler sayesinde henüz bebek anne karnındayken de tespit edilebiliyor. Anne karnındaki bebeğin gelişimi sırasında ortaya çıkan doğuştan (doğumsal) skolyoz genellikle ilerleyici olduğu için, erken teşhis ve tedavisi büyük önem taşıyor.
9.06.2022 Çocuk Sağlığı
Skolyoz hastası Elif’in tedavi sürecine Bakan Kurum’dan destek
Skolyoz hastası Elif’in tedavi sürecine Bakan Kurum’dan destek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün akşam iftar programı için bulunduğu Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Yeşildemir ailesini ziyaret etti. 6 çocuklu ailenin 9 yaşındaki kızlarının “omurga eğriliği” olarak bilinen “skolyoz” hastası olduğunu, babanın ise işsiz olduğunu öğrenen Bakan Kurum, “babanın işe yerleştirilmesi, Elif’in ise tedavi sürecinin yürütülmesi” talimatını verdi.
17.04.2022 Siyaset
Rıza Esendemir el ele görüntülendi: Doktor Hanım flaşlara alışık değil
Rıza Esendemir el ele görüntülendi: Doktor Hanım flaşlara alışık değil 2014-2016 yılları arasında İrem Derici ile evli olan radyocu Rıza Esendemir, bir süredir doktor sevgilisiyle aşk yaşıyor. Seher Özkan'la el ele objektiflere takılan Esendemir, "Flaşlar patlayınca heyecan yaptı, elimi sımsıkı tutuyor" dedi.
5.04.2022 Cadde
Duygu Özaslan takipçilerini korkuttu: Tedaviye başlıyorum
Duygu Özaslan takipçilerini korkuttu: Tedaviye başlıyorum Bir zamanlar fazla kilolarıyla gündeme gelen sosyal medya fenomeni Duygu Özaslan, bu kilolardan bir çırpıda kurtularak herkesi şaşırtmıştı. Özel hayatı ve kariyeriyle sıklıkla gündemde olan Duygu Özaslan'dan takipçilerini üzecek haber geldi.
30.03.2022 Cadde
Çocukların yükü ağır
Çocukların yükü ağır Ders kitapları, kalem kutusu, beslenme çantası derken öğrenciler, okul yolunda kilolarca yükü sırtlarında taşıyorlar. Öyle ki kiminin çantası ağırlığının yüzde 30’unu bulabiliyor. Bu durum kas iskelet rahatsızlıkları, akciğer fonksiyonlarında azalma gibi sağlık sorunları yaratıyor
10.12.2021 Eğitim
Skolyoz Dereceleri Nedir? Skolyoz (Omurga Eğriliği) Kaç Derecede Tehlikelidir?
Skolyoz Dereceleri Nedir? Skolyoz (Omurga Eğriliği) Kaç Derecede Tehlikelidir? Omurga sağlığı oldukça önemlidir. Özellikle omurgayı ilgilendiren hastalıklar ciddi anlamda sorunlara yol açabilir. Özellikle de skolyoz denilen hastalık pek çok kişiyi etkilemektedir. Skolyozun dereceleri de çok önem taşır. Skolyoz dereceleri nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
10.09.2021 Sağlık
Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Maddeler Halinde Teknoloji Bağımlılığının Zararları
Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Maddeler Halinde Teknoloji Bağımlılığının Zararları Günümüzde hemen her alanda artık teknoloji ile karşılaşmaktayız. Bu yüzden de hayatımızın her aşaması teknolojiye bağlanmaktadır. Durum böyle olunca teknolojiye olan bağımlılıkta artarak devam ediyor. Özellikle gençlerde bu durum daha fazladır. Peki, nedir bu teknoloji bağımlılığı? Teknoloji bağımlılığının ne gibi zararları vardır? Teknoloji bağımlısı olmak ne demektir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
8.06.2021 Eğitim
Çocuğunuzun iki omzu aynı hizada değilse dikkat!
Çocuğunuzun iki omzu aynı hizada değilse dikkat! Toplumda sık görülen omurga eğriliği yani skolyoz, hareket kabiliyetini ciddi ölçüde kısıtlayarak yaşam kalitesini düşürebiliyor. Doğuştan gelen ya da sonradan oluşabilen bu rahatsızlık, kişinin yaşı ve hastalığın derecesine göre modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Doç. Dr. Onur Yaman, “1- 30 Haziran Skolyoz Farkındalık Ayı”nda skolyoz ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
5.06.2021 Genel Sağlık
Skolyoz hakkında doğru bilinen 10 yanlış
Skolyoz hakkında doğru bilinen 10 yanlış Omurganın kendi ekseninde dönerek kıvrılması ve yana doğru eğriliği olarak tanımlanan ve günümüzde her 100 ergenlik dönemi kız çocuktan 3’ünün karşılaştığı skolyozun erken teşhisi pandemi sürecinde imkansız olabiliyor. Prof. Dr. Ahmet Alanay, Haziran ayı Skolyoz Farkındalık Ayı kapsamında yaptığı açıklamada, toplumumuzda skolyoz hakkında doğru bilinen yanlışları anlattı, anne-babalara önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
31.05.2021 Çocuk Sağlığı
Cam kemik hastası oğlu ayağa kalksın diye 10 yıldır mücadele ediyor
Cam kemik hastası oğlu ayağa kalksın diye 10 yıldır mücadele ediyor Hatay'da yaşayan 14 yaşındaki cam kemik hastası Mehmet Halit Aktaran'ın annesi, ayağa kalkabilsin diye 10 yıldır mücadele ederek, oğlunu hastane hastane gezdiriyor. Yedi ay önce yapılan kalça çıkığı ameliyatının başarısız sonuçlanmasının ardından bir kez de İstanbul'daki özel bir hastanede operasyon geçiren Aktaran'ın geriye kalan tedavisinin sürdürülebilmesi için 300 bin lira gerekiyor. İkinci kez yapılan ameliyat için gerekli olan parayı Avrupa'da yaşayan Türklerin verdiğini ifade eden anne Fatma Aktaran "Skolyoz, diğer kalçalar, diz açması bunların hepsi olması lazım ki, ilerideki günlerde hem ağrıları hem de yürüme şansı olabilir. 300 bin liraya yakın tutuyor ameliyatlar." dedi.
10.05.2021 Gündem
Omurga Ağrısı Neden Olur? Omurga Eğriliği Sırt Ağrısı Yapar Mı, Nasıl Geçer?
Omurga Ağrısı Neden Olur? Omurga Eğriliği Sırt Ağrısı Yapar Mı, Nasıl Geçer? İnsan vücudunun bazı bölgelerinde ağrı yaşanabilir. Özellikle sırt bölgesi bu ağrıların yaşandığı bölgelerden biridir. Omurgaların ağrılarının neden olduğu pek çok insanın merak ederek bilgi sahibi olmak istediği bir konudur. Omurga ağrısı neden olur? Omurga eğriliği sırt ağrısı yapar mı, nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
20.03.2021 Sağlık
Skolyoz (Omurga Eğriliği) Ameliyatı Nasıl Yapılır? Skolyaz Kaç Derecede Ameliyet Edilir?
Skolyoz (Omurga Eğriliği) Ameliyatı Nasıl Yapılır? Skolyaz Kaç Derecede Ameliyet Edilir? Skolyoz (omurga eğriliği) ameliyatı nasıl yapılır? Skolyaz kaç derecede ameliyet edilir? Skolyoz ameliyatı kimlere ve hangi hastalık durumlarında ortaya çıkar? Skolyoz ameliyatının komplikasyonları nelerdir? Sizin için Skolyoz ameliyatı hakkındaki ayrıntıları derledik.
19.02.2021 Sağlık
Omurga Eğriliğinin Tıptaki Adı Nedir? Omurga Eğriliği Nasıl Düzelir?
Omurga Eğriliğinin Tıptaki Adı Nedir? Omurga Eğriliği Nasıl Düzelir? Omurga eğriliğinin tıptaki adı nedir? Omurga eğriliği nasıl düzelir, omurga eğriliği hayata olumsuz etkiler mi? Tedavi edilebilir mi, tedavi teknikleri nelerdir? Omurga eğriliğine dair merak ettiğiniz tüm detayları derledik.
17.02.2021 Sağlık
Skolyoz (Omurga Eğriliği) Neden Olur? Skolyoz Tedavisi Nasıl Yapılır?
Skolyoz (Omurga Eğriliği) Neden Olur? Skolyoz Tedavisi Nasıl Yapılır? Omurganın sola ya da sağa eğilmesi şeklinde kendisini göstermekte olan skolyoz hastalığı, sonradan gelişebildiği gibi doğumsal da olabilmektedir. Kişilerin yaşam kalitesini, olumsuz yönde etkileyen bu hastalıkta erken tanı ve tedavi oldukça önemlidir. Tedavi edilmemesi halinde ciddi derecelerde sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Peki, Skolyoz (omurga eğriliği) neden olur? Skolyoz tedavisi nasıl yapılır? İşte detaylar.
16.02.2021 Sağlık
Skolyoz (omurga eğriliği) nedir? Skolyozun belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?
Skolyoz (omurga eğriliği) nedir? Skolyozun belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? Her hastalığın kendine göre belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtilere bakılarak bir doktora gidilmeli ve hastalığa yönelik tedavi uygulanmalıdır. Özellikle skolyoz oldukça merak ediliyor. Skolyoz (omurga eğriliği) nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
10.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Omurga Eğriliği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.