Son dakika ceviz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ceviz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ceviz haber sayfamızda...
Hamur işi işlenmiş et yemeyin
Sahurda yağlı hamur işinden, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden, gazlı içeceklerden uzak durun. Bunların yerine yumurta, yağsız zeytin ve peynirler, tam tahıllı ekmek tüketerek sağlığınızı koruyabilir, hatta kilo bile verebilirsiniz…
1 dilim baklava 1 saat yürüyüş
Ramazan ayı başladı. Bu dönemde sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Sahurda ve iftarda sağlıklı beslenmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini uzmanlarına sorduk
Ebru Polat: Sevgilim asgari ücrete çalışıyor!
Bir süre avukat olarak görev yaptıktan sonra kariyerini bambaşka bir alan olan müzik üzerine kurmaya karar veren Ebru Polat, 2007'de 'Çetin Ceviz' adlı ilk albümünü çıkarmıştı. Sahibi olduğu güzellik merkezleri ve kozmetik firmasıyla da dikkat çeken Polat, özel hayatıyla ilgili çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı.
‘Hayat Hatay’ ürünleri ülke çapında satılacak
Hatay Valiliği’nin öncülüğünde ve Gürata-Zzef koordinasyonundaki “Hayat Hatay” projesi ile üretilen ürünler, Migros’un ülke çapındaki mağazalarında tüketicilere sunulacak.
Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor
İçli köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yapımı oldukça zahmetli olan bu lezzeti yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur. Çünkü özenle yapılmadığı zaman kuru olma ve dağılma sorunu ortaya çıkar. İşte usta aşçıya göre dağılmayan ve kuru olmayan içli köfte tarifi…
Hafif tatlı sevenlere birebir! Hem pratik hem lezzetli Sütlü Nuriye böyle yapılıyormuş
Hafifliği ile damakları çatlatan Sütlü Nuriye en sevilen baklavalar arasında başı çekiyor. Bu tatlı, özellikle Ramazan ayında ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Sizlerde bu lezzetli tatlıyı evde kendiniz pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte Sütlü Nuriye tarifi…
Roca’dan Akıllı Klozet Teknolojisi
Tasarımı günümüzün ihtiyaçlarına göre yeniden yorumlayan Roca, In-Wash® In-Tank® akıllı klozet ile son teknolojiyi banyolara taşıyor.
Karşıyaka’da bostanlar artıyor
Karşıyaka Belediyesi, iklim değişikliği ve gıda krizine karşı yürüttüğü etkin mücadele kapsamında kent içi tarımı yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.
Maya derdi yok! Çay demlenene kadar yumuşacık poğaça tarifi
Maya kullanımı ve uzun süren hamur işlemleri bazen zaman alabilir. Neyse ki, işte size maya derdi olmayan ve çayınız demlenene kadar hazır hale gelebilecek, yumuşacık bir poğaça tarifi! Bu tarifle, sıcacık poğaçaların lezzetiyle buluşmak için daha fazla beklemenize gerek yok.
Kararan muzdan en güzel tarif! Tek lokmalık lezzet şöleni
Meyve dünyasının en popüler üyelerinden biri olan muz, sağlık ve lezzet açısından pek çok yönden önemli bir role sahiptir. Ancak muzun yanlış saklama koşulları altında olması ve zamanla bekletilmesiyle kararma problemi ortaya çıkıyor. Bu durumda kararmış muzlarınızı çöpe atmaya gerek yok. Size önereceğimiz tarifle tek lokmalık lezzetli tatlılar yapabilirsiniz.
Mevsim geçişinin çaresi Omega-3! Hastalığa teslim olmamak için bunlara dikkat
Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.
Vücudu magnezyuma doyuruyor! Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymiş
Magnezyum, vücudumuz için önemli bir mineraldir ve bir dizi sağlık faydası sunar. Kas ve sinir fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olurken, kemik sağlığını korumaya da katkıda bulunur. Doğada bulunan bazı besinler adeta magnezyum deposudur. Tam bir şifa deposu olan o besin…
Kırmızı et kadar besin değerleri var! Et yemiş kadar yapan o gıdalar
Protein açısından en zengin besinler arasında yer alan kırmızı et tüketemeyenlerin ete alternatif olarak tüketebileceği protein deposu yerine geçen besinler var. Et yemiş kadar vücudu proteine doyuran bu besinler ulaşılması kolay, hemen hemen herkesin evinde bulunan yiyecekler.
Nokul yemek için Karadeniz’e gitmenize gerek yok! Ustası nokulun sırrını verdi
Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan nokul, özellikle Karadeniz bölgesinde oldukça popülerdir. Ancak, Karadeniz'e gitmeden de bu lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Ustası tarafından verilen nokul tarifi ile misafirlerinize değişik lezzetler veya çayın yanına evinize yapabilirsiniz.
Pamuk gibi irmik helvasının sırrı! Karışıma bir kaşık ekleyince tam kıvamında oluyor
Geleneksel Türk lezzetlerinde başı çeken irmik helvası basit gibi gözükse de kıvamını tutturmak zor olabiliyor. Sürekli kavurma ve tam ölçülü malzemeler eklemek gerekiyor. Biri yanlış veya eksik olunca irmik helvasının kıvamı tutmuyor. İşte tam kıvamında irmik helvasının tarifi…
Doğru adımlar karaciğer yağlanmasını engelliyor! Uzman diyetisyen besinleri sıraladı
Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, karaciğer yağlanmasının en aza indirilmesi için doğru ve düzenli beslenmenin yanı sıra su tüketiminin de önemli bir faktör olduğunu, omega-3 destekleri açısından da balık yağı, keten tohumu, ceviz gibi yağ kaynaklarından tüketilmesi karaciğer yağlanmalarını azaltmaya destek olacağını söyledi.
Ceviz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.