Teknoloji iPhone kullanıcıları için WhatsApp'a 3 yeni özellik geldi

iPhone kullanıcıları için WhatsApp'a 3 yeni özellik geldi

07.01.2019 - 17:17 | Son Güncellenme:

WhatsApp, iOS uygulaması için yılın ilk güncellemesini aldı. WhatsApp 2.19.10 sürümüyle iOS cihazlara grup sohbetlerinde atılan mesajlar için özel yanıtlama, resim ve videolar için çıkartma desteği, WhatsApp durumları için 3D Touch desteği özellikleri geldi.

iPhone kullanıcıları için WhatsAppa 3 yeni özellik geldi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone için WhatsApp, App Store'da yılın ilk güncellemesini aldı. Facebook'a ait şirket, iPhone modelleri için yayınladığı güncellemeyle grup sohbetlerinde atılan mesajlar için özel yanıtlama, resim ve videolar için çıkartma desteği, WhatsApp durumları için 3D Touch desteği getiriyor. Özel yanıtlama özelliği, geçen aydan bu yana Android kullanıcıları için kullanılabilir durumda.

iPhone'lar için WhatsApp'ın yeni sürümü 2.19.10 sürüm numarasını taşıyor.

iPhone kullanıcıları için WhatsAppa 3 yeni özellik geldi

WhatsApp artık bir grubun katılımcılarının 1'e 1 sohbetlerinde sohbete özel olarak yanıt vermesine izin verecek. Daha önce, uygulama yalnızca, o grubun üyesi olmayan kullanıcılara WhatsApp Gruplarında Özel Olarak Yanıtla yanıtını veriyordu. Bu özelliği kullanmak için, WhatsApp kullanıcılarının bir grup sohbetinde bir mesaja dokunup basılı tutmaları, Diğer'i ve ardından Özel Olarak Yanıtla'yı seçmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Özel yanıtlama özelliği, Aralık ayında Android sürümüne eklenmişti.

WhatsApp kullanıcıları artık bir fotoğrafı veya videoyu düzenlerken medyaya etiket eklemek için gülen yüz simgesine dokunabilecekler. Daha önce, mesajlaşma uygulaması yalnızca fotoğrafa ve videolara emoji, metin, serbest el çizimleri ve üç içerik çıkartması eklemeyi destekliyordu.

Fotoğraflara veya videolara etiket eklemek için, sohbetteki metin alanının yanındaki Kamera simgesine dokunun, ardından yeni bir fotoğraf, video çekin veya Galeridenmevcut bir fotoğrafı veya videoyu seçin. Daha sonra fotoğrafınızı veya videonuzu düzenlemeye başlayın ve gülen yüz simgesine dokunun. Şimdi seçebileceğiniz ve medyanıza ekleyebileceğiniz etiketleri göreceksiniz.

Medyadaki çıkartmalara ve özel olarak yanıtlamaya ek olarak, iPhone için WhatsApp artık Durum sekmesinde bir kişinin durumunu önizlemek için iPhone kullanıcılarına 3D Touch'ı kullanmalarına izin verecek. Önizleme ekranı ayrıca kullanıcının isterlerse durumu kapatmasına izin veriyor. Tüm iPhone modellerinin 3D Touch özelliğini desteklemediğini söyleyelim. Apple, 3D Touch desteğini 2015 yılında iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle tanıttı. iPhone SE ve daha eski iPhone modelleri 3D Touch desteğini sahip değil.