Siyaset Bürokraside yeni atamalar

Bürokraside yeni atamalar

05.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları ile pek çok bakanlık ve KİT’te üst düzey bürokrasi değişti.

Bürokraside yeni atamalar

ANKARA Milliyet - Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk görevden alındı. Yerine asaleten Avrasya Ülkeleri Daire Başkanlığı’nı; vekaleten ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten Hasan Güçlü atandı. Başkanlık Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu üyesi Mustafa Gündüz görevden alındı. Açık bulunan kurul üyeliğine Ahmet İşleyen atandı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz mart ayında şeker fiyatına yüzde 31 zam yapıp bu karar için “Şekerin tadını kaçırtmayız. Son dönemde gündeme gelen şeker fiyatlarındaki artışı da Türkşeker olarak engelleyerek fiyatı dengeledik” açıklamasını yapan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan da görevden alınan bir başka isim oldu. Alkan’dan boşalan Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna Muhittin Şahin oturdu. Kurumda açık bulunan yönetim kurulu üyeliklerine de Adem Dinç, Hakan Bilir, Mehmet Hasdemir ve eski AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak atandı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine ise Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Durali Koçak getirildi.

Haberin Devamı

TİGEM’de Gezginç dönemi

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeleri Aylin Çağlayan Özcan ve Volkan Mutlu Coşkun görevden alındı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Hasan Gezginç atandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Bülent Sezgin, Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Çelik ve Şahin Aybal görevden alınırken, bu bakanlıkta açık bulunan Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Mustafa Alpaslan, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Tekin Arpacık, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne de daha önce Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Fuat Kasımcan getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürü Soner Korkmaz, Muhasebe Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Yazıcı, Personel Genel Müdür Yardımcısı Tayyar Tarı, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Duran, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Mücahit Civriz de görevden alınan diğer dikkat çeken isimler oldu.