Gündem Çağlayan Adliyesi'nde Van gerginliği! Polis müdahale etti

Çağlayan Adliyesi'nde Van gerginliği! Polis müdahale etti

03.04.2024 - 14:19 | Son Güncellenme:

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınmasını Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde protesto etmek isteyen avukatlara polis müdahale etti. Müdahale sonrası 14 kişi gözaltına alındı.

DAMLA GÜLER/MİLLİYET.COM.TR - Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın “seçime yeterliliği olmadığı” gerekçesiyle seçilmemiş sayılmasına ve ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas’a mazbatanın teslim edilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Verilen kararı bir grup avukat Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda protesto ederek basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis adliyenin önündeki meydanda toplanan avukatlara Kağıthane Kaymakamlığı’nın izin vermediğini söyleyerek dağılmalarını istedi. Bunun üzerine avukatlar meydanın Kağıthane’ye adliye önünün ise Şişli’ye bağlı olduğunu söyleyerek, “Şişli’de açıklama yapacağız” diyerek adliyenin önünde geldi. Polisler burada da açıklama yapamayacaklarını söylese de avukatlar hazırladıkları pankartı açınca çevik kuvvet polisi gruba müdahale etti.

14 GÖZALTI

Müdahale üzerine avukatlar slogan atarak içeri girmek istedi. Polisler adliye kapısını da tutmak istedi ancak avukatlar X-Ray cihazlarının bulunduğu yere girdi. Polislerin burada da müdahalesi sonrası X-Ray cihazları devrildi. Yaşanan arbede sonrası aralarında avukatların da olduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı
1/4

2/4

3/4

4/4

VAN'DA OLAYLAR BUGÜN DE SÜRDÜ

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu, dün sabah saatlerinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının alındığını açıkladıktan sonra kentte protesto gösterileri yapıldı. Gece de devam eden olaylar bugün de sürdü.

"Baskılar bizi yıldıramaz", "Abdullah Zeydan onurumuzdur" sloganları atarak cadde ve sokaklara çıkmak isteyen gruplara polis izin vermedi. Kent merkezinde geniş güvenlik önlemi alan polis, basınçlı su ve gaz bombaları kullanarak kalabalığı dağıttı. Caddelerden ara sokaklara kaçan gruptakiler, lastik yakıp çevik kuvvet ekipleri ve zırhlı araçlara taş attı. Cadde ve ara sokaklardaki olaylar ise sürüyor. (Behçet DALMAZ-Gülay KUYUCU-Orhan AŞAN/VAN, DHA)