Dünya Kemankeş ve Kıbrıs detayı Yunanistan'ı rahatsız etti: 'Hiçbiri tesadüf değil'

Kemankeş ve Kıbrıs detayı Yunanistan'ı rahatsız etti: 'Hiçbiri tesadüf değil'

28.04.2023 - 17:17 | Son Güncellenme:

Baykar şirketinin öz kaynaklarıyla ürettiği Kemankeş bugün TEKNOFEST 2023'te sergilendi. Yunan basını ise hem Kemankeş'i hem de fuardaki 'Kıbrıs' detayını manşete taşıdı.

Kemankeş ve Kıbrıs detayı Yunanistanı rahatsız etti: Hiçbiri tesadüf değil

Bayraktar TB2'lerin Ukrayna işgalinde Rus ordusuna zor anlar yaşatmasından sonra dünya İHA ve SİHA'ların cephe hattında ne kadar önemli olduğunu ilk kez görmüş oldu.

Haberin Devamı

Bu başarıdan sonra uluslararası basın kuruluşları sık sık Selçuk Bayraktar ve Baykar şirketinin yeni teknolojik ürünlerine yer vermeye başladı. İngiliz, ABD, Çin gibi dünya devi ülkelerin ürettikleri İHA ve SİHA'larla karşılaştırılan Bayraktar TB2 ise dünyadan tam not aldı.

KEMANKEŞ TEKNOFEST 2023'TE

Baykar şirketinin son teknoloji ile donatıp TEKNOFEST 2023'te görücüye çıkardığı Bayraktar Kemankeş yerel ve dünya basınında ses getirdi. 200 km+ operasyonel menzili olan Kemankeş, yalnızca 30 kilo ağırlığında.

Ayrıca Haluk Bayraktar tarafından Twitter üzerinden paylaşılan gönderide Kemankeş'in hiçbir destek alınmadan tamamen Baykar şirketinin öz kaynaklarıyla üretildiği de belirtildi.

Kemankeş ve Kıbrıs detayı Yunanistanı rahatsız etti: Hiçbiri tesadüf değil

 

YUNAN BASINI MANŞETE TAŞIDI

Yunanistan'ın önemli gazetelerinden olan Pentapostagma'da Kemankeş'i ön sıralardan okuyucularına sundu. Ancak gazete TEKNOFEST 2023'te paylaşılan fotoğraflardan oldukça rahatsız oldu.

Haberin Devamı

Kemankeş ve Kıbrıs detayı Yunanistanı rahatsız etti: Hiçbiri tesadüf değil

DİKKAT ÇEKEN KIBRIS DETAYI

Haluk Bayraktar'ın paylaştığı fotoğraflardan birinde ve fuar alanında gösterilen haritalarda Kıbrıs tamamen kırmızı ile gösterildiğini belirten gazete, 'Türklerin ülkemize karşı çektikleri görüntünün nedeni açık ve net. Önümüzdeki yıllarda ne için hazırlandıkları ülkemizde herkesin bildiği bir şey' dedi.

Haberin devamında Haluk Bayraktar'ın sözlerine de yer veren medya kuruluşu 'Kıbrıs'ta gerilim hazırlanırken hiçbir şey tesadüf değil' ifadelerini kullandı.

Öte yandan söz konusu haberde Türkiye'nin son yıllarda üst üste yaptığı yerli otomobil Togg, TCG Anadolu ve Karadeniz'de bulunan doğalgaz gibi atılımlara da değinildi.

Kemankeş ve Kıbrıs detayı Yunanistanı rahatsız etti: Hiçbiri tesadüf değil