Dini Bilgiler İlahi Kitap Ne Demek? İlahi Kitaplar Nelerdir, Hangi Peygamberlere Gönderilmiştir?

İlahi Kitap Ne Demek? İlahi Kitaplar Nelerdir, Hangi Peygamberlere Gönderilmiştir?

20.01.2022 - 03:57 | Son Güncellenme:

İlahi kitap, toplum düzeni sağlanması, insanlar arasındaki bağların güçlendirilebilmesi için, Allah kullarına mesajlarını İlahi kitaplarla göndermiştir. İlahi mesajlar Peygamberlere kitap olarak indirilmiş ve elçi olarak seçilen sadece dört Peygambere kitap gönderilmiştir. Bunlar; Tevrat, İncil, Zebur ve Kur'an’dır. İlahi kitap ne demek? İlahi Kitaplar nelerdir, hangi peygamberlere gönderilmiştir tüm detayları ile derledik.

İlahi Kitap Ne Demek İlahi Kitaplar Nelerdir, Hangi Peygamberlere Gönderilmiştir


İlahi kitap, kutsal mesajların insanlara ulaşabilmesi için, Allah’ın elçileri(Peygamber) aracılığıyla gönderdiği kitaplara denmektedir. İlahi kitapların dört peygambere geldiği ve dört kitap olduğu bilinmektedir.

İlahi Kitap Nedir?

Allah’ın toplumlar arasında düzen ve dini inançlarının güçlendirilmesi, en doğru şekilde kullanılabilmesi için gönderilen tebliğleri kapsayan kitaplara İlahi kitap denmektedir. İlahi kitaplar peygamberlere gönderilerek, İlahi mesajların halka duyurulma amacı güdülmüştür. Bütün İlahi kitaplar kendi dönemlerinin gereksinimlerine göre düzenlenmiştir. Peygamberler elçi olarak görevlendirilip Allah'ın İlahi mesajlarını topluma tebliğ etmişlerdir.

İlahi Kitaplar Nelerdir?

İlahi Kitaplar, İncil, Tevrat, Zebur ve Kur’an’dır. Bulunduğu toplum dilinde gönderilen kutsal kitaplar, dört peygambere gönderilmiştir. İlahi Kitaplar;

Haberin Devamı

İncil, Hz. İsa Peygambere,

Tevrat, Hz. Musa Peygambere,

Zebur, Hz. Davut Peygambere,

Kur-an Hz. Muhammed’e gönderilmiştir.

Hangi Peygamberlere Gönderilmiştir?

İlahi kitap gönderilen peygamberler, Hz. Muhammed, Hz, İsa, Hz. Musa ve Hz. Davut’tur. Gönderilen İlahi kitaplar kendi döneminin gerçeklerini içermektedir. Allah’ın yüceliği, tekliği ve inananların kurtuluşa ereceği anlatılmaktadır. Kutsal kitaplar olarak bilinen dört kitaptan son gönderilen ilahi kitap Kur’an’dır. Ve Kur’an’nın gönderildiği Peygamberin de son peygamber Hz. Muhammed Mustafa olduğu gerçeğidir.

Tevrat Musa’nın yasası olarak tanınmış, asıl içeriği kaybolmuş yeniden düzenlenmiştir.
İncil, Hz. İsa’ ya gönderilen Allah’ın ilahi mesajlarını içermektedir. Zebur, indirilerek Hz. Davud peygamber tarafından tebliğ edilmiştir. Kur-an ise, Yüce Allah’ın ilahi mesajı olarak son Peygamber Hz. Muhammed Mustafa’ ya gönderilmiştir.