Siyaset Hüzün ve gurur bir arada

Hüzün ve gurur bir arada

19.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısı ile yurt genelinde anma törenleri ve etkinlikler düzenlendi, şehitlikler ziyaret edildi.

Hüzün ve gurur bir arada

Çanakkale Boğazı açıklarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait gemiler resmi geçit törenine katıldı.

Haberin Devamı

İstanbul'da Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törene il protokolü, gaziler şehit yakınları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Şehitler Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Törenin ardından protokol heyeti şehit kabirlerini ziyaret edip karanfil bıraktı.

İzmir Kadifekale Hava Şehitliği'nde çelenk merasiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu, saygı atışı yapıldı. Şehit mezarları ziyaret edildi ve karanfil bırakıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki anma töreninin ardından Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçiğin bir öğünlük yemeği üzüm hoşafı ve ekmek meydandaki vatandaşlara dağıtıldı.

Balıkesir Lisesi'nden 107 yıl önce Çanakkale’ye gönüllü olarak giden ve bir daha dönmeyen keşşaflar (izci) için anma töreni düzenledi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar Hava Şehitliği'nde törende İstiklal Marşı sonrası çelek sunuldu, ardından saygı atışı yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümü "Şehitler Oratoryosu" gösterimiyle kutlandı.

Hüzün ve gurur bir arada

'Sana doyamadım kuzum'

Kastamonu'da Şehitler Anıtı'ndaki anmanın ardından kabir ziyaretleri yapıldı. Bir şehit annesi, oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını öperek. “Ben sana doyamadım kuzum. Bugün gelmeyecektim ama 'Anam niye gelmedi' dersin diye geldim. 'Herkes gelmiş, anam niye gelmedi' dersin diye geldim” dedi.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Erciyes'te Türk bayrağı ve meşaleler ile kayarak şehitleri andı.

Diyarbakır'da Hava Şehitliği'ndeki tören, dua edilmesi ve karanfil dağıtımı sonrası Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde tiyatro gösterimi ve şiirlerin okunmasıyla son buldu.

Şehit diplomatlar anıldı

Yurt dışında terör örgütleri tarafından şehit edilen Türk diplomatlar, görevliler ve aile fertleri, Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki Dışişleri Şehitliği’nde törenle anıldı. Şehit yakınları, Bakanlık mensupları, emekli büyükelçiler ve vatandaşların katıldığı törende saygı duruşunun ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal bir konuşma yaptı.