Kronik Öksürük

Kronik Öksürük

Son dakika kronik öksürük haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kronik öksürük gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kronik öksürük haber sayfamızda...

Kronik Öksürük

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 689 kronik öksürük haberi bulunmuştur.
Kistik Fibrozis, en sık görülen nadir hastalık
Kistik Fibrozis, en sık görülen nadir hastalık Tahminlere göre, dünya üzerinde yaklaşık (1)8...
29.02.2024 Advertorial
Verem göçle artışa geçti
Verem göçle artışa geçti 1-7 Ocak Veremle Savaş Haftası… Verem olarak da bilinen tüberküloz oranları 2011’den bu yana yıllık olarak düşüyordu ve sağlık uzmanları, hastalığın yok olabileceğine dair umutluydu. Ancak Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, vakaların Kovid-19 salgını sırasında artış gösterdiği ve o zamandan beri düşmediği konusunda uyardı.
3.01.2024 Gündem
Sekiz haftadan fazla sürüyorsa dikkat! İşte inatçı öksürüğün 12 nedeni
Sekiz haftadan fazla sürüyorsa dikkat! İşte inatçı öksürüğün 12 nedeni  Uzun süren öksürüğün ‘griptendir’ veya ‘sigara öksürüğüdür’ diyerek hafife alınmaması gerektiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Süha Alzafer, kronik öksürüğe yol açan etkenleri anlatarak, önemli uyarılarda bulundu.
21.09.2023 Genel Sağlık
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler Öksürük vücudun istemli veya istemsiz olarak boğaz ve solunum yollarını temizlemek için verdiği tepkidir. Kış aylarında soğuk algınlığı nedeniyle, korona veya mevsim geçişlerinde alerjik reaksiyonların neden olduğu sağlık problemidir. Bazen kendini boğazda gıcık şeklinde gösteren öksürük kuru öksürük ve balgamlı öksürük olabilir. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkin bireylerde sıklıkla görülen öksürük gidermek için evde yapılabilecek doğal ve bitkisel yöntemler vardır. Evde tedavi edilerek geçirilebilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Öksürüğü en hızlı ne keser, hangi yöntemler giderir? Evde kuru ve balgamlı öksürük kesici doğal yöntemler için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Sağlık
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler!
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler! Reflü sorunu, yemek yedikten sonra tüketilen birçok yiyeceğin mideden, yemek borusuna ve ağıza tekrar geri gelmesi olarak tanımlanır. Genellikle yemek borusunun altında yer alan mide geçişinde sağlayan kapının çalışma bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Peki, reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
8.08.2023 Genel Sağlık
İlaçları Rafınıza Bırakın! Öksürüğe İyi Gelen 13 Bitkisel Karışım
İlaçları Rafınıza Bırakın! Öksürüğe İyi Gelen 13 Bitkisel Karışım Kış aylarında sıkça görülen öksürük, ilaçlar yerine bitkisel karışımlar ile giderilebilir. Sizlerde evinizde bulunan bitki ve baharatlar ile öksürüğünüz için karışımlar hazırlayabilirsiniz. Öksürüğe iyi gelen 13 bitkisel karışımı sizler için detayları ile derledik.
19.07.2023 Alternatif Tıp
Bilim Kurulu Üyesi Şener açıkladı: Long Covid'in tedavisi yok
Bilim Kurulu Üyesi Şener açıkladı: Long Covid'in tedavisi yok Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemde dünyada ve Türkiye’de tırmanışa geçen sendromik hastalık olan 'Post Covid' ya da 'Long Covid' için halihazırda bulunan bir tedavi olmadığını belirtti. Prof. Dr. Şener, 'Post Covid' ya da 'Long Covid'in uzun süre insan vücudundan kalabilen sendromik bir hastalık olduğuna da dikkat çekti.
2.02.2023 Haberler
Bilim Kurulu Üyesi Şener açıkladı: "Long Covid'in tedavisi yok"
Bilim Kurulu Üyesi Şener açıkladı: "Long Covid'in tedavisi yok" Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemde dünyada ve Türkiye’de tırmanışa geçen sendromik hastalık olan 'Post Covid' ya da 'Long Covid' için halihazırda bulunan bir tedavi olmadığını belirtti. Prof. Dr. Şener, 'Post Covid' ya da 'Long Covid'in uzun süre insan vücudundan kalabilen sendromik bir hastalık olduğuna da dikkat çekti.
2.02.2023 Gündem
Kadınlarda en sık görülen problem: İdrar kaçırma hakkında bilinmesi gerekenler
Kadınlarda en sık görülen problem: İdrar kaçırma hakkında bilinmesi gerekenler İdrar kaçırma problemi, kadınlarda genellikle ileri yaşlarda görülen bir durumdur. Sosyal hayatta çok ciddi problemler oluşturur. Menopoz sonrası idrar kaçırma problemiyle daha sık karşılaşılır ve kadınlar evden çıkmaya bile çekinir hale gelebilirler. Bazı kişiler idrar kaçırmayı yaşlanmanın normal bir etkisi olarak görür ve tıbbi destek ihtiyacına gerek duymaz. Bazı kişiler de bu durumdan çekindiği için kimseye anlatamazlar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burçak Tok, kadınlarda en sık görülen problem olan idrar kaçırma hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.04.2022 Kadın Sağlığı
Uzamış Kovid-19 sendromu için çok önemli 'aşı' açıklaması
Uzamış Kovid-19 sendromu için çok önemli 'aşı' açıklaması Akut enfeksiyondan 12 hafta sonrasında da hâlâ devam eden ve farklı bir tanı ile ilişkilendirilmeyen Uzamış Kovid-19 enfeksiyonunda kronik öksürük, nefes daralması, hafızada gerileme belirtileri ortaya çıkabiliyor. Dr. Songül Özer, uzamış Kovid-19’dan korunmada aşıların ve hatırlatma dozlarının etkili olduğunu açıkladı.
11.02.2022 Genel Sağlık
Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Kuru öksürük için evde doğal çözümler
Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Kuru öksürük için evde doğal çözümler Kış ayları ile baş gösteren öksürük bakteri ve virüslerin sebep olduğu bir savunma mekanizmasıdır. Üst solunum yolu hastalıkları olmak üzere öksürük birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Toz, alerjen maddeler ve duman gibi tahriş edicilerin neden olduğu öksürük balgamlı veya kuru öksürük şeklinde kendini gösterebilir. Öksürük genellikle birkaç gün ya da birkaç hafta boyunca devam edebilir. Bitki çayları, sütlü bal, pekmez gibi beşlinler ile öksürük evde doğal yöntemlerle azaltılabilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Kuru öksürük için evde doğal çözümler için içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Fıtık Ağrısı Normalde Ne Kadar Sürer? Fıtık Ağrısının Geçmesi İçin Beklemeli Mi?
Fıtık Ağrısı Normalde Ne Kadar Sürer? Fıtık Ağrısının Geçmesi İçin Beklemeli Mi? Fıtık sağlık sorunu insanların yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır. Kişiler bu hastalığa önlem almak için birçok yola başvurabiliyor. İnternet üzerinde pek çok araştırma yaparak nasıl bir önlem alacağını konusunda bilgi almak istiyor. Fıtık ağrısı normalde ne kadar sürer? Fıtık ağrısının geçmesi için beklemeli mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.09.2021 Sağlık
Kasık fıtığının 3 önemli belirtisi ve kasık fıtığı tedavi yöntemleri
Kasık fıtığının 3 önemli belirtisi ve kasık fıtığı tedavi yöntemleri Kasık fıtıkları, karın duvarı fıtıklarının yüzde 80’nini oluşturuyor ve erkeklerde 3 kat daha sık görülüyor. Şişlik ve ağrı ile kendini belli eden kasık fıtığının tek tedavisi olan ameliyatlar ise kapalı ve açık yöntemle yapılabiliyor. Uzun süre ayakta kalarak iş yapanlar ile bazı meslek gruplarında kasık fıtığının çok çabuk oluşabildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hasan Uzer, kasık fıtıkları ve tedavi yöntemlerini anlattı.
13.05.2021 Genel Sağlık
Küçük Hücreli Akciğer Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir? Küçük Hücreli Akciğer Kanseri İyileşir Mi, Tedavisi Var Mı?
Küçük Hücreli Akciğer Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir? Küçük Hücreli Akciğer Kanseri İyileşir Mi, Tedavisi Var Mı? Küçük hücreli akciğer kanseri onlarca tür kanser çeşidinden bir tanesidir. Tıp alanında çok yaygın olarak bilinir. Küçük hücreli akciğer kanseri tedavisi gören hasta sayısı diğerlerinden daha azdır. Genel olarak farklı türleri de vardır. Buna ek olarak bazı belirtiler küçük hücreli akciğer kanseri göstergesi olabilir. Bu nedenle Küçük hücreli akciğer kanseri nedir gibi soruları sizler için derledik.
24.04.2021 Sağlık
Alerji Doktoru Nedir, Alerji Uzmanı Hangi Hastalıklara Bakar? İmmünoloji Bölümü Hangi Hastalıkların Tedavisini Yapar?
Alerji Doktoru Nedir, Alerji Uzmanı Hangi Hastalıklara Bakar? İmmünoloji Bölümü Hangi Hastalıkların Tedavisini Yapar? Vücudun çeşitli maddelere karşı aşırı bir reaksiyon göstermesi ile alerjik hastalıklar ortaya çıkar. İmmünolojik hastalıklar ise, vücudun bağışıklık sistemini hedef alan hastalıklar arasında yer alır. Bu iki hastalıkla sağlık kuruluşlarında bulunan Alerji ve İmmünoloji bölümleri ilgilenir. Alerji doktoru ise, alerjiden doğan hastalıkları inceler ve tedavi yöntemlerini planlar. Alerji doktoru nedir, alerji uzmanı hangi hastalıklara bakar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
1.04.2021 Sağlık
Ses Terapisi Nedir, Nasıl Uygulanır? Ses Terapisi Egzersizleri Nelerdir?
Ses Terapisi Nedir, Nasıl Uygulanır? Ses Terapisi Egzersizleri Nelerdir? Sesimizi etkili bir şekilde kullanamamanın, kişisel ilişkiler, kariyerler ve yaşamlarımızın genel kalitesi üzerinde büyük bir etkisi vardır. Pek çok kişi ses terapisinin şarkıcılar, oyuncular ve yayıncılar için ayrıldığını düşünse de tam olarak öyle sayılmaz. Herkes bir noktada es bozukluklarını iyileştirmek, yönetmek ve önlemek için ses terapisinden yararlanabilir. Peki, Ses terapisi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
25.03.2021 Sağlık
Ses Kısıklığı Nedir, Neden Olur? Ses Kısıklığı Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ses Kısıklığı Nedir, Neden Olur? Ses Kısıklığı Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır? Ses kısıklığı birçok farklı sebepten meydana gelebilir. Ses kısıklığı genel olarak bir rahatsızlık değildir, başlayacak olan bir rahatsızlığı belli etmektedir. Kişilerin uzun süre boyunca ses kısıklığı yaşaması, hayat şartlarını olumsuz etkileyebilir. Özellikle ses kalitesinde aşırı bir oranda düşüş olması durumunda kişiler, bir hekim tarafından yardım alabilirler. Sizler için ses kısıklığı hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
13.03.2021 Sağlık
Boğaz Kuruluğu Neden Olur? Boğazın Kurumasına İyi Gelen Şeyler Nelerdir?
Boğaz Kuruluğu Neden Olur? Boğazın Kurumasına İyi Gelen Şeyler Nelerdir? Boğaz kuruluğu genel olarak kişileri sıkça rahatsız etmektedir. Ayrıca aşırı bir şekilde kişilere gıcıklayıcı ve kuru bir his yaratmaktadır. Bazı durumlarda bu sıkıntı öksürük krizlerine de dönüşmektedir. Bu tarz problemler genel olarak kişilerin hayat kalitesini azaltmaktadır. Sizler için boğaz kuruluğu hakkında buluna bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
13.03.2021 Sağlık
Amfizem Nedir, Neden Olur? Anfizem Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Amfizem Nedir, Neden Olur? Anfizem Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Amfizem, bir çeşit karaciğer hastalığıdır. Solunum yetmezliğine neden olan bu hastalık, genellikle yoğun bir şekilde sigara kullanımına bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanında endüstriyel hava kirliliği ya da nadir de olsa genetik faktörlere bağlı olarak da bu hastalık ortaya çıkabilir. Amfizem ne demek ve neden olur? İşte, tüm detaylar.
5.03.2021 Sağlık
Akciğer Kanseri Evreleri Nelerdir? Hangi Evrede Hastalar Ne Kadar Yaşar?
Akciğer Kanseri Evreleri Nelerdir? Hangi Evrede Hastalar Ne Kadar Yaşar? İnsan vücudunda görülen kanser türlerinden birisini akciğer kanseri oluşturur. Akciğer kanseri insan hayatı için en ciddi risk taşıyan kanser türüdür. Bunun sebebi ise akciğerin vücudumuz için hayati öneme sahip olmasıdır. Akciğer kanseri evreleri nelerdir? Hangi evrede hastalar ne kadar yaşar? Bu soruların cevapları ile detayları bilgilerini derledik.
18.02.2021 Sağlık
Öksürük Neden Olur? Öksürük Nedenleri Nelerdir, Öksürüğe Ne İyi Gelir?
Öksürük Neden Olur? Öksürük Nedenleri Nelerdir, Öksürüğe Ne İyi Gelir? Başlı başına bir hastalık olarak tanımlanmayan öksürük, daha çok başka hastalıkların erken belirtileri arasında yer alır. Kuru öksürük, grip ve nezle gibi kış hastalıklarında, balgamlı öksürük ise sigara içen kişilerde daha çok görülür. Öksürük neden olur ve hangi hastalıkların belirtisidir? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
17.02.2021 Sağlık
Tiroid Kanseri Nedir, Ölümcül Müdür? Tiroid Hastaları Ne Kadar Yaşar?
Tiroid Kanseri Nedir, Ölümcül Müdür? Tiroid Hastaları Ne Kadar Yaşar? Her hastalığın belli başlı belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtiler dikkate alınarak hastalıklara çözüm bulmak gerekir. Ayrıca günümüzde en çok görülen hastalıkların bir tanesi de tiroid kanseridir. Tiroid kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri oldukça merak ediliyor. Tiroid kanseri nedir, ölümcül müdür? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
17.02.2021 Sağlık
Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer? Bebeklerdeki Öksürüğe Ne İyi Gelir?
Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer? Bebeklerdeki Öksürüğe Ne İyi Gelir? Bebeklerde öksürük, anne ve babaları tedirgin edip korkutan rahatsızlıklar arasında yer alır. Aslında öksürük, hava ve boğaz yollarını temizlemek için oluşan koruyucu bir reflekstir ve aynı zamanda da bir savunma mekanizmasıdır. Öksürük, küçük bebekler için en sık hastaneye başvuru sebepleri arasında yer alıyor. Bebeklerde öksürük nasıl geçer? Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir? İşte, tüm detaylar.
10.02.2021 Sağlık
Ozon Tedavisi Nedir? Ozon Tedavisi Yaptıranlar Ne Yorum Yapıyor?
Ozon Tedavisi Nedir? Ozon Tedavisi Yaptıranlar Ne Yorum Yapıyor? Son yıllarda son derece gözde olan tedavi yöntemlerinden birisi de ozon tedavisi olmaktadır. Birçok amaç için ozon tedavisi kullanılmaktadır. Hem güzellik hem de hastalıkların tedavilerine yardımcı olmak için ozon terapisinden yararlanılmaktadır. Bizlerde bu yazımızda oldukça ilgi gören ozon tedavisi nedir ve kullanıcıların ortak görüşleri bu konuda nelerdir ile bilgilileri sizler için derledik.
16.01.2021 Sağlık
Öksürük hastalık habercisi mi? Öksürüğe ne iyi gelir? İşte öksürüğe iyi gelen bitkisel yöntemler
Öksürük hastalık habercisi mi? Öksürüğe ne iyi gelir? İşte öksürüğe iyi gelen bitkisel yöntemler Öksürük nasıl geçer? Kış aylarının gelmesi ile birlikte hastalanan ve öksürüğe yakalananlar öksürüğe iyi gelen şeyleri araştırmaya başladı. Peki, öksürüğe iyi gelen bitkiler hangileridir? İşte kuru öksürüğün nedeni ve öksürüğe iyi gelen yiyecek ve içecekler.
5.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kronik Öksürük ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.