Dünya Köstebek subaylar konumu sızdırdı! Putin sırtından bıçaklandı

Köstebek subaylar konumu sızdırdı! Putin sırtından bıçaklandı

26.09.2023 - 12:18 | Son Güncellenme:

Cuma günü yerle bir edilen Kırım'daki Rus karargahında Moskova'nın Karadeniz Filosu komutanı öldürüldü. Ukrayna basınına konuşan Rus karşıtı ATESH grubu ise Kiev'in kritik konumu nasıl bombaladığını aktardı.

Köstebek subaylar konumu sızdırdı Putin sırtından bıçaklandı

Yaz aylarının başından beri sabotaj saldırını sürdüren Ukrayna, karşı taarruza başlamasına rağmen bu taktikten vazgeçmedi. 'Sea Baby' isimli insansız deniz araçlarıyla defalarca Kerç Köprüsü'nü hedef alan Kiev, Rus ordusuna adeta kabusu yaşattı. Bu süreçte 1000 kilometrelik Rus defans hattında da önemli bir ilerleme kaydeden Ukrayna, son olarak Verbove bölgesinde küçük de olsa bir zafer kazandı.

Haberin Devamı

Köstebek subaylar konumu sızdırdı Putin sırtından bıçaklandı

STORM SHADOW CEHENNEMİ

Geçtiğimiz Cuma günü Ukrayna ordusu İngiliz yapımı Storm Shadow füzeleriyle Kırım'da Rus generallerin de içinde bulunduğu bir karargahı vurdu. Ukraynalılar, karargah binasından yoğun siyah dumanların gökyüzüne yükselmesine yol açan saldırıda üst düzey donanma komutanlarının da aralarında olduğu onlarca Rus askerinin öldüğünü açıkladı.

KARADENİZ FİLOSUNUN BİR NUMARASI ÖLDÜ

Saldırıdan günler sonra ise Ukrayna özel kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Karadeniz Filosu Komutanı Viktor Sokolov'un hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamanın devamında Sokolov'un yanı sıra, 34 kişinin hayatını kaybettiği ve 105 Rus askerinin yaralandığı bilgisi verildi. Ukrayna özel kuvvetleri, saldırı düzenlenen karargahın onarılamayacak durumda olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Köstebek subaylar konumu sızdırdı Putin sırtından bıçaklandı

RUS ORDUSUNDA ÇÖZÜLME

Kiev Post'ta konuyla ilgili yer alan haberde ise Ukrayna ordusunun generallerin olduğu karargahın istihbaratının yine Rus subaylar tarafından düşmana verildiği öne sürüldü. Kırım'da bulunan ve Ukrayna ve Tatarlılardan oluşan bir grup olan ATESH üyeleri, üst düzey Rus komutanların yerleri ve faaliyetleri hakkında önemli bilgiler elde ettiğini söyledi.

Köstebek subaylar konumu sızdırdı Putin sırtından bıçaklandı

PARA İÇİN KONUMLARI VERDİLER

Maaş ödemelerindeki gecikmeler nedeniyle Rus subayların kendilerine bilgi sızdırdığını öne süren bir sözcü, subaylara verilen bu paraların teşvik görevi gördüğünü bildirdi. Söz konusu şahıs subaylara ödenen miktarı net olarak belirtmedi ancak 'Subaylar ve ailelerinin girdiği riskleri karşılamaya yetecek kadar' ifadesini kullandı. ATESH grubu ayrıca verilen bilgiler sayesinde Rusya'nın Karadeniz Filosu Komutanlığı'nın genel faaliyetlerine erişimlerini olduğunu kaydetti.