Dünya New York'un seri katili yakalandı! 27 yıl sayısız ceset

New York'un seri katili yakalandı! 27 yıl sayısız ceset

14.07.2023 - 17:07 | Son Güncellenme:

1996-2010 yılları arasında sayısız cinayet işleyen ve bu kurbanları aynı plaja gömen seri katil yakalandı.

New Yorkun seri katili yakalandı 27 yıl sayısız ceset

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük eyaletlerinden olan New York'ta 1996 yılından 2010’lu yıllara kadar bir seri katil üst üste cinayetler işledi. Long Island bölgesinde bulunan cesetler ve delillere rağmen yıllardır seri katile dair bir iz bulunamadı.

Haberin Devamı

2010'DA FARK EDİLDİ

Long Island’daki polis departmanında görevli polis memuru John Mallia, 2010’un aralık ayında yaklaşık yedi ay önce kaybolduğu bildirilen Shannan Gilbert isimli kişiyi arıyordu. Mallia’nın yanında özel eğitimli arama kurtarma köpeği de vardı. Mallia bu arama çalışması sırasında Gilbert’e dair herhangi bir iz yerine korkunç bir gerçeği ortaya çıkarttı. Milla bölgede 50 metre aralıklarla gömülmüş 4 kadın cesedi buldu! Cesetler, “Gilgo Dörtlüsü” olarak adlandırıldı.

New Yorkun seri katili yakalandı 27 yıl sayısız ceset

KORKUNÇ SES KAYDI

Tam 1 sene sonra plajda 6 ceset daha bulundu, birçoğunun ise kimliği tespit edilemedi. Yeni bulunan cesetlerle birlikte soruşturma daha da derinleşti.  Mayıs 2022’de Shannan Gilbert’in kaybolduğu gece polis ile yaptığı telefon görüşmesinin kaydı basınla paylaşıldı. 21 dakika boyunca devam eden kayıtta Gilbert’in  'Benden sonra birisi daha var' dediği duyuldu.

Haberin Devamı

New Yorkun seri katili yakalandı 27 yıl sayısız ceset

59 YAŞINDA YAKALANDI MESLEĞİ MİMAR

Öte yandan aradan geçen yıllara rağmen ABD polisi seri katil olduğu düşünülen kişiyi yakaladı. 59 yaşındaki Rex Heuermann isimli kişi tutuklandı ve önümüzdeki saatlerde mahkemeye çıkartılacağı bildirildi.

Long Island'da doğup büyüdüğü belirlenen Rex, 1987'den beri Manhattan'da çalıştığını ifade etti. Polis tarafından yapılan açıklamada ise Rex'in tecrübeli bir mimar olduğu aktarıldı.

New Yorkun seri katili yakalandı 27 yıl sayısız ceset

EVİ VE GÖL ARANIYOR

Eyalet polisi, yerel şerifler, Suffolk İlçe Bölge Savcılığı ve FBI'ın bile dahil olduğu gelişmede ekipler an itibariyle Rex'in evini ve yakınındaki küçük gölü didik didik arıyor. Evde ve gölde ne bulunduğuna dair henüz resmi bir açıklama ise gelmedi.