Gündem İYİ Parti'li Vural'dan CHP'ye hodri meydan! İmamoğlu ve Yavaş'ı işaret etti: Mecbur muyuz?

İYİ Parti'li Vural'dan CHP'ye hodri meydan! İmamoğlu ve Yavaş'ı işaret etti: Mecbur muyuz?

27.09.2023 - 12:33 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, partisinin yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararına CHP’den gelen eleştirilere sert yanıt verdi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için “Bu isimleri desteklemeye mecbur ve mahkum muyuz?” diye savundu.

CHP kanadından gelen ittifak eleştirilerine Oktay Vural bu sözlerle cevap verdi: “Memleketi seviyorlarsa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk mevzu bahis ise vatan gerisi teferruat ise hodri meydan, buyursunlar İYİ Parti’nin adaylarını desteklesinler

Haberin Devamı

Bu tutumun hesabını sorarmış, peki bunu yapmayanın hesabını sormayacağını ne biliyorsunuz, Türkiye’yi önemsiyorsanız, Türkiye için önemli bir konuysa desteklesinler o zaman İYİ Parti’yi.”

İYİ Parti’nin yerel seçime kendi adayları ile girme kararı sonrası İYİ Parti- CHP hattında söz düellosu sürüyor. Bu kez İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural katıldığı TV programında CHP’ye sert sözlerle yüklendi.

Vural, “Hep bana hep bana, demokraside korku ve tehdit işlemez arkadaş” dedi.

Oktay Vural konuşmasında ayrıca Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı da 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden eleştirdi. Vural şu ifadeleri kullandı:

“Mecbur ve mahkum muyuz? İYİ Parti, İstanbul Belediye Başkanı’nın vizyonunu takip etmek mecburiyetinde mi? Cumhurbaşkanı adayı olun dendiğinde talip olmayana ne diyecekler acaba? Kazanacak adayı çıkartmak için usul belirlemeyenlere ne diyecekler acaba sevgili Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneticileri.”

Haberin Devamı

CHP'DEN İYİ PARTİ'YE: TEKLİF VAR, ISRAR YOK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçim için ittifaka kapıları kapatmasına CHP’li kurmaylardan “Biz, ‘kesinlikle uzlaşmayacağız’ diyen kimseye ısrarcı olmayız” yanıtı geldi. Kurmaylar, “Biz ittifak sisteminin kurulması açısından herhangi bir olumsuz poziyon almayız. En büyük ittifakı kurma gayretinde olacağız. Ama bu açıklamalar sürerse İYİ Parti’ye gitmenin anlamı yok. Genel Başkan da zorlamaz” görüşünü dile getirdi.

'BÜYÜK RİSK ALDI'

Akşener önceki gün katıldığı TV yayınında, yerel seçimlere tek başına girme ve 81 il ile ilçelerinde kendi adaylarını çıkarma kararlarının “blöf” olduğu yönündeki değerlendirmelerin sorulması üzerine, “Blöf mlöf yapmıyoruz” diyerek, bu konuda kararlı oldukları mesajını vermişti. Akşener’in son açıklamalarını Milliyet’e değerlendiren CHP’li kurmaylar, özetle şu görüşleri dile getirdiler:

“Aldıkları karar kendi içlerinde de tartışma konusu. Meral Hanım çok büyük bir risk almış durumda. Olası bir mağlubiyetin faturası Meral Hanım’a çıkar ki kendisi de söylüyor. Kemal Bey bu konuda asla bir polemiğe girmez, sabreder. Biz CHP olarak hiçbir parti ve kişi için böyle konuşmalar yapmıyoruz, kimseyle ilgili bağlayıcı ifadeler kullanmıyoruz. Çünkü yarın herhangi bir konuda konuşmak icap ederse yüzyüze bakabilmeliyiz. İki tarafın da birbiriyle konuşamaz hale gelmemesi adına Kemal Bey ve biz özenli ve hassas davranıyoruz. Genel Başkan, İYİ Parti’nin kararına ilişkin ‘haklarıdır, ne yapalım’ yorumunu yaptı. Biz bu çerçevede polemiğe girmekten, tartışmaya dahil olmaktan kaçınıyoruz. Ayrıca şuna inanıyoruz; seçmen sandıkta ittifakı yapar.” (MEHTAP GÖKDEMİR / MİLLİYET ANKARA)