Sağlık Omurga Ağrısı Neden Olur? Omurga Eğriliği Sırt Ağrısı Yapar Mı, Nasıl Geçer?

Omurga Ağrısı Neden Olur? Omurga Eğriliği Sırt Ağrısı Yapar Mı, Nasıl Geçer?

20.03.2021 - 16:57 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunun bazı bölgelerinde ağrı yaşanabilir. Özellikle sırt bölgesi bu ağrıların yaşandığı bölgelerden biridir. Omurgaların ağrılarının neden olduğu pek çok insanın merak ederek bilgi sahibi olmak istediği bir konudur. Omurga ağrısı neden olur? Omurga eğriliği sırt ağrısı yapar mı, nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Omurga Ağrısı Neden Olur Omurga Eğriliği Sırt Ağrısı Yapar Mı, Nasıl Geçer


Omurga ağrıları, genellikle kasların gerilmesiyle meydana gelen ağrı türleridir.

Omurga Ağrısı Neden Olur?

Sırt bölgesinde yaşanacak ağrılar insanların hareketlerini kısıtlayabiliyor. Sırt ağrısı baş bölgesinden başlayarak bel bölgesine kadar olan kısımda oluşuyor. Omurganın her iki bölümünde yer alan kasların gerilmesiyle ortaya çıkan bir ağrı çeşididir. Pek çok nedenden dolayı oluşabiliyor. Özellikle stresten kaynaklı olarak ortaya çıkan sırt ağrıları bir kaç gün içerisinde etkisini kaybedebiliyor. Boyun ve omuz gibi bölgelerde bulunan sinirler çeşitli nedenlerden dolayı baskı altında kalabiliyor. Bu nedenle sırt kasları uzun süresi gerilmeye maruz kalıyor ve omurgaların ağrımasına neden oluyor.

Sırt ağrıları kişilerin hareketlerinden dolayı da oluşabiliyor. Önemsenmeyen ve ihmal edilen bir hastalık oluyor. Birçok kişi yaşanan omurga ağrılarını belirti olarak benimsemiyor. Herhangi bir tedaviye başvurmadan ağrılarla birlikte yaşamaya çalışıyor. Fakat sırt ağrılarının mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Sırt ağrılarının şiddetlenmesi kişilerin rahat hareket etmesini engelleyecektir. Ani hareket yapmak ve sırtı çok fazla zorlamak bu ağrıların nedenleri arasındadır. Omurga ağrılarının belirtileri şöyledir;

Haberin Devamı

● Ciddi travma yaşamak
● Gece artan sırt ağrıları
● Çok fazla kortizon kullanımı
● Ağrının uzun sürmesi
● Bacakların uyuşması
● Hissizlik
● Güç kaybı
● Uyku sırasında terleme


Omurga Eğriliği Sırt Ağrısı Yapar mı? Nasıl Geçer?

Omurgalardan dolayı sırt ağrısı oluşabilir. Özellikle omurgada oluşan eğrilikler sırt bölgesinde baskı oluşturacağından ağrılara neden olabilir. Gerilen kaslar sinirleri baskı altına alarak ağrıların oluşmasına neden olur.

Özellikle yanlış oturma veya kambur durma gibi durumlar omurga eğriline neden olur. Oluşan bu eğrilik sinirlere baskı yapacağından sırt ağrılarını şiddetlendirir. Egzersiz yapmama ve uzun süre hareketsiz bir gün geçirmek omurga eğriliğine neden olacaktır. Bu nedenden dolayı sırt ağrıları insanları olumsuz bir şekilde etkileyecektir. Sırt ağrıları ilaçlı veya ilaçsız olarak tedavi edilebiliyor. Doktorlar bu durumlarda belirli egzersizler vererek, kişilerin sinirlerini rahatlatabiliyor.

Yazarlar