Gündem CHP örgütünde ‘Özkoç’ krizi

CHP örgütünde ‘Özkoç’ krizi

01.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun kendisine bağladığı parti örgütü için yapacağı “koordinatör başdanışman” ataması için Engin Özkoç düşünülüyordu. Ancak Parti Meclisi üyesi olmayan Özkoç’un koordinatörlüğüne tepki geldiği için atama yapılamadı.

CHP örgütünde ‘Özkoç’ krizi

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Değişim tartışmasının sürdüğü CHP’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğrudan kendisine bağladığı örgütler için yapacağı “koordinatör başdanışman” ataması da adeta krize dönüştü. Kılıçdaroğlu’nun MYK’daki yenilenmenin ardından eski Grup Başkanvekili Engin Özkoç’u bu göreve getirmesi bekleniyordu ancak henüz atama yapılmadı. CHP kulislerinde, milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi olmayan bir ismin koordinatör yapılmasına parti içinden tepki geldiği, atamanın da bu nedenle beklemeye alındığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turundan birkaç gün sonra MYK’da değişikliğe giderek yeni A Takımı’nı belirledi. Yenilenen MYK’da da parti örgütlerini doğrudan kendisine bağladı. Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesinin ardından örgütlerle ilgili bir “koordinatör başdanışman” atayacağı bilgisi verilirken, kulislere söz konusu göreve eski Grup Başkanvekili Özkoç’un getirileceği iddiası yansıdı. Ancak neredeyse kesin gözüyle bakılan bu atama halen gerçekleşmedi.

TEPKİNİN NEDENİ

CHP kulislerine yansıyan iddialara göre, atamanın gecikmesine “milletvekili ve PM üyesi olmayan” bir ismin koordinatör olarak düşünülmesine parti içinden yükselen tepki neden oldu. Yaşanan tartışmaya ilişkin Milliyet’e konuşan CHP’li kaynak, “Mesele Engin Özkoç’un kişiliğiyle ilgili değil. Mesele, partide herhangi bir sıfatı olmayan birinin atanmasının düşünülmesi. Yoksa Engin Başkan için kimse ‘o görevi yapamaz’ diyemez. Özkoç herkesin saygı duyduğu bir isimdir, bir ağırlığı vardır. Burada temel sorun, partinin resmi organlarının hem politika üretiminde hem uygulamasında dışarıda bırakılıyor olması” dedi.

Haberin Devamı

CHP’li kaynak, “Bizim geleneğimizde partinin danışmanlarla yürütülmesi, buralarda koordinatör olması yok” ifadelerini kullandı.

PROFESYONEL EKİP

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarıyla yaptığı toplantıda da örgüte yapılacak atama konusu gündeme geldi. İl başkanları yapılacak atamaya ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi. Koordinatör başdanışmanın il başkanları ya da PM üyeleri arasından belirlenmesi yönünde taleplerin dillendirildiği toplantıda, bir il başkanı ise bu görevin profesyonel bir kadro tarafından yürütülmesini önerdi. Siyasi ilişkinin doğrudan Genel Başkan tarafından yürütülmesi, yazışmalar gibi diğer iş ve işlemlerin profesyonel kadroca yerine getirilmesini içeren söz konusu öneriye CHP liderinin sıcak bakmadığı öğrenildi.

CHP kulislerindeki beklenti, örgütlerden sorumlu koordinatör başdanışman atamasının bayram sonrası yapılacağı yönünde. Kılıçdaroğlu’nun Özkoç konusunda ısrar edip etmeyeceği ise merak konusu.

Haberin Devamı

CHP örgütünde ‘Özkoç’ krizi

KAPAK FOTOĞRAFINI DEĞİŞTİRDİ

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabındaki kapak fotoğrafını güncelledi. Yeni kapak fotoğrafı olarak ellerinde Türk bayrağı, CHP bayrağı bulunan geniş kitlelerin yer aldığı görseli tercih etti.