B Harfiyle Başlayan Atasözleri Biri Yer Biri Bakar Kıyamet Ondan Kopar

Biri Yer Biri Bakar Kıyamet Ondan Kopar

29.11.2020 - 06:06 | Son Güncellenme:

Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar atasözü ilkemizde en çok kullanılan atasözleri arasında yer alıyor. Bu sözün anlamı ise, herkesin yararlanabileceği bir şeyden sadece bir kişinin yararlanıp başkalarına yararlanma imkanı verilmezse bundan büyük bir kavga çıkabileceğini gösterir. Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar ne demek? Kısaca bu atasözünün anlamı nedir? Sizler için derledik.

Biri Yer Biri Bakar Kıyamet Ondan Kopar

Biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar atasözü, herkesin eşit şartlarda aynı imkanlardan yararlanma olanağı varken yararlanmazsa çıkabilecek sorunları niteler.

Biri Yer Biri Bakar Kıyamet Bundan Kopar Atasözünün Anlamı Nedir?

Biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar atasözü, ülkemizde çok kullanılan atasözleri arasında yer alır. Bu söz eşitsizlikleri ve eşitsizlik yaratan şeylerin sonucunda yaşanabilecek olayları anlatmak için söylenir.

Kısaca Biri Yer Biri Bakar Kıyamet Bundan Kopar Kısaca Atasözünün Açıklaması

Biri yer biri Bakar hıyanet bundan kopar sözü, herkesin bir şeyden ortak yararlanması gerektiğini, yararlanmadığı takdirde sorunlar ortaya çıkabileceğini gösterir. Bu söz, aynı zamanda da eşitsizliklerin büyük kavgalara neden olabileceğini de gösterir.