Dünya Pentagon sıcak gelişmeyi duyurdu! ABD Orta Doğu’ya asker gönderiyor

Pentagon sıcak gelişmeyi duyurdu! ABD Orta Doğu’ya asker gönderiyor

26.10.2023 - 23:31 | Son Güncellenme:

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder Orta Doğu’ya yaklaşık 900 asker gönderileceğini duyurdu.

Pentagon sıcak gelişmeyi duyurdu ABD Orta Doğu’ya asker gönderiyor

İsrail’in Gazze Şeridi’nde sivilleri hedef almasının ardından ABD’nin başta Irak ve Suriye’de yer alanlar olmak üzere Orta Doğu’daki üslerine yönelik saldırıların artması üzerine ABD Savunma Bakanlığı bir adım daha attı.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder yaptığı açıklamada, "daha geniş bir çatışmayı caydırma” ve “ABD üslerinin korunmasını güçlendirmek” amacıyla Orta Doğu’ya yaklaşık 900 asker gönderileceğini bildirdi.

Askerlerin nereye konuşlandırılacağı hakkında detay vermeyen Ryder, "İsrail'e gitmeyeceklerini doğrulayabilirim" dedi.
Ryder, geçtiğimiz hafta ABD askerlerinin bulunduğu Irak'taki üslerin 12 kez, Suriye'de ise 4 kez hedef alındığını söyledi.

ABD askerlerinin bulunduğu Erbil Uluslararası Havaalanı’na İHA saldırısı

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) ABD askerlerine saldırı düzenlendi. IKBY yer alan ve ABD askerlerinin bulunduğu Erbil Uluslararası Havaalanı’na İHA ile hedef alındı. Güvenlik kaynakları, İHA’nın havaalanının yakınlarındaki Gezne bölgesine düştüğünü belirterek, saldırı sonucu maddi hasar veya can kaybı meydana gelip gelmediğine ilişkin bilgi vermedi.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz hafta ABD askerlerinin bulunduğu Irak'taki üslerin 12 kez, Suriye'de ise 4 kez hedef alındığını belirterek, saldırıları uygun zamanda karşılık verileceğini vurguladı.