Ceviz

Ceviz

Son dakika ceviz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ceviz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ceviz haber sayfamızda...

Ceviz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.143 ceviz haberi bulunmuştur.
Ayaktaki nasır derdine elveda! Kırdıktan sonra kabuğunu atmayın, yumuşacık yapıyor
Ayaktaki nasır derdine elveda! Kırdıktan sonra kabuğunu atmayın, yumuşacık yapıyor Ayakta oluşan nasır, çatlaklar ve kuruluk problemi pek çok kişinin muzdarip olduğu sıkıntılardan biri. Nasırı ortadan kaldırmak için birçok farklı krem bulunur. Ancak ceviz kabuğunun güçlü özellikleri ne kuruluk bırakıyor ne de çatlak. İşte detaylar.
23.03.2024 El ve Ayak Bakımı
Damarlarda birikmiş yağı tek seferde eritiyor! 5 tane yiyen kolesterol nedir bilmiyor
Damarlarda birikmiş yağı tek seferde eritiyor! 5 tane yiyen kolesterol nedir bilmiyor Her ne kadar beyne olan faydalarıyla gündeme gelse de cevize dair yapılan araştırmalar bilinmeyen birçok faydasını gözler önüne seriyor. İşte cevizin insan sağlığına olan bilinmeyen faydaları.
19.03.2024 Genel Sağlık
Uçuş trafiği 3 saat aksadı: İlk defa karşılaştık, zararımız 1 milyon lira
Uçuş trafiği 3 saat aksadı: İlk defa karşılaştık, zararımız 1 milyon lira Antalya’da dün akşam etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle havalimanındaki uçuş trafiği 3 saat aksadı. Dolu yağışı nedeniyle, Aksu ve Kepez ilçelerindeki tarım alanları zarar gördü.
14.03.2024 Gündem
'Kerebiç' tatlısı Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini koruyor
'Kerebiç' tatlısı Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini koruyor Mersin yöresine özgü bir tatlı çeşidi olan kerebiç, hafifliği ve doğallığının yanı sıra lezzetiyle de ramazan sofralarını süslüyor.
12.03.2024 Gündem
Hamur işi işlenmiş et yemeyin
Hamur işi işlenmiş et yemeyin Sahurda yağlı hamur işinden, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden, gazlı içeceklerden uzak durun. Bunların yerine yumurta, yağsız zeytin ve peynirler, tam tahıllı ekmek tüketerek sağlığınızı koruyabilir, hatta kilo bile verebilirsiniz…
12.03.2024 Gündem
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir?
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir? Oruç tutarken uzun süre tok kalmamızı sağlayacak besinler neler?
1 dilim baklava 1 saat yürüyüş
1 dilim baklava 1 saat yürüyüş Ramazan ayı başladı. Bu dönemde sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Sahurda ve iftarda sağlıklı beslenmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini uzmanlarına sorduk
11.03.2024 Gündem
Ebru Polat: Sevgilim asgari ücrete çalışıyor!
Ebru Polat: Sevgilim asgari ücrete çalışıyor! Bir süre avukat olarak görev yaptıktan sonra kariyerini bambaşka bir alan olan müzik üzerine kurmaya karar veren Ebru Polat, 2007'de 'Çetin Ceviz' adlı ilk albümünü çıkarmıştı. Sahibi olduğu güzellik merkezleri ve kozmetik firmasıyla da dikkat çeken Polat, özel hayatıyla ilgili çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı.
7.03.2024 Cadde
‘Hayat Hatay’ ürünleri ülke çapında satılacak
‘Hayat Hatay’ ürünleri ülke çapında satılacak Hatay Valiliği’nin öncülüğünde ve Gürata-Zzef koordinasyonundaki “Hayat Hatay” projesi ile üretilen ürünler, Migros’un ülke çapındaki mağazalarında tüketicilere sunulacak.
3.03.2024 Ekonomi
Süper gıda: Karabuğday
Süper gıda: Karabuğday “Forbes” dergisi, 2024’te dünya genelinde trend olması beklenen işlenmemiş gıdalar arasında “karabuğday”ı da saydı.
3.03.2024 Gündem
Cevizi bu şekilde kırınca 1 saniyede içi çıkıyor! Ziyan etmeden yemek için yapın
Cevizi bu şekilde kırınca 1 saniyede içi çıkıyor! Ziyan etmeden yemek için yapın Sağlığa olan faydalarıyla bilinen ceviz, birçok iyileştirici etki barındırıyor. Ancak evde bulunan cevizleri kırmak da zahmetli bir iş olabilir. İşte cevizi 1 saniyede kırmanın püf noktası.
2.03.2024 Püf Noktası
Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor
Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor İçli köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yapımı oldukça zahmetli olan bu lezzeti yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur. Çünkü özenle yapılmadığı zaman kuru olma ve dağılma sorunu ortaya çıkar. İşte usta aşçıya göre dağılmayan ve kuru olmayan içli köfte tarifi…
1.03.2024 Yemek
Hafif tatlı sevenlere birebir! Hem pratik hem lezzetli Sütlü Nuriye böyle yapılıyormuş
Hafif tatlı sevenlere birebir! Hem pratik hem lezzetli Sütlü Nuriye böyle yapılıyormuş Hafifliği ile damakları çatlatan Sütlü Nuriye en sevilen baklavalar arasında başı çekiyor. Bu tatlı, özellikle Ramazan ayında ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Sizlerde bu lezzetli tatlıyı evde kendiniz pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte Sütlü Nuriye tarifi…
28.02.2024 Yemek
Roca’dan Akıllı Klozet Teknolojisi
Roca’dan Akıllı Klozet Teknolojisi Tasarımı günümüzün ihtiyaçlarına göre yeniden yorumlayan Roca, In-Wash® In-Tank® akıllı klozet ile son teknolojiyi banyolara taşıyor.
26.02.2024 Mimarlık
Karşıyaka’da bostanlar artıyor
Karşıyaka’da bostanlar artıyor Karşıyaka Belediyesi, iklim değişikliği ve gıda krizine karşı yürüttüğü etkin mücadele kapsamında kent içi tarımı yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.
24.02.2024 Ege
Maya derdi yok! Çay demlenene kadar yumuşacık poğaça tarifi
Maya derdi yok! Çay demlenene kadar yumuşacık poğaça tarifi Maya kullanımı ve uzun süren hamur işlemleri bazen zaman alabilir. Neyse ki, işte size maya derdi olmayan ve çayınız demlenene kadar hazır hale gelebilecek, yumuşacık bir poğaça tarifi! Bu tarifle, sıcacık poğaçaların lezzetiyle buluşmak için daha fazla beklemenize gerek yok.
24.02.2024 Yemek
Kararan muzdan en güzel tarif! Tek lokmalık lezzet şöleni
Kararan muzdan en güzel tarif! Tek lokmalık lezzet şöleni Meyve dünyasının en popüler üyelerinden biri olan muz, sağlık ve lezzet açısından pek çok yönden önemli bir role sahiptir. Ancak muzun yanlış saklama koşulları altında olması ve zamanla bekletilmesiyle kararma problemi ortaya çıkıyor. Bu durumda kararmış muzlarınızı çöpe atmaya gerek yok. Size önereceğimiz tarifle tek lokmalık lezzetli tatlılar yapabilirsiniz.
22.02.2024 Yemek
Mevsim geçişinin çaresi Omega-3! Hastalığa teslim olmamak için bunlara dikkat
Mevsim geçişinin çaresi Omega-3! Hastalığa teslim olmamak için bunlara dikkat Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.
20.02.2024 Sağlık
Vücudu magnezyuma doyuruyor! Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymiş
Vücudu magnezyuma doyuruyor! Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymiş Magnezyum, vücudumuz için önemli bir mineraldir ve bir dizi sağlık faydası sunar. Kas ve sinir fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olurken, kemik sağlığını korumaya da katkıda bulunur. Doğada bulunan bazı besinler adeta magnezyum deposudur. Tam bir şifa deposu olan o besin…
16.02.2024 Sağlık
Kırmızı et kadar besin değerleri var! Et yemiş kadar yapan o gıdalar
Kırmızı et kadar besin değerleri var! Et yemiş kadar yapan o gıdalar Protein açısından en zengin besinler arasında yer alan kırmızı et tüketemeyenlerin ete alternatif olarak tüketebileceği protein deposu yerine geçen besinler var. Et yemiş kadar vücudu proteine doyuran bu besinler ulaşılması kolay, hemen hemen herkesin evinde bulunan yiyecekler.
15.02.2024 Sağlık
Nokul yemek için Karadeniz’e gitmenize gerek yok! Ustası nokulun sırrını verdi
Nokul yemek için Karadeniz’e gitmenize gerek yok! Ustası nokulun sırrını verdi Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan nokul, özellikle Karadeniz bölgesinde oldukça popülerdir. Ancak, Karadeniz'e gitmeden de bu lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Ustası tarafından verilen nokul tarifi ile misafirlerinize değişik lezzetler veya çayın yanına evinize yapabilirsiniz.
9.02.2024 Yemek
Pamuk gibi irmik helvasının sırrı! Karışıma bir kaşık ekleyince tam kıvamında oluyor
Pamuk gibi irmik helvasının sırrı! Karışıma bir kaşık ekleyince tam kıvamında oluyor Geleneksel Türk lezzetlerinde başı çeken irmik helvası basit gibi gözükse de kıvamını tutturmak zor olabiliyor. Sürekli kavurma ve tam ölçülü malzemeler eklemek gerekiyor. Biri yanlış veya eksik olunca irmik helvasının kıvamı tutmuyor. İşte tam kıvamında irmik helvasının tarifi…
9.02.2024 Yemek
Doğru adımlar karaciğer yağlanmasını engelliyor! Uzman diyetisyen besinleri sıraladı
Doğru adımlar karaciğer yağlanmasını engelliyor! Uzman diyetisyen besinleri sıraladı Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, karaciğer yağlanmasının en aza indirilmesi için doğru ve düzenli beslenmenin yanı sıra su tüketiminin de önemli bir faktör olduğunu, omega-3 destekleri açısından da balık yağı, keten tohumu, ceviz gibi yağ kaynaklarından tüketilmesi karaciğer yağlanmalarını azaltmaya destek olacağını söyledi.
9.02.2024 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ceviz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.