Dünya İlk fotoğraflar yayınlandı! Karadeniz kaynıyor

İlk fotoğraflar yayınlandı! Karadeniz kaynıyor

09.04.2023 - 12:33 | Son Güncellenme:

ABD basınında geçtiğimiz hafta yapılan haberde, Rus ordusunun Kırım'da olası bir savaş için önlem almaya başladığı yazıldı. Haber uydu görüntüleri ile desteklenirken bölgeden ilk sıcak fotoğraflar servis edildi.

İlk fotoğraflar yayınlandı Karadeniz kaynıyor

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında başlayan Rus işgali şimdiye kadar Putin'in istediği gibi gitmedi. Savaşın başında Zelenskiy'in kaçacağını düşünen Putin, batılı ülkelerden gelen desteklerle beraber hüsrana uğradı.

Haberin Devamı

Ruslar savaşta en kritik bölgelerden biri olan Herson'u yalnızca 8 ay ellerinde tutabildi. Ukraynalıların Herson'u kuşatması ise, şehrin güneydeki Kırım Yarımadası ile bağlantıyı koparmasıyla gerçekleşti. Herson ve Kırım arasındaki Dinyeper Nehri üstündeki köprüle füzelerle havaya uçuruldu, 30 bin Rus askeri ise bölgede kapana kısıldı.

2014'DE RUSYA'YA GEÇTİ

Kırım, son dokuz yılda Rusya için en hassas noktaydı. Moskova, Kiev'deki siyasi otorite boşluğundan yararlanarak Mart 2014'te Ukrayna toprağı olan yarımadaya el koydu. Bu, 'ilan edilmemiş bir savaşın' başlangıcı ve iki ülke arasındaki krizin dönüm noktasıydı. 17 Mart 2014 tarihinde Rusya lideri Putin Rusya'nın Kırım'ı ilhakını onaylayan imzayı attı.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKARDI

Geçtiğimiz salı günü ABD basınında ortaya çıkan haberde Rusların olası bir Ukrayna saldırısına karşı Kırım kıyılarında önlem aldığı yazıldı. Söz konusu önlemler ise uydudan görüntülendi.

Haberin Devamı

Rusların savunma hazırlığı, Ukrayna'nın bahar aylarında bir taarruza geçmesi ihtimaliyle artış gösterdi. Analistler bir saldırının muhtemel olmadığını söylese de, Rusya, Kırım'ın batı kıyısındaki bir kasaba olan Vitino yakınlarında sadece birkaç hafta içinde kilometrelerce tahkimat inşa etti.

Uydu görüntüleri, Kırım'da bazı engellerin birkaç gün içinde yerleştirildiğini gözler önüne serdi. İnternette yayınlanan iş ilanlarında ise Rusya, Kırım'daki siperleri ahşap ve betonla doldurmaları için inşaat işçileri arıyor ve günde 90 dolardan fazla ödeme yapıyor.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Öte yandan günler sonra bölgeden ilk sıcak görüntüler gelmeye başladı. İngiliz DailyMail tarafından yapılan haberde, plajlarda ve şehrin içerisindeki önlemler gözler önüne serildi. Rusların bölgeyi savunmak için yüzlerce metre siper kazdığı kayıtlara geçerken bölgenin sadece 2 yıl önceki haliyle şimdiki hali kıyaslandı.

İlk fotoğraflar yayınlandı Karadeniz kaynıyor

TURİSTLERİN POPÜLER ROTASINA TANK TUZAKLARI KURULDU

Moskova yönetimi dev turizm bölgesi Ak-Monai'ye 'Dragon's Teeth' olarak anılan tank tuzaklarından kurdu. Bir dönem hem Rus hem de Ukraynalı turistlerin favorisi olan plajlar artık göz alıcı hallerinden uzak görünüyor ve muhtemelen bütün yazı kapalı olarak geçirecekler.

Haberin Devamı

The Sun gazetesi de bölgede yapılan hazırlıkları ön sıralardan okuyucularına sundu. Putin'in paniklediği öne sürülen haberde, siperlerin yanı sıra plajlara anti-tank mayını da yerleştirildiği yazıldı.

İlk fotoğraflar yayınlandı Karadeniz kaynıyor