Son dakika Japonya Merkez Bankası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Japonya Merkez Bankası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Japonya Merkez Bankası haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.480 japonya merkez bankası haberi bulunmuştur.
Asya borsaları karışık seyrediyorAsya borsalarında jeopolitik gerilimler ve enerji arz endişelerinin etkisiyle karışık bir seyir öne çıkıyor.
BoJ faizi değiştirmediJaponya Merkez Bankası (BoJ) bugün yaptığı para politikası toplantısında faiz oranlarını sabit tuttu ve gelecek mali yıldan itibaren tahvil alımlarını azaltma hızını yavaşlatma kararı alarak hala kolay olan para politikasını normalleştirme konusunda temkinli hareket etmeyi tercih ettiğinin sinyalini verdi.
Küresel piyasalar karışık seyirdeKüresel piyasalarda, Orta Doğu'da devam eden jeopolitik gerilimlerin uzun bir zamana yayılabileceği beklentisi ve enerji arz endişeleriyle karışık bir seyir öne çıkıyor.
Asya borsaları karışık seyirdeAsya borsalarında, ABD ile Çin arasındaki tarife gündeminin yanı sıra bölgedeki makroekonomik veriler ve siyasi gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.
Asya borsaları karışık seyirdeAsya borsaları ABD ile Japonya arasında planlanan yeni ticaret görüşmesinin bu hafta yapılabileceğine dair haber akışıyla yön ararken, bölge borsalarında bugün karışık bir seyir öne çıkıyor.
Küresel piyasalarda gözler Fed tutanaklarındaKüresel piyasalarda ABD ile önemli ticaret ortakları arasındaki ticaret savaşının bir miktar soğuması ve gelecek döneme ilişkin iyimserliklerle risk iştahı artarken, ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bugün yayımlayacağı toplantı tutanakları yatırımcıların odağına yerleşti.
Asya borsalarında karışık seyir hakimAsya borsalarında, bölgede açıklanan ekonomik veriler ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kazuo Ueda'nın açıklamalarıyla karışık bir seyir öne çıkıyor.
Küresel piyasalar karışık seyrediyorKüresel piyasalar, ABD'nin değişken tarife politikası ve tarifelerin küresel ekonomi üzerindeki etkilerine yönelik belirsizliklerle karışık bir seyir izliyor.
Japonya'da çekirdek enflasyon arttıJaponya'da çekirdek enflasyon Nisan ayında iki yıldan uzun bir sürenin en hızlı yıllık artışını göstererek yıl sonuna kadar yeni bir faiz artırımı ihtimalini yükseltti.
Küresel piyasalarda karışık seyir hakimTrump’ın vergi indirimi tasarısı ve ticaret politikaları ülke ekonomisinde soru işaretleri yaratırken, tarifelerin ekonomik aktiviteyi yavaşlatacağı endişesi küresel piyasaların yön bulmasını zorlaştırıyor.
Asya borsaları negatif seyirdeAsya borsaları, ABD'deki kapsamlı vergi tasarısının ülkenin bütçe açığını artırabileceği ve mali istikrarı etkileyebileceğine yönelik endişelerle negatif seyir izliyor.
Yurt içinde gözler enflasyon raporuna çevrildiKüresel piyasalarda, ABD'deki kapsamlı vergi tasarısının ülkenin bütçe açığını artırabileceği ve mali istikrarı etkiyebileceğine yönelik endişelerle karışık bir seyir izlenirken, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) yılın 2. Enflasyon Raporu sunumu yatırımcıların odağına yerleşti.
Küresel piyasalar ABD verisine odaklandıKüresel piyasalar, ABD ile Çin'in tarifeler konusunda anlaşabileceğine yönelik alınan sinyallerle pozitif seyrederken, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verisi yatırımcıların odağına yerleşti.
Merkez bankaları yoğun bir aya hazırlanıyorDünya ekonomisinde ABD'nin korumacı ticaret politikasının etkileri varlığını sürdürürken, birçok merkez bankası para politikalarını belirlemede son küresel ekonomik gelişmelerin etkisiyle temkinli davranıyor.
Merkez bankaları yoğun bir mayıs ayına hazırlanıyorDünya ekonomisinde ABD'nin korumacı ticaret politikasının etkileri varlığını sürdürürken, birçok merkez bankası para politikalarını belirlemede son küresel ekonomik gelişmelerin etkisiyle temkinli davranıyor.
Japonya'da çekirdek enflasyon sabit kaldıJaponya Merkez Bankası (BoJ) tarafından, hükümetin açıkladığı tüketici fiyat verilerine dayanarak hesaplanan çekirdek enflasyon ölçümü üst üste üçüncü ayda da aynı seviyede kaldı.
Küresel piyasalar IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantılarına odaklandıKüresel piyasalar, ABD ile Çin arasında güç mücadelesine dönüşen tarife politikalarındaki müzakere iyimserlikleri, Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları ve ABD Başkanı Trump'ın Powell'a yönelik eleştirilerinin öne çıktığı haftada karışık seyir izledi.
Japonya'da enflasyon BoJ'un hedefini aştıJaponya'da tüketici enflasyonu 2024-25 mali yılının son ayı olan martta da Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yüzde 2 hedefinin üzerinde gerçekleşti.
Asya borsalarında pozitif seyir hakimABD Başkanı Donald Trump'ın Japon yetkililerle tarife görüşmesinde "büyük ilerleme" kaydedildiğini bildirmesinin bölgedeki risk iştahının canlı kalmasını sağlamasıyla Asya borsalarında Çin hariç pozitif bir seyir izleniyor.
Japonya Merkez Bankası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.