Teknoloji Tek bir mesaj kutusuna taşınan Instagram ve Messenger için yeni detay

Tek bir mesaj kutusuna taşınan Instagram ve Messenger için yeni detay

01.10.2021 - 12:59 | Son Güncellenme:

Facebook, ortak Instagram ve Messenger mesaj kutuları için yeni bir özellik duyurdu. Daha önce birleştirilmesiyle dikkat çeken ve gündem olan uygulamalar şimdi de ‘grup sohbetlerinin’ yapılacak olmasıyla karşımıza çıkıyor.

Tek bir mesaj kutusuna taşınan Instagram ve Messenger için yeni detay

Facebook, popüler uygulamaları bünyesine dahil etmeye başladığnıdan beri ‘bazı özellikleri’ bütün uygulamalara getirirken, bazı uygulamaları da birbiriyle birleştirme yoluna gitti. İlk kez 2019 yılında Instagram ve Messenger uygulamalarının ortak bir noktada birleştirme hedefini ülke ülke ya da bölge bölge hayata geçiren Facebook, yıllar içinde bunu bütün kullanıcılara sunmaya başladı.

Haberin Devamı

İşte bu noktada Facebook yeni bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, “Instagram’da bu özelliği kullanabilmesi uygun olan kişilerin yüzde 70’inden fazlasının, yeni Messenger deneyimi için güncellemeyi indirdiğini" aktardı.

YENİ ÖZELLİKLER DAHA GELİYOR

Bu iki uygulamanın birleşen mesaj kutularının sebebi ise kullanıcıların her iki taraftaki arkadaşlarına kolayca ulaşmasıydı. Son gelen güncellemeyle beraber grup sohbetleri özelliği de uygulamaya dahil ediliyor. Hatta belirtildiği kadarıyla Facebook bu güncellemeyi uygulamalar arası iletişimde öncü bir adım olarak gösteriyor.

Facebook uygulamalar arası grup mesajlaşmasına ek olarak başka özellikleri de dahil ediyor. Anketler Instagram'daki grup mesajlarında ve uygulamalar arası sohbetlerde mevcut olacak. Facebook, Messenger'a kimin yazdığının eklendiği bir özelliği dahil etti. Bu sayede grupta birden fazla kişi aynı anda yazıyorsa, kimin yazıyor olduğu gösteriliyor.