Dünya Netanyahu ve Blinken görüşmesine damga vuran siren sesi! Sığınakta beklediler

Netanyahu ve Blinken görüşmesine damga vuran siren sesi! Sığınakta beklediler

16.10.2023 - 21:56 | Son Güncellenme:

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de siren seslerinin duyulması üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken görüşmelerini yarıda bırakarak 5 dakika boyunca sığınakta bekledi. Öte yandan İsrail meclisindeki oturum siren sesleriyle bölündü.

Netanyahu ve Blinken görüşmesine damga vuran siren sesi Sığınakta beklediler

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bir araya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas’ın Gazze Şeridi’nden attığı roketler üzerine yükselen siren sesleri sonrası görüşmeyi yarıda bırakarak sığınağa indi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller yaptığı açıklamada, Blinken ve Netanyahu’nun 5 dakika boyunca sığınakta kaldığını belirterek, siren seslerinin sona ermesinin ardından Blinken ve Netanyahu’nun görüşmeyi bitirmek üzere başka bir yere geçtiklerini aktardı.

Blinken, İsrail ile başladığı Orta Doğu turu kapsamında Ürdün, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ı ziyaret etmiş ardından yeniden İsrail’e gelmişti.

 

TEL AVİV’E ROKET SALDIRISI

Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarına roket saldırıları sürüyor. Gazze Şeridi’nden İsrail’in başkenti Tel Aviv’e atılan roketler nedeniyle siren sesleri yükselirken, Demir Kubbe hava savunma sistemi devreye girdi. Demir Kubbe, atılan en az 2 roketi havada imha ederken, kaç roketin fırlatıldığı ve yerleşim yerine isabet edip etmediği henüz bilinmiyor. Hamas tarafından yapılan açıklamada, Tel Aviv’e düzenlenen roket saldırısının sorumluluğu üstlenildi.

Haberin Devamı

Tel Aviv’den önce ise Sderot kentine roket saldırısı düzenlenmiş, iki roketin yerleşim bölgesine düştüğü belirtilmişti. Yetkililer, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını açıklamıştı.

İSRAİL MECLİSİNDEKİ OTURUM SİREN SESLERİYLE BÖLÜNDÜ

Kudüs’te yükselen siren seslerinin ardından Knesset’teki (İsrail meclisi) oturuma ara verilirken, İsrailli milletvekilleri ve meclis personeli sığınağa indi.

Gazze Şeridi’nden atılan roketler Kudüs’te paniğe neden oldu. Kudüs’te yükselen siren seslerinin ardından Knesset’teki (İsrail meclisi) açılış oturumuna ara verilirken, İsrailli milletvekilleri ve meclis personeli sığınağa indi. Yaklaşık 40 dakikalık aranın ardından oturuma kaldığı yerden devam edildi.