Gündem Eski futbolcu Hakan Balta'nın fenomen eşine büyük şok! Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi

Eski futbolcu Hakan Balta'nın fenomen eşine büyük şok! Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi

06.03.2024 - 11:12 | Son Güncellenme:

Instagram hesabında 457 bin takipçisi bulunan Derya Balta, Ticaret Bakanlığı'ndan gelen belgeyi takipçileriyle paylaştı ve cezayla ilgili açıklama yaptı. Ayrıntılar Kanal D Ana Haber'de ortaya çıktı...

Eski futbolcu Hakan Balta'nın fenomen eşi Derya Balta estetik kliniğine gittiği anları paylaştı. Bu paylaşımlar başına dert açtı. Çünkü bakanlığa göre ünlü fenomen sağlık ve estetik işlemleri ile ilgili yönlendireme yapamayacağına ilişkin yasağı ihlal etti. Derya Balta’ya tam 346 bin liralık para cezası kesildi.

Haberin Devamı

“346 BİN LİRA ÇAT DİYE CEZA GELİYOR”

Derya Balta, “Ben gittim Merve’nin kliniğine işte ne yaptırırsam sizinle paylaştım. Bunun üzerine Ticaret Bakanlığı’ndan yazı geldi. 346 bin lira çat diye ceza geliyor. Bir uyarı olur yada cüzi bir miktar olur. Bir paylaşımda da dedim ki ‘ışık dolgum var Elif hocam da onu eritecek. Gelin burada yaptırın’ falan demedim ”

PAYLAŞIM YAPMAK YASAK

Dr. Yasemin Savaş, “Doğrudan ya da dolaylı 29 Temmuz 2023 yönetmeliği gereğince talep oluşturmak her şekilde yasak. Sağlık özel bir konu ve sağlık bakanlığı da bu paylaşımların tamamını talep oluşturmak olarak belirlemiş. Her türlü paylaşımı yasaklamış durumda. 3. kişilerin yaptıkları bu paylaşımlar ilgili hekimlere de yansıyan cezalara da dönüşebilir. ”

Haberin Devamı

Öte yandan yasa gereği sağlık ve estetik işlemlerle ilgili reklam, tavsiye ve yönlendirme yapılamaz. Bu kural sadece fenomenler için gereçli değil doktorlar, klinikler de tavsiye yapamaz insanları yönlendiremez. Şayet yaparlarsa onlarda cezaya tabidir.

Eski futbolcu Hakan Baltanın fenomen eşine büyük şok Ticaret Bakanlığını harekete geçirdi