Ekonomistler

Ekonomistler

Son dakika Ekonomistler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ekonomistler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ekonomistler haber sayfamızda...

Ekonomistler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.795 ekonomistler haberi bulunmuştur.
Avustralya'da enflasyon beklentileri aştı
Avustralya'da enflasyon beklentileri aştı Avustralya'da hizmet maliyeti baskılarının inatla yüksek kalması nedeniyle tüketici enflasyonu ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde gerçekleşti.
24.04.2024 Uzmanpara
'Çin tam bir toparlanma yolunda değil'
'Çin tam bir toparlanma yolunda değil' Bank of America (BofA) ekonomistleri yayınladıkları bir notta Çin'in şaşırtıcı derecede güçlü ilk çeyrek GSYH'sına rağmen büyümede tam anlamıyla bir toparlanmaya doğru gitmediğini savundu.
22.04.2024 Uzmanpara
Çin Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tuttu
Çin Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tuttu Çin, piyasa beklentilerine paralel olarak gösterge borç verme faiz oranlarını (LPR) değiştirmedi.
22.04.2024 Uzmanpara
Japonya'da enflasyon %2'lik hedefin üzerinde
Japonya'da enflasyon %2'lik hedefin üzerinde Japonya'da tüketici enflasyonu mart ayında da Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) %2'lik hedefinin üzerinde seyretmeye devam etti.
19.04.2024 Uzmanpara
Japonya'nın ihracatı artmaya devam etti
Japonya'nın ihracatı artmaya devam etti Japonya'nın ihracatı, otomobil ve yarı iletkenlere yönelik artan talebin etkisiyle mart ayında üst üste dördüncü ay büyüdü.
17.04.2024 Uzmanpara
Çin politika faizini sabit tuttu
Çin politika faizini sabit tuttu Çin Merkez Bankası (PBOC) vadesi gelen orta vadeli kredileri çevirirken beklendiği gibi politika faizini (MLF) değiştirmedi ve bankacılık sisteminden bir miktar nakit çekti.
15.04.2024 Uzmanpara
Nakit ödeme canımızı yakıyor! ‘Zihinsel muhasebe yapın’
Nakit ödeme canımızı yakıyor! ‘Zihinsel muhasebe yapın’ Araştırmaya göre, nakit ödeme yapmak, kredi kartına kıyasla insana yüzde 20 oranında daha fazla kaybetme acısı yaşatıyor. Nakit öderken sanki canımızdan can gidiyormuş gibi oluyor.
15.04.2024 Ekonomi
Arjantin'de enflasyon yavaşladı
Arjantin'de enflasyon yavaşladı Arjantin'de enflasyon artış hızı aylık bazda üst üste üçüncü ayda da yavaşladı.
13.04.2024 Uzmanpara
ABD'de enflasyon hızlandı
ABD'de enflasyon hızlandı Yıllık enflasyonun Mart ayında yükselmesi ve temel fiyat baskılarının inatçı bir şekilde güçlü kalmaya devam etmesi, Fed'in bu yıl faiz oranlarını ne kadar düşürebileceğine dair soru işaretlerini arttırdı.
10.04.2024 Ekonomi
ABD'de enflasyon hızlandı
ABD'de enflasyon hızlandı Yıllık enflasyonun Mart ayında yükselmesi ve temel fiyat baskılarının inatçı bir şekilde güçlü kalmaya devam etmesi, Fed'in bu yıl faiz oranlarını ne kadar düşürebileceğine dair soru işaretlerini arttırdı.
10.04.2024 Uzmanpara
Hindistan faizi değiştirmedi
Hindistan faizi değiştirmedi Hindistan Merkez Bankası (RBI) piyasa beklentilerine paralel hareket ederek üst üste yedinci toplantısında da politika faiz oranını değiştirmedi.
5.04.2024 Uzmanpara
Sandıktan ne mesaj çıktı? SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı: Her şey son 10 günde oldu
Sandıktan ne mesaj çıktı? SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı: Her şey son 10 günde oldu SONAR Araştırma'nın Başkanı Hakan Bayrakçı, yerel seçim sonuçlarına ilişkin dikkat çeken değerledirmelerde bulundu.
2.04.2024 Haberler
Sandıktan ne mesaj çıktı? SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı: Her şey son 10 günde oldu
Sandıktan ne mesaj çıktı? SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı: Her şey son 10 günde oldu SONAR Araştırma'nın Başkanı Hakan Bayrakçı, yerel seçim sonuçlarına ilişkin dikkat çeken değerledirmelerde bulundu.
2.04.2024 Gündem
Japonya'da duyarlılık endeksi geriledi
Japonya'da duyarlılık endeksi geriledi Japonya'da büyük imalatçılar arasındaki duyarlılık Japonya Merkez Bankası (BoJ) anketinde son dört çeyrektir ilk kez kötüleşti.
1.04.2024 Uzmanpara
Cevdet Yılmaz'dan spekülasyonlarla ilgili net mesaj! 'Vatandaşımız rahat olsun'
Cevdet Yılmaz'dan spekülasyonlarla ilgili net mesaj! 'Vatandaşımız rahat olsun' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Enflasyonla ilgili net mesaj veren Cevdet Yılmaz OVP hedeflerinin önünde olduklarını belirtti.
23.03.2024 Ekonomi
Rusya Merkez Bankası faizi değiştirmedi
Rusya Merkez Bankası faizi değiştirmedi Rusya Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi. Politika yapıcılar üst üste ikinci toplantıda da temel faiz oranını %16'da bıraktı.
22.03.2024 Uzmanpara
BoJ'un yeniden faiz artırması bekleniyor
BoJ'un yeniden faiz artırması bekleniyor Bloomberg News'un ekonomistler arasında yaptığı bir ankete göre Japonya Merkez Bankası (BoJ) ekim ayına kadar faiz oranlarını yeniden artırabilir ve yendeki zayıflığın da etkisiyle beklenenden daha hızlı bir faiz artırımına gidebilir.
22.03.2024 Uzmanpara
Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: 2026 yılında tek hanelere ulaşacağız
Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: 2026 yılında tek hanelere ulaşacağız Bursa'da iş dünyasıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2026 yılında tek haneli enflasyona yeniden ulaşılacağını söyledi.
21.03.2024 Ekonomi
Promosyon ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu
Promosyon ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aylık miktarına göre 8 ila 12 bin lira arasında olacak şekilde yükseltilen kamu bankalarındaki emekli aylığı promosyonlarına ilişkin güncelleme başvurularının pazartesi itibarıyla alınacağını duyurdu.
21.03.2024 Ekonomi
Adalar'a ücretsiz aktarma! Murat Kurum: Bugünü not alın
Adalar'a ücretsiz aktarma! Murat Kurum: Bugünü not alın AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul ilçe ziyaretlerine Adalar ile devam etti.
21.03.2024 Gündem
Son dakika! Hızlı Tren Hattı çalışmaları sırasında göçük: 2 işçiden acı haber
Son dakika! Hızlı Tren Hattı çalışmaları sırasında göçük: 2 işçiden acı haber Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Fatih Mahallesi Ambardere mevkisinde Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı çalışmaları sırasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan 2 işçi hayatlarını kaybetti.
21.03.2024 Gündem
BoE faizi sabit tuttu
BoE faizi sabit tuttu İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faiz oranını üst üste beşinci toplantısında da sabit tutmayı sürdürdü.
21.03.2024 Uzmanpara
İstanbul'da ev sahibini şoke eden manzara! Kokudan evi boşaltamadılar
İstanbul'da ev sahibini şoke eden manzara! Kokudan evi boşaltamadılar İstanbul Sancaktepe’de kiracısına 6 ay boyunca ulaşamayan ve kirasını alamayan ev sahibi komşuların şikayeti sonrası eve girince gördükleri karşısında şoka girdi.
21.03.2024 Gündem
Sürpriz faiz kararı piyasaları nasıl etkiler? Ekonomistler kritik soruyu cevapladı
Sürpriz faiz kararı piyasaları nasıl etkiler? Ekonomistler kritik soruyu cevapladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, mart ayında politika faizini sürpriz bir kararla 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. Peki sürpriz faiz kararını uzman isimler nasıl değerlendirdi? İşte detaylar...
21.03.2024 Ekonomi
Son dakika: Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu
Son dakika: Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50'ye çıkardı.
21.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomistler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.