Siyaset MSB’den kimyasal silah iddialarına sert tepki: Bu tür mühimmat envanterde bulunmuyor

MSB’den kimyasal silah iddialarına sert tepki: Bu tür mühimmat envanterde bulunmuyor

21.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve hükümet yetkilileri “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’lı teröristlere karşı kimyasal silah kullandığı” iddialarına sert tepki gösterdi.

MSB’den kimyasal silah iddialarına sert tepki: Bu tür mühimmat envanterde bulunmuyor

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda TSK’nın PKK’lı teröristlere karşı kimyasal silah kullandığı iddiasında bulunmuşlardı.

Haberin Devamı

MSB’dan dün yapılan açıklamada daha önce de gündeme gelen iddialar şu ifadelerle yalanlandı: “Mehmetçiğin son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadeleyi lekelemek, TSK’nın başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce periyodik bir şekilde gündeme getirilen TSK tarafından kimyasal silah kullanıldığına yönelik iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Daha önce defalarca açıklandığı gibi Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat TSK envanterinde bulunmamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; bugüne kadar komşularımızın ve tüm dünyanın gözü önünde icra ettiği bütün harekât ve operasyonlarda uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında; sadece teröristleri hedef almakta, sivillerin, tarihî, dinî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat ve hassasiyet göstermektedir. Tüm bu dezenformasyon çabaları Kahraman TSK’mizin kararlı mücadelesi sonucu çökme noktasına gelen ve bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan ve ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olan terör örgütü ve müzahirlerinin beyhude çırpınışlarıdır. Teröristler için adalete teslim olmaktan başka çare yoktur. TSK terörle mücadelesini en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürmeye kararlıdır.”

Haberin Devamı

‘Kara çalmak terörden beter’

Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay, “PKK’ya yönelik kimyasal silah kullandığımız yalanı dolaşıma sokuldu. Mehmetçik’in terörle mücadelesine kara çalmak terörden beterdir ve asla kabul edilemez.”

‘Beyhude çaba’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: “TSK, Emniyet ve İstihbaratımız, terör örgütünün oksijenini kestikçe yeni iftira kampanyalarına başvuruyorlar. Kimyasal silah yalanı, terörü aklamaya ve estetize etmeye çalışanların beyhude çabasıdır.”

‘Alçak bir iftira şebekesi’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “TSK’yı kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır. Bunlar terör örgütünün cinayetlerini masum göstermeye çalışan odaklardır. TSK terörle mücadelesini en yüksek hukuki ilkelere bağlı şekilde yürütmektedir.”

Haberin Devamı

TTB Başkanı Fincancı’ya soruşturma ve istifa çağrısı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütüne yakın çevrelerce ortaya atılan “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığı” iddiasını gündeme getiren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından soruşturma başlattı. 26 oda ve 2 mesleki örgüt sosyal medyadan Fincancı’yı şöyle istifaya davet etti: “TSK’nın yaptığı meşru müdafayı iftiralar atarak karalayan zihniyeti kınıyor, TTB Başkanı’nın meslek örgütümüzü itibarsızlaştıran açıklamalarını her zaman olduğu gibi reddediyor ve derhal istifaya davet ediyoruz.”